שלום...

tamarhp

New member
שלום...

אני בכיתה י"ב ועוד לא התחילו ממש לדבר איתנו על השירות הלאומי, אבל הרבה בנות כבר מתחילות לחפש ולברר, הן יודעות בדיוק מה האפשרויות, שירות לאומי, מדרשות, מקומות - הכל.. ואני לא מבינה בזה כלום... בקושי יש לי כיוון מה אני רוצה לעשות בש"ל, אני יודעת יותר מה *לא*, אבל אני לא יודעת מה כן - כי אני לא יודעת מה מציעים ומה האפשרויות... תוכלו לעזור לי? יש למישהו אולי רשימה של מקומות שאפשר להתנדב בהם? תודה מראש

tamarhp

New member
עוד משו...

מישהי אמרה לי שאולי יתאים לי להיות במדרשה - להכין מערכי שיעורים והכל... א. מה ההבדל בין מדרשה שעושים בה ש"ל לבין מדרשה שלומדים בה (במקום ש"ל)? זה שתי אפשרויות שונות באותה מדרשה, או שיש מדרשות כאלה ויש מדרשות כאלה? ב. איזה מדרשות מציעות דברים כאלה? ג. האם בנות הש"ל עוזרות רק להכין את מערכי השיעורים וכדו' או גם מעבירות את השיעורים עצמם וסמינריונים?

SHIRA 8

New member
ועוד משו..

א. ההבדל הוא שמדרשה שלומדים בה (רק לומדים) לא נחשבת כשירות לאומי (אלא אם כן זה משולב עם שירות). למיטב ידעתי אילו סוגים שונים של מדרשות, לא מדרשה שמציעה את שתי האופציות. ב. מה זה "דברים כאלה"? על מדרשות שמעבירות חומרים, את יכולה לשאול את הרכזת (כשהיא תבוא אליכם, היא תעשה גם שיחות אישיות, כמו שכתבתי למטה.) על מדרשות שלומדים בהם תוכלי לשאול כאן, אני מניחה.. ג. אני לא בטוחה, אבל חברה שלי עושה משו כזה (מרכז להעמקת יהדות, לזה את מתכוונת?) והיא גם מכינה שיעורים וגם מעבירה אותם..

tamarhp

New member
ואי.. תודה רבה..

די הרגעתן אותי, כי לא ידעתי שיש גם שיחות אישיות והכוונה.... וואאיי, אני הרבה יותר רגועה עכשיו.. תודה

נ ו ל י 1

New member
היי חמודה!!

דבר 1 אל תלחצי הכל יהיה ברור לך בקרוב! עכשיו אני יענה לך לפי ידעתי ונסיוני... אם את לומדת בבית ספר דתי אז בקרוב מאוד יגיעו אליכם קשריות- אלה מדריכות מטעם האגודות השונות שהן יעזרו לכן ויכונו אותכן בכל ->

נ ו ל י 1

New member
המשך

בקשר למדרשות, ככה יש כמה סוגים 1. יש מדרשה שבה את לומדת יהדות ומשלמת אליה כמו על לימודים 2. יש מדרשה שלומדים רק בערב ובבוקר את בשירות לאומי - באופציה הזאת אני לא ממש מבינה 3. ויש מדרשות כמו "חמדת" שבהם משרתות בנות שרות המלמדות בבתי ספר יסודיים וזה שרות לכל דבר!

kakdila1

New member
תשובה

1. ההבדל בין המדרשות הנ"ל הוא שבמדרשה שלומדים בה את לומדת ומתחזקת ומשלמת כסף. במדרשה של ש"ל את מדריכה בבתי ספר חילוניים\דתיים שיעורים והפעלות בנושאי זהות יהודית וציונית ותוך כדי א לומדת הרבה דברים (לצורך הכנת שיעורים) ומתחזקת. 3. תלוי במקום שאליו את הולכת. במדרשה שאני הייתי בה, בנות הש"ל תופסות חלק נכבד- מכינות מערכים ולומדות כיצד יש להכינם, מעבירות את השיעורים ואת הסימינריונים ומארגנות את הפרוייקטים הגדולים. ישנה התפתחות מאוד גדולה ברמה האישית. לא יוצאים כפי שנכנסים.

