שלום!

zahik1

New member
שלום!

שלום לכולם! אז דבר ראשון אני חדש פה והפורום ממש פורה! שמי צחי ואני ברמן כבר כמה שנים שלא מפסיק ללמוד על התחום! שתי שאלות לי לפורום:1)איך אני אמור לשמור וויסקי איכותי חתום וסגור עם פקק שעם בעמידה או בשכיבה? 2)העם משהו יכול לתת חוות דעת על יין: "ירדן מרלו 1997" ומתי עדיף לשתות אותו (האם הוא מוכן לשתייה?) ...צחי...

KipADuMa

New member
לגבי הוויסקי

בעיקרון לשמירת הארומה של הוויסקי יש לשמור אותו בשכיבה עם הראש כלפי מעלה מאחר ולוויסקי רכיבים הצריכים את מרחב המשקה... אני מתכוון לכך שעל מנת לשמור עליו בצורה הטובה ביותר צריך לתת למשקה כמה שיותר שטח פנים לשמירת הארומה. במידה והבקבוק עומד אין שום נזק נגרם אך טיבו לא יישאר כמו בראשונה. לגבי היין.... אין לי הרבה מושג! בהצלחה בהמשך! נ.ב. אשמח למידע על הייגר לגבי מה שששאלתי לעיל! לחיי עוד כוסית!

zahik1

New member
השאלה היא...

האם האחוז האלכוהולי הגבוהה לא יכול להרוס את הפקק שעם עם השנים? ...צחי...

KipADuMa

New member
לא שיידוע לי..

לא אם הבקבוק נוטה בצורה הנכונה... כמו שאמרתי, על הבקבוק להיות שכוב אך עם הראש נטוי כלפי מעלה בזוית חדה מהמשטח לבקבוק כך שהמגע יהי כמה שפחות. נ.ב כיום לרוב בקבוקי הוויסקי אין פקק שעם אלא מגיעים פקק פלסטיק. אודה לך אם תומר לי על איזה סוג מדובר? או שמא זה בורבון?

הרבה וויסקים עם פקק שעם.

האמת אני לא יכול לחשוב על וויסקי שיש לי בבית שאין לו פקק שעם. אולי הקנדי. בקשר לשמירה -- אם הפקק אוטם את הבקבוק אני לא חושב שיש השפעה על תנוחת הבקבוק, וויסקי לא מתפתח/נהרס בבקבוק, הדבר היחיד שיכול להתרחש זה התאדות של האלכוהול עם הבקבוק לא אטום כראוי.

KipADuMa

New member
למען האמת

הוויסקי האחרון שנתקלתי בו עם שעם היה אולד קליפרס שקניתי כשהייתי בנבאדה מלפני אלוהים יודע מתי... אני, בתור חסיד ה-JB הנצחי שלי (כאן יתחילו ההשמצות וההשוואות לגבי טיבו מול אחרים), לא נתקלתי בבקבוק עם שעם חוץ מהענק של ה5 או 10 ליטר. אצלי בבר אני עובד עם הקליפרס גוני'ס לדורותיו, שיבס, לצערי... והאהוב עליי... ביתי (חחח... מצחיק אותי ששואלים אותי אם אנחנו עושים את זה אצלנו....חחח... פשוט גאוני..)!!!

an3c

New member
רק בעמידה

כדי לא לבוא במגע עם פקק השעם מחשש שיתפורר עם הזמן. לא נתקלת בוויסקי עם פקק שעם? אין לכם שום מאלט בבאר?

zahik1

New member
בינתיים זה רק...

לגוולין 1979 פדרו חימנז ואובן 1980 מונטילה פינו. ועוד שניים בדרך.

an3c

New member
כבוד!!

לפחות על הלגבולין, וגם השני נשמע לא פחות מדהים. שמור בעמידה, סגור היטב, ואל תשכח את הקוד של הכספת אחרי שאתה סוגר את הדלת. אפשר לדעת מתי והיכן רכשת את הלגבולין בבקשה?

zahik1

New member
יש גם...

לגוולין 16 ולפרוייג 10 (האהובים עלי ביותר) בדרך לארץ(עוד יומיים!) לגבי האובן 1980 זאת הוצאה מיוחדת של המזקקה שעבר ישון כפול בחביות מונטילה פינו ולגבי הלגוולין הוא נקנה בלונדון לפני כארבע שנים!

an3c

New member
מבלי לזלזל

חלילה בשניים (גם לי יש אותם והם מצוינים.) לעומת הקודמים הם די 'רגילים'. גרסאות וויסקי דוגמאת ה-79 והאובן, אלו גורמות לי לרייר.(יש מילה כזו? :)) המשך לעדכן אותנו באוספך המכובד.

zahik1

New member
על טעם וריח...

אני עוד לא טעמתי את ה1979 אבל טעמתי את ה1986/7 ולא כל כך אהבתי את השילוב של הלגוולין עם החבית(פדרו חימנז) זה נותן טעם מעודן יותר ללגוולין ואני אוהב יותר את המקור למרות שבספרו של מייקל ג'קסון הציון של הלגוולין 16 והלגוולין 1979 זהה(95) (ה1986/7 ציון יותר נמוך) עוד באוסף יש בר דיי סטנדרטי של בקרדי, דרבויי, בושמילס ריזרב(תוית כחולה) מרטל קלוהה וכו... אם יתווסף משהו מיוחד נוסף אני יעדכן. ...צחי...

סחטיין ../images/Emo13.gif

אם יוצא לך, ראיתי גם גרסה מיוחדת של טליסקר (בשדה תעופה של אמסטרדם) מאותה משפחה של האובן והלגבולין המיוחדים שיש לך. נראית מעניינת.

zahik1

New member
ירדן מרלו 1997 ...

יש מצב לפרטים על היין ומתי יהיה הכי טוב לשתות אותו או שכבר עבר זמנו? ולגבי הטליסקר אז דבר ראשון אני כבר הזמנתי יותר מדי ודבר שני אמסטרדם יקרה (גם בדיוטי פרי שלה) והבקבוקים ה"יותר איכותיים" אני מקבל בד"כ כמתנה ליום הולדת) ...צחי...

למעלה