שלום

דל נתרן

New member
שלום

הסתכלתי במאמרים וביררתי.. אבל אני עדיין לא בטוח.. מישהו יכול לפרט לי על ההתנדבות במד"א ? איך זה הולך ? אני מתכנן כרגע לעשות את הקורס חובשים (בכירים ? לא בכירים ? אני בן 20) איך אני יכול להתקדם יותר מאוחר מבחינת קורס מדריכים, קורס נהגי אמבולנס וכו' ?

TheOracle

New member
יש לי שאלה קשורה

איזה חומר לומדים בקורס חובשים ? איך אני יכול לקרוא את החומר התיאורטי בעצמי ? (על איזה מקורות אתם ממליצים / יודעים ?)

UV 101

New member
חלק מהתשובות

לשאלות שלכם תוכלו למצוא באתר www.mda.org.il חומר של קורס חובשים יש בהמון ספרים.. כמו למשל "עזרה ראשונה להצלת חיים" של קודינסקי ודונחין ויש גם ספרים של מד"א של קורס חובשים. בכל מקרה אם אתה באמת רוצה להיות חובש אני ממליץ לך לברר בתחנת מד"א הקרובה לביתך מתי נפתח קורס חובשים. כך גם תלמד באמת את החומר התיאורטי בצורה מעמיקה ולא רק ע"י קריאה. בהצלחה יובל

TheOracle

New member
תודה

באתר של מד"א יש רק מצגות, והרוב חסום רק למתנדבים. על איזה עוד ספרים אתה יכול להמליץ לי ? איפה אפשר למצוא ספרות של מד"א ?

UV 101

New member
יש את הספר

הכי טוב לדעתי, של אילן ישועה אין לי את השם המדויק שלו...ספר די קשה להשגה יש את "לגעת בחיים" של אלי יפה ואלון בסקר... אבל זה כבר מעבר לקורס חובשים.. יש את "חוברת עזר לחובש נהג אמבולנס" שהיא גם לא רעה ספרות פנימית של מד"א לא תוכל למצוא כל כך במקומות ציבוריים.. אבל אם יש לך ספרייה עירונית על רמה יהיו שם הרבה ספרי עזרה ראשונה אצלנו למשל יש. אבל שוב.. אם אתה רציני בנושא, כדאי לך באמת לעבור קורס כי את הדברים האלה לא מבינים מקריאה וזה לא על רגל אחת איפה אתה גר? אולי נפתח קורס בדיוק באזור שלך ואתה לא יודע מזה...

eli4

New member
עוד משו

לפי נהלים של מד"א מי שפספס שעור אחד בקורס חייב להשלים אותו בקורס אחר אבל בשום פנים ואופן לא לבד כך שלא, לא תוכל ללמוד את החומר התאורטי בעצמך

eli4

New member
התנדבות

מה יש לפרט על התנדבות?! עושים קורס -> עוברים אותו-> מתקבלים בתחנה-> משלמים ביטוח (80 שח)-> מתחילים להתנדב קרי לעלות למקרים באמבולנס לבן. בד"כ בהתחלה עם מלווה ותיק יותר (חונך) אח"כ בלי אם הזמן וההכשרה תורשה לעלות לאט"ן/נט"ן (טיפול נמרץ) שאמור לטפל במקרים קשים יותר לשם כך יש שם עוד איש צוות אחד (לפחות) שקיבל הכשרה מתקדמת יותר וסמכות להשתמש בתרופות (=פראמדיק) אתה תעשה קורס חובשים (לא בכירים) לדעתי לא מומלץ להסכים על פחות (88) התקדמות: אין קשר ישיר בין קורס מדריכים להכשרה שלך במד"א כלומר מדריך יכול להיות כל אחד בתנאי שהוא מדריך את מה שהוא למד חובש שעבר הכשרת נהיגה + טסט + דרישות מנהלתיות שונות כגון ותק בנהיגה עבר נקי (גם עברות תנוע וגם פלילי) ואלי עוד כמה דרישות נהיה נהג אמבולנס בד"כ זה בא ביחד לרוב מיד אחרי שמיסימים את הקורס ותקופת השתלמויות נגשים לנהיגה במקרה שלך (אתה קטן) אין לי מושג איך זה יעבוד אחרי שיהיה לך וותק של כמה שנים כחובש תוכל לגשת לקורסים מתקדמים יותר כגון חובשים בכירים או פרמדיקים. בד"כ בתחנות מתפרסמות מודעות על פתיחת קורסים מתקדמים יותר מקווה שעזרתי אלי

דל נתרן

New member
תודה

אז כרגע, אני יכול לגשת של ה 145 שעות או משהו כזה של החובשים ? (אני מעדיף לעשות את זה של היותר שעות מאשר זה של ה 88)

למעלה