שלום,

ozzygirl

New member
שלום,

ידוע לי שד"ר בלאט עובד בהסדר עם קופ"ח כללית, האם אני צריכה הפנייה מרופא כדי לקבוע אליו תור? או שמספיק שאני חברה במושלם?

moribat

New member
ברוכה הבאה!

בעלי מטופל של ד"ר בלאט.בקופה לא רוצו בשום פנים ואופן לתת לו הפנייה "יש נוירולוגים בקופה אין לך מה ללכת לרופא בבית חולים"). יש לך כמה אפשרויות- 1.ללחוץ ללחוץ להלחם ולהגיע עד הגורמים המינהליים של הקופה (לשאלתנו לביטוח מושלם אין שום משמעות בקבלת טופס 17). 2.לבדוק האם אפשר לגשת אליו "לייעוץ -second opinion" ולקבל החזר מהקופה של כ-75 אחוז (הוא גובה 600 שח לפגישה פרטית).צריך לברר בקופה האם הוא כלול בין היועצים. 3.לקבוע תור בבית חולים (תל השומר) להגיע ללא הפנייה, אלא לשלם 180 שח. מניסיון, הוא יושב זמן רב עם מטופל, כמעט כמו בפגישה פרטית. 4-אם היית במיון בשל אפילפסיה(אני מניחה?) ונדרשת לשוב לביקורת במרפאה הניורולוגית, אפשר ללחוץ על הפקידה בנוירולוגיה שתשבץ אותך לד"ר בלאט, ואז בקופה חייבים לתת לך טופס הפנייה. בהצלחה, לא להתיאש, הבירוקרטיה הזו לעיתים מתישה.....

moribat

New member
אגב. ד"ר בלאט עצמו

קובע את התור אליו, לפי מסמכים רפואיים ששולחם אליו בתוספת מכתב המפרט את מצב החולה.

ozzygirl

New member
היי לימור

תודה על הייעוץ! סדר בבלאגן , כי קצת הסתבכתי... אם אני חברת כללית מושלם אני לא יכולה לגשת לד"ר בלאט ללא הפנייה?... הוא בהסדר עם קופ"ח כללית ואמרו לי שפגישה איתו פשוט תיחשב כ"ייעוץ מומחה" שמגיע לחברי מושלם 3 פעמים בשנה בסכום של 150 ש"ח. אז פשוט התקשרתי לד"ר וקבעתי פגישה... אני מקווה שלא תהיה אי הבנה , אז אני אמורה להביא הפנייה מנוירולוג? ולצערי נוירולוג הוא לא אפליפטולוג ואני "רוצה לראות" שידרוש ממני להיבדק אצלו!
סתם, סתם...

moribat

New member
היי נעמה

פרטי את יכולה לגשת גם למנהל בית חולים עצמו ללא הפנייה.... אין כזה דבר לגשת לרופא בבית חולים במרפאה נוירולוגית ללא הפנייה מהקופה....אז את באמת יכולה להחשיב את הפגישה איתו כייעוץ מומחה. אם את משלמת 150 שח עבור פגישה זו, זה ממש לא נורא, פחות מפרטי, ופחות מלהגיע ללא הפנייה ולשלם 180 שח. קבעת איתו תור בבית החולים או במרפאה? אם במרפאה, קחי בחשבון שאת משלמת 600 שח ורק לאחר כחודש מקבלת את החזר הכסף מהקופה.

moribat

New member
עוד משהו.

כשאת באה אליו, תביאי את כל המסמכים הרפואיים שיש לך ( אמ.אר.איי. סי.טי. אי.אי.ג'י.).אם הם ישנים, אפשר לבקש מהמקומות בהם הבדיקות התבצעו שיוציאו תוצאות הבדיקות (אם לא תעשי זאת, ד"ר בלאט ישתדל בכל מאודו לעשות זאת).אם הוא ייתן לך הפנייה לעשות אמ.אר.איי. הקופה "תעשה שרירים" אבל דעי לך שהקופה מחויבת לאשר לחולה לעשות אמ.אר.איי אם לא עשה בדיקה זו בשנתיים שחלפו.איזה סוג אפילפסיה יש לך?

ozzygirl

New member
תודה מקסימה!

