שלום...

חני 21

New member
שלום...

היי... אני לא יודעת אם פניתי למקום הנכון אבל ננסה... יש לי חברה מאוד טובה שאני חולה עליה אבל יש בעיה קטנה... הבחורה הזאת הייתה 4 שנים בקשר זוגי שכלל הרמות יד מצד החבר, סגירה מוחלטת בבית וכו'... היא לפני חודש עזבה אותו אחרי שכל החברות שיכנענו אותה שהוא לא טוב לה. שבוע אחרי זה היא נכנסה למערכת זוגית חדשה (יש לה מן פחד שאם אין לה גבר בחיים אז היא תיפול). מהזוגיות הזאת לא יצא לה שום דבר טוב ולפני כמה ימים היא עזבה גם את זה אחרי שיכנועים שאנחנו לא נעזוב אותה ושנהייה לצידה. אנחנו חברות שמאוד אוהבות לצאת לבלות בעיקר בסופי שבוע... אז כל פעם מחדש כדי לברוח מהבעיות של עצמה היא שותה כמויות מסחריות של אלכוהול והופכת להיות אדם אחר לגמרי. קודם כל היא בכלל לא יודעת לשתות... בירה אחת והיא גמורה. אתמול למשל כל הלילה הייתי איתה בחדר מיון עקב רעלת אלכוהול (וגם שברה את האף כי נפלה מחוסר שיווי משקל). אני שואלת אתכם: איך אני בתור חברה אמורה להתמודד עם זה? למשל מצד אחד אני כועסת שבמקום להינות במסיבה הייתי בחדר מיון אבל מצד שני אני לא ישאיר חברה במצב כזה... (והיא יודעת טוב מאוד מה קורה לה כשהיא שותה ואחרי זה מתחרטת). אני רוצה גם להינות ולא להרגיש שאני צריכה להיות בייביסיטר...

חני שלום לך.

מדובר במצב לא קל לפי דעתי יש לחברה שלכם גם התמכרות מסויימת לאלכוהול וגם עוד בעיה של חרדה להיות לבד.שלא יעזבו אותה שתמיד יהיו לצידה אחרת אם לא היא תשתה אם תמצא את עצמה לבד. הבעיה שהיא כביכול "בורסת " לכם את הנאת הבילוי שלכם אם אתם דואגות לה ובאמת חברות טובות וכל הכבוד שאתם איתה ועוזרים לה ככה אז קחו אותה גם לרופא פסיכיאטר לדעתי שיעזור לה להתמודד עם החרדה החברתית הפחד להיות לבד, וגם כן לאיזו גמילה מאלכוהול או משהו כזה שיכול לעזור לה להבין שכשהיא שותה היא מאבדת את עצמה. משהו שיתן לה בטחון.כי בחורה שמוכנה להתמסר לגבר מכה רק על מנת לא להיות לבד היא במצוקה כרונית. מקוה שעזרת ולו במעט בהצלחה.

ה מוזה

New member
תשובה קטנה

לשאלה ששאלת איך את בתור חברה אמורה להתמודד עם זה אני חושבת שמקום טוב להתחיל בו ,הוא שיחה גלויה וכנה על התחושות שלך ,על הדאגה , על החששות .. אני אמנע מלערוך כאן איזו אבחנה רפואית או דומה לזה אדם עשוי להיות במצבי מצוקה שונים בזמנים שונים לא הייתי ממהרת להגדיר אותה כמכורה כן הייתי משוחחת איתה שיחה פתוחה ואמיתית כחברה ומנסה להיות עבורה בכל הרגעים גם הפחות נעימים,חברה. זה מקום טוב להתחיל בו, שוחחי איתה על החששות שלך על מה שאת מרגישה מקווה שהיא תקשיב

למעלה