שלום

שלום

כבר איזה שנה אי קורא פה את המאמרים ואת הפורום. ודבר ראשון שאני רוצה להגיד זה תודה על כל הסקירות היפות. הגעתי לפורום הזה עם ידע אפסי במוזיקה, ואני כרגע בגללו עם ידע סביר במוזיקה, שרק הולך ומתרחב, תודות לכם. בקיצור אז תודה רבה. רק רציתי להגיד, שלדעתי אתם פורום מצויין ולא, רק שעזרתם לאנשים להכיר מוזיקה, שלא שמעו אותה קודם ולא הכירו אותה, אלא גם נהייתה לכם ממש חברה קטנה של אנשים. וכל מה שאני יכול לעשות זה לקנאות שאני לא שייך אליה. בקיצור, כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב סקירה כאן. אבל אף פעם לא חשבתי, שאני מספיק מבין בשביל לכתוב. אבל אני לקראת גיוס וחשבתי, שאם אני לא אכתוב עכשיו אז אני לא אכתוב לפחות בשלוש השנים הקרובות, אז חשבתי לעצמי מה אכפת לי לעזאזל? מקסימום תגידו לי, שזה לא טוב. לא נורא מחר יהיה עוד אבוקדו. בקיצור אז אני אכתוב אותה בהודעה הבאה. נ.ב. סליחה על הפיסוק אני פשוט לא טוב בזה

bob dilan-highway 61revisited

הכל התחיל בנסיעה לסיני וחזרה מייגעת(סיפור ארוך). וכידוע בשביל להגיע לסיני צריך לעבור דרך אילת. ובאילת יש חנות דיסקים זולה. בקיצור קניתי את הדיסק הנ"ל עם עוד שניים. דקה אחרי, שקניתי את הדיסק הזה נחלתי אכזבה ראשונה. מי לעזאזל מוציא דיסק של בוב דילן ללא חוברת מילים. זה עיצבן אותי אבל לא זה הנושא ואני גולש. אז יאללה לעבודה. PLAY LIKE A ROLLING STONE שיר ענק אחד הטובים שלו שאני מכיר. השיר מדבר על סוג של התרוששות(בגלל שאין חוברת מילים אני לא יכול להגיד בדיוק על מה הוא מדבר
). השילוב כאן של התזמורת פשוט מדהים, לדעתי. איך כל הכלים משתלבים זה בזה בצורה מושלמת. לפעמים אתה לא שם לב מתי הגיטרה מפסיקה מתי האורגן מתחיל וכן הלאה. תמיד, כשאני שומע את השיר הזה אני מדמיין אותי ועוד חבר שומעים את השיר. ושנינו פשוט מדקלמים את השיר מילה אחרי מילה. מסוג השירים, שאתה בסתר לבך מתחרה עם החבר שלך על מי יודע יותר מילים. ומרגיש דביל ומטומטם תוך כדי
. TOMBSTONE BLUES השירה הקצבית כאן מאוד יפה. שימו לב במיוחד לחשמלית, שמתלווה לשירה של דילן לאורך כל השיר, דרך קטעי קישור יפהפיים(לעזאזל איך כותבים את המלה הזאת
). ולפזמון: mummy in the factory she got no shoes daddy's in the ally looking for food i'm in the kitchen with the tombstone blues IT A LOT TO LAUGH,IT TAKES A TRAIN TO CRY כאן דילן מגוון טיפה בשירה האפרורית שלו. ויוצא מהמשבצת של השירה הרגילה שלו לאורך רוב האלבום. מה שמקנה לשיר ייחוד ויופי. אחד השירים החזקים באלבום לטעמי. גם הסולו מפוחית יפה מאוד. FROM A BUICK 6 לטעמי השיר החלש באלבום. הדבר היחיד לדעתי הראוי לציון זה הליין בס, שהוא ענק. BALLAD OF A THIN MAN גם פה דילן מגוון בשירה שלו במיוחד בפזמון: but something is happening and you don't know what it is do you? mister jones. QUEEN JANE APPROXIMATELY שיר נחמד ביותר אבל אין לי הרבה מה להגיד עליו. חוץ מזה, שדילן מפגין יכולת נגינת מפוחית טובה מאוד. HIGHWAY 61 REVISITED שיר מקפיץ. ברגע, שאתה שומע אותו, אפילו בלי כוונה אתה מתחיל לזוז לפי הקצב גם אם זה רק עם כף הרגל או האצבעות. למה? מה זה משנה. JUST LIKE TOM THUMB'S BLUES השיר נותן לנו קצת רגיעה אחרי השיר הקודם. הליווי של הפסנתר ושל הגיטרה בשיר פשוט יפה. והוא מזכיר קצת את כמו אבן מתגלגלת בהרמוניה בין שני הכלים. DESOLATION ROW שיר שמשמיעה ראשונה נדלקים עליו. אי אפשר לכתוב על השיר הזה בלי לכתוב על הגיטרה ברקע, שפשוט עושה את כל השיר. יש לגיטרה כאן ניחוח מיוחד הייתי אומר ניחוח ספרדי אבל אני לא מבין כלום בכאלה דברים. למרות אורכו של השיר(11 דקות) וחד גוניותו השיר הזה פשוט יפה ואף פעם לא נמאס לי להקשיב לשירה היפה של בוב דילן ובמיוחד לגיטרה ברקע. בקיצור אז מה היה לנו כאן? פלאגים פלאטינות ובעיקר הרבה נשמה מצד דילן בוב. כל כמה נסגור על 33 שח? זיל הזול