מה הכוונה איזה סוג אפילפסיה? אני לא יודעת...
אבל אני נוטלת טריל. כל העניין הזה חדש לי... סליחה על הבורות , אבל מה זה טופס 17 ?

moribat

New member
איזה סוג התקפים,

שינה, ערות, פרכוסים...טוב, את כבר תעברי תחקיר אצל ד"ר בלאט.... לא מכירה טריל.את חיילת..? טופס 17 זה הפנייה של הקופה...

ozzygirl

New member
לא , אני לא חיילת

ומצד שני אין לי פטור. הצבא מושך אותי כבר שנה לאינספור בדיקות , עושים לי חיים קשים אבל אני מקווה לקבל את הפטור אחרי החוות דעת של ד"ר בלאט. ממי מקבלים את טופס 17? מהרופאת משפחה?

ozzygirl

New member
דרך אגב,

אם לא עשיתי אמ. אר. איי בשנתיים שחלפו אז אני זכאית לבדיקה זו בחינם? ושוב,תודה לך על כל המידע

moribat

New member
אם יש לך המלצה "חמה" לביצוע

אמ.אר.איי. והרופא סבור שזה חיוני לטיפול, אז הקופה מחוייבת לאפשר לך לבצע את הבדיקה על חשבונה( פרטי תצטרכי לקחת משכנתא עבורה...)

moribat

New member
רופאת המשפחה מתבססת על מכתב

מנירולוג, כותבת מכתב משל עצמה, ומעבירה למרפאה הראשונית "סניף של הקופה בו מתבצעים שרותי משרד).לרוב המשרד מטרפד כמעט כל דבר...ושולל....

ozzygirl

New member
אז מה אני צריכה לעשות

כדי לקבל את הטופס הנ"ל?... בטח שיגעתי אותך...

moribat

New member
לא שיגעת אותי..אני גם ככה שרוטה קצת

קבעת כבר תור, תשתמשי בפגישה כייוץ מומחה, תשלמי 150 עבור זה. אחר כך ד"ר בלאט ישלח מכתב לרופאת המשפחה, עם המלצותיו, הרופאה תתן לך מכתב שלה, תיגשי עם זה למרפאה הראשונית. איפה קבעת איתו? בקליניקה ברעננה? או בתל השומר?

moribat

New member
אז תשלמי 600 שח.

עם הקבלה שהוא נותן לך גשי לקופה, תמסרי אותה, ייקחו ממך מספר חשבון ויזכו אותך אחרי בערך חודש. עם המכתב שהוא נותן גשי לרופאת המשפחה. תבדקי פה בפורום יש בחור במצבך, לא מגוייס, וגם לא קיבל פטור.יש שירשור של תשובות מה לעשות במצבים אלו.

ozzygirl

New member
מה???????

אמרו לי 150 ש"ח להביא איתי , לא אמרו לי 600...אפילו שיזכו אותי אח"כ אין לי אפשרות לשלם סכום כזה...

moribat

New member
מי אמר לך???

מוזר.בכל המקרים של הייעוץ הרפואי, קודם משלמים את הסכום במלואו, אחר כך מזוכים.

moribat

New member
אני מציעה לך לברר זאת שוב.

שלא תגרם אי נעימות ברגע התשלום.בררי בקשר לקופה, אני יודעת שהזיכוי הוא לאחר התשלום המלא, ולד"ר בלאט לא משנה ,הוא מעוניין בכספו המלא.בלי חשבונאות בינך ובין הקופה.

ozzygirl

New member
דבר ראשון,

טוב שהארת את עיניי... כי אני כבר התקשרתי והזמנתי תור ודובר איתי על 150ש"ח לבדיקה ואבחון. עכשיו התקשרתי ואמרו לי שמדובר בייעוץ בלה בלה בלה... מזל שהבהרת לי את העניין. אין לי כסף לשלם את המחיר הזה אז מה עושים?...

למעלה