שלום

OZ MASTER

New member
שלום

יש לי שאלה אתמול בערב שתיתי שתי כוסות absenethe והיום אני מרגיש כאילו יש לי ליחה מעיקה בגרון יש לכם מדוע? אמרו לי שזה בגלל שהמשקה הורג את החיידקים בגרון... זה נכון?

amircn1

New member
יש לי פתרון בשבילך...

אל תשתה את זה !! אגב, כל משקה המכיל אחוז אלכוהול גבוה משמש כמחטא, משמע הורג את החיידקים, מה שכן הם גם הורג את החיידקים ה"טובים" אולי אתה אלרגי לאחד ממרכיבי המשקה, ולידיעתך, אלכוהול זה סוג של רעל

yifatushc

New member
איי איי איי... ה"פיה הירוקה"...

האבסנט- מה כבר לא נכתב עליו? סתם לידע כללי- הוא מיוצר מצמח הלענה (האבסנט המקורי יוצר מתת-זן של הלענה שנקרא "ארתימיסיה אבסינטיום"), ובמקור שימש כתרופה לבחילות. לאחר שעבר כמה גלגולים, הגיע לידיים של פרנו הצרפתי, שב-1805 פתח שתי מזקקות לייצור המשקה. הביקוש למשקה בצרפת עלה (25 אלף ליטרים מידי יום), ובאמצע המאה ה-19 הפך למשקה הלאומי של צרפת. רבים מהמעמד הגבוה בצרפת וברחבי אירופה נהגו להנות מהמשקה: אמיל זולא, המינגווי, אוסקר וויילד, גוגן, דגה, וכן ואן גוך- שהסיפור המפורסם על חיתוך אוזנו נקשר למשקה האבסנט (המקרה המצער קרה לאחר שואן גוך השתכר מהפיה הירוקה...
ואת האוזן קיבלה במתנה פרוצה שביקר אצלו לאחר מספר שעות... הסליחה עם מי שתקפתו הבחילה כרגע). לימים נתגלה שבאבסנט ישנו חומר רעיל הנקרא "טוג'ון", הגורם להפרעות נפשיות, הקאות, איבוד הכרה, חוסר מנוחה, תחושת ורטיגו, הזיות ופרכוסים. בשנת 1915 המשקה הוצא אל מחוץ לחוק, וב-1920 שבו ליצרו, אך הפעם לא מאותו זן של לענה. כיום- את האבסנט המקורי ניתן לשתות רק בצ'כיה, ובשאר המדינות הוא מחוץ לחוק- וניתן לשתות אבסנט עם אחוז נמוך יותר של אלכוהול ומינון לענה נמוך בהרבה מהמקורי. למרות זאת- עדיין המשקה יכול להשפיע בצורות שונות- אז מי ששותה, תשדלו לא להפריז...
יפעת

OZ MASTER

New member
תודה רבה לשניכם

אני מפסיק לשתות את זה איזה עוד משקאות לא מומלץ לשתות?

yifatushc

New member
בבקשה ../images/Emo45.gif

לגבי עוד משקאות שלא מומלץ לשתות- אני לא מכירה עוד משהו שממש יכול להיות מסוכן ברמה שהזכרתי קודם. אבל דבר נוסף שחשוב לזכור- לא לערבב פירות ודגנים, כלומר: יין (שעשוי מפרי), ובירה (שעשויה מדגן). אוי אוי אוי.... מה שזה יעשה לך... פשוט אסור. וישנם משקאות שונים תוצרת הארץ שהינם חיקוי זול ועלוב לאח הגדול מחו"ל, כמו הטקילות הזולות שאתה קונה ב-5 ש"ח במועדונים- אחרי משקה כזה הבטן והראש ישנאו אותך כל הלילה...
בגדול כדאי לזכור "לדעת לשתות", ולדעתי לא להשתכר עד אובדן חושים, כי אז הולך לאיבוד כל האפקט של סתם "לתפוס ראש טוב". יפעת

OZ MASTER

New member
תודה

מעניין אותי מה זה יעשה לי אם אני יערבב פרי ודגן... תה יכול לפרט?

yifatushc

New member
קודם כל, זה את ולא אתה ../images/Emo9.gif

ודבר שני, ערבוב אלכוהולי של פרי ודגן יגרום לך לכאבי בטן, בחילות והקאות. מה שנקרא: "ואל תנסו את זה בבית"... יפעת

amircn1

New member
זה מאוד פשוט...

אל תשתה רד-בול ! ואל תשתה בכוח ! צריך לדעת לשתות במידה ולא לערבב

LaDjA

New member
כי בשילוב עם אלכוהול הוא יכול לדפוק

אותך לגמרי. מדובר על לפחות שלושה מקרי מוות, שנגרם כתוצאה מצריכה של הצירוף הזה. לא ממש ברור עם מדובר על אי סדירות בלב, או במוח, אבל די ברור שזה נגרם כתוצאה מהמסרים הנוגדים שנלחים לך לגוף: האלכוהול מוריד את המערכת, מאט את הפעילות; בעוד משקאות האנרגיה מעלים אותה. הסתירה הזו היא רעה בוודאות. חוצמזה, זה פשוט הורס את הטעם של המשקה.

j o s i e

New member
מניסיון אישי-לא כדאי לערבב

שתיתי פעם וודקה עם רד-בול, פשוט הרגשתי על הפנים אחרי זה, לא השתכרתי אפילו, זו פשוט הרגשה רעה...ובבוקר אחרי זה בכלל איך זה עשה לי שמייח בגוף...חחח...בקיצור, חוויה שלא כדאי לעבור

למעלה