G1LAT

New member
שלום לך

הכי טוב שתתקשרי לעמותה שמפקחת על השירות הלאומי בירושלים, ולבקש שישלחו לך חוברת (אם את בבי"ס דתי יביאו לך בבי"ס), בחוברת מפורטים תחומי השירות וכל מה שאת רוצה לדעת, אם כי לא בפירוט יתר.

SHIRA 8

New member
תמר,

טוב, אני חושבת שזה שאת עוד לא יודעת מה את מחפשת, מה הכיוון שלך, מה יש מה אין וכו' זה לגמרי לגיטימי. אמממ.. למיטב זכרוני גם אצלנו, המצב היה זהה.. הקשרית שלכן תבוא מן הסתם אחרי רה"ש או אפילו אחרי סוכות (אני לא זוכרת במדויק מתי...) ואחרי שיחה איתך על מה שאת מחפשת ומתעניינת, היא תכוון אותך, תציע לך מקומות שתלכי לבדוק, תקבע לך ימי סיור ותדריך אותך.. את ממש לא צריכה לחפש רשימות של מקומות (המשפט ההוא היה משש חמוד וחסר אונים.. "אולי למישו יש.."
) אין לך מה לדאוג או להיות בלחץ.
שיהיה בהצלחה!

tamarhp

New member
תודה לשתיכן ../images/Emo13.gif

G1lat - הם מביאים חוברת? בטוחה? (זה חינם?) מתי הם מביאים? ושירה - תודה

G 1 L A T

New member
תמר

תתקשרי לעמותה שמפקחת על השירות לאומי בירושלים, טל': 02-6708354/5 ותקשי חוברת הסברה לשירות לאומי, החוברת ניתנת לכל מי שמבקש ללא תשלום.

tamarhp

New member
הממ../images/Emo26.gif

המדריכה שלנו אמרה לי אתמול שיגיעו אלינו רק בסביבות חנוכה!!!!

Nomi11

New member
שירות לאומי

חמודה... אין לך מה להלחץ כבר עכשיו, כי המקשרות מגיעות לבתי הספר רק אחרי סוכות, והחיפושים של השירות עצמו מתחילים רק בחנוכה, לא קודם.. ושאלת על תחומים בשירות- יש המון, תלוי מה את אוהבת- חינוך, הדרכה, בריאות, בתי ילדים ורווחה וכו'... אם תגידי מה את אוהבת אולי אני אוכל לעזור לך מהניסיון שלי... ב"הצלחה...

tamarhp

New member
תודה..

בימים האלה החלטתי כנראה מה אני עושה (שירשור נפרד.) ואמרו לי שמי שרוצה ללכת למדרשה צריכה להתחיל עוד לפני חנוכה...

Nomi11

New member
../images/Emo73.gif ../images/Emo60.gif

כן... אני זוכרת את ימי י"ב העליזים כשבדקתי שירות במדרשת טיולים... מי שיקרא, יחשוב שאני בת 30.... אז זהו, שאני עושה עכשיו שנה שניה של שירות לאומי..

Nomi11

New member
נוסטלגיה של ממש... ../images/Emo8.gif

שנה שעברה עשיתי שירות בבית הילדים בגבעת עדה, היה ממש כיף!!! (אם תוותרי על מדרשה ליהדות, אני ממליצה בחום על שירות בבתי ילדים...) ושנה שניה אני עושה בבית חולים שערי צדק בירושלים... כיף לי שם ואני ממש נהנת!!!

tamarhp

New member
היי, אז היית קרובה אלי ../images/Emo13.gif

(אני גרה באחת הערים באיזור...) ואין לי סבלנות לילדים קטנים.... אני מעדיפה אמצע-סוף יסודי עד נוער... (חט"ב ותיכון).. במדרשה גם מלמדים אותנו איך להעביר הדרכות?

למעלה