שלום..

שלום..

אולי תוכלו לייעץ לי, אני כבר אחרי לימודים אקדמאיים (כמעט סיימתי תואר 2 בביולוגיה) ונרשמתי לפיזיותרפיה לשנה הקרובה, טרם קיבלתי תשובה. בכל מקרה- במידה ולא אתקבל כי נרשמתי ממש ממש מאוחר (לפני איזה 3 שבועות..) ואני בהמתנה אז רציתי לשאול- התפנית שלי נובעת מהצורך הבאמת חזק ואמיתי לעבוד עם ילדים שצריכים חום וטיפול וע"כ בחרתי עכשיו בפיזיותרפיה במטרה לעבוד עם ילדים חולים ופגועים. אני בכל זאת מתלבטת, המטרה והרצון שלי למעשה לעבוד נגיד במסגרות של בתי ילדים, להיות שם בשבילם, להקשיב, לחבק וללוות.. אז איך מגיעים לזה ובאילו מסגרות באמת אפשר לעבוד בסוג עבודה כזה? (עבודה סוציאלית? תרפיות למיניהן? זה עדיין נראה לי מרוחק קצת מהמגע הישיר והיומיומי עם ילדים, ואולי אני טועה..) אשמח מאד לתשובתכם!

פיזיותרפיה

בעלי מקצועות שונים עוסקים בטיפול בילדים החל בעו"ס דרך, אח, מרפא בעיסוק, פיזיותרפיסט, פסיכולוג, מטפל באמצעות אמנויות, מטפל בעזרת בעלי חיים ועוד. הפיזיותרפיסט עובד בעיקר על שקום פיזי ופחות על החלק הרגשי.הפיזיותרפיסט מטפל באנשים שנפגעו במערכת התנועתית (או המועדים להפגע בה), במחלות שרירים, עצבים, פרקים ועצמות. הוא משתלב בתהליך השיקום של החולה ומטרתו לעזור לו לחזור לתפקוד אקטיבי ועצמאי. במקרים בהם הפגיעה היא בלתי הפיכה, עוזר הפיזיותרפיסט לחולה למצוא פיצוי הולם שיאפשר לו תפקוד מירבי. הפיזיותרפיה משלבת ידע תיאורטי רפואי ופרה-רפואי עם הכרה והבנה של התפתחות התנועה והאופן שהיא מושפעת מגורמים שונים. הטיפול הפיזיותרפי מתבסס על תרגילים גופניים, ביניהם תרגילים להגברת הכח והסיבולת, קואורדינציה וטווח תנועה, על מסז' רפואי, על טיפול חשמלי ( אלקטרותרפיה ), על טיפול בעזרת מים (הידרותרפיה) ועל אמצעים נוספים שונים שמטרתם גרוי הפעילות המוטורית והקלת כאבים. כן עוסק הפיזיותרפיסט בהדרכת המטופל בפעולות יומיומיות ובשימוש בעזרים שונים.

למעלה