moshel

New member
סבבה של סקירה

ובהתחשב בעובדה שזו סיקרה ראשונה אז חזק ואמץ והמשך לכתוב רק שים לב שאתה מאית את שם האומן כמו שצריך bob dylan או רוברט צימרמן:) אני נהנתי MosheL

ThePiper

New member
כבר כמה זמן...

שאני מתכננת סקירה על האלבום... אבל אצלי הכל נשאר תמיד ברמת התכנון D= אז כל הכבוד לך על הסקירה! וכל הכבוד בבחירת האלבום. ועכשיו כשחושבים על זה, לא הקשבתי לו כבר יותר משבוע :S ביי ביי =)

jazzis

New member
תודה ועוד...

יןזמה ברוכה כמובן ובחירה מצויינת - אלבום ענק לא רק כשלעצמו, אבל בעיקר בגלל משמעותו ההיסטורית: כמה מילות רקע: האלבום הזה מסמל שנוי דרך קיצוני עבור בוב דילן - מעבר בין סגנון טרובדורי / פולקי לרוק. השימוש בכלים חשמליים - אי ואבוי לחובבי הפולק באותם הימים - קנה לדילן מתנגדים רבים אך אוהבים רבים יותר. אגב האיש החשוב שמאחורי הנגינה הנהדרת הוא בחור יהודי אחר ששמו Al Kooper, נגן הקלידים, מקים להקת Blues Project ואחר כך Blood, Sweat & Tears. ועוד דבר - הטקסטים של דילן היו מהפכניים כל כך, שדור המבוגרים המתנגדים לרוק ולמחאה החריפה והכואבת שלו ראוה במילותיו שחיטת פרות קדושות ויותר מכך - עד לגנויים כמו שליח הסטן. אמריקה של שנות ה-60 הייתה שמרנית עד להפליא ודילן היה נביא ה"מהפכה" השתרחשה" רק כמה שנים לאחר מכן. אבן דרך!!! אדם

את הניתוח אני אשאיר לך

את הניתוח המוזיקאלי/היסטורי וכו' אני אשאיר לך. כי, כמו שאמרתי קודם אני לא מבין בדברים האלה. אני רק יכול לכתוב מה האלבום הזה עושה לי מבחינה רגשית.

haimgl

New member
נצל"ש

איפה נמצאת חנות הדיסקים הזאת ואיך קרואים לה?

yushii

New member
לא נמאס לך, הא?

כל פעם שמישהו מזכיר את החנות הזו אתה עושה את הקטע המרושע הזה. פרצוץ הדג התמים שלך לא מסתיר את החיוך הזדוני המסתתר מאחוריו...

MajorWinters

New member
על מה אתה מדבר???../images/Emo19.gif

אני רוצה מידע כי אני פשוט באילת בימים הקרובים

haimgl

New member
ואיך קוראים לה?

ויש הרבה דיסקים שכלולים במבצע? (יו, אני יכול להיות מציק לפעמים...)

למעלה