שלום.

174M4R

New member
שלום.

יש לי בחצר שלוש סוגים של ציפורים - אהבה, תוכונים ופינקים. בכלוב של התוכונים ראיתי אחד שכל השאר ניקרו אותו. אז אמרתי לאבא שלי שאני לוקח אותו לחדר שלי בכלוב אחר עד שהוא יגדל. אני רגיל כשאני מכניס את היד לכלוב של התוכונים הם מתחילים להשתגע ולהיבהל (וישם דיי הרבה.. איזה 10 אולי.. אבל קראתי באיזה אתר שבשביל שהתוכי יתרגל אליך כדאי להכניס את היד לכלוב של התוכי כל יום לכמה דקות ואחרי כמה ימים שהוא כבר לא מפחד ממך אפשר להתחיל לשחק איתו. עשיתי את זה וזה עובד... התוכי לא מפחד מימני.. אבל מעצבן אותי נורא שברגע שאני מנסה ללטף אותו הוא ישר נושך אותי... עכשיו לשאלה הרצינית יותר.. האם אתם (בעלי התוכונים) גוזרים להם את הכנפים? והאם כדאי לעשות את זה? ואני חייב לציין שאני רק בן 14 אז... ואני גם מעונין לקנות ליום ההולדת ה14 שלי עוד 10 ימים תוכי כזה מהסוג שעומד על היד ולא בורח כל שניה.. חשבתי על קוקוטייל.. אני מחפש משהו מהסוג הזה שלא יקר.. משהו כמו 300 - 400 שקל... אני אשמח אם תמליצו לי על חנויות שיש שם תוכים כאלה (חשוב שהם יהיו במצב טוב. כי בחנות חיות פה בקניון באשקלון כל התוכים ניראים חולים.) תודה רבה רבה רבה!!

אני מכיר את החנות באשקלון...

חי לי הוא מאוד יקרן יש חנות כזאת גם בשדרות אם אותו בן אדם... הוא מוכר קוקטיל האכלת יד ב350 אם אתה רוצה לחסוך תנסע עד שדרות שזה רבע שעה מאשקלון ןתקנה ממני ב200 שקל חמוד מאוד.!!!

174M4R

New member
אמ...

הייתי מת לעשות את זה אבל יש לי 2 בעיות... 1: אין לי איך להגיע לשם.. אין להורים שלי אוטו.. 2: התקציב שלי זה עד 170... בגלל ש.. יש לנו בחצר כלוב ענק שהיה שייך ל11 ארנבות.. ועכשיו כשהם לא שם אני רוצה לסגור את החלקים הפתוחים ולשים שם את התוכי.. וכל הרשתות יעלו הרבה כסף... וגם אם תסכים להוריד את ה30 שקל האלה (ואני בספק..) זה יקח הרבה זמן להכין את הכלוב הזה...

174M4R

New member
אגב.. הגודל של הכלוב..

230 על 178 ס"מ וכל הלמעלה שלו מלא פתחים...

טאניוש

New member
קיצוץ כנפיים

אם זה תוכון מוחתם אז כן צריך (שלא יברח לך),אם הוא פראי וכל הזמן בכלוב אין צורך ממשי (למרות שלזוג פראים שלי קוצצו כנפיים ונורא שמחתי שכך כשהתוכון נמלט לי מהכלוב בזמן ניקיון,אני מניחה שאחרת היה לי יותר קשה לתפוס אותו).לגוזלים שלנו לא נקצוץ כי אין כוונה לשחרר אותם מהכלוב.ובכל מקרה אל תעשה את זה בעצמך,צריך לדעת איך ומה קוצצים!

174M4R

New member
אממממ

הוא פראי חלקית.. :) הוא בעיקרון פראי אבל כשהו בקלוב שלו לבד הוא לא פראי כל כך.. כשאני מכניס את היד לקלוב הוא עומד עליה.. והוא לא משתולל כשאני מתקרב לקלוב... אני רוצה להוציא אותו מהכלוב אבל אני מפחד שהוא יברח.. אז אני רוצה לקצץ לו את הכנפים.. אני מפחד גם שאני יגזור יותר מדיי....

טאניוש

New member
אל תעשה את זה בעצמך!

יש נוצות מסויימות בכנפיים שצריך לגזור אותם. אולי מישהו מהאזור יוכל לעזור לך,מישהו שיודע לעשות את זה!

174M4R

New member
אני יודע...

יש את הכנפים העליונות יותר ואז בקצה יש נוצות בהירות יותר וארוכות יותר.. את אלה לא?

1מריאנה

New member
תוכון האכלת יד

ישלי תוכון האכלת יד. הוא הגיע אלי לפני 4 חודשים כשהוא היה בן חודש. בהתחלה הוא נשך אותי המון סביר להניח שמפחד. אבל הוא התרגל אלי והוא לא יושב בכלוב שלו אף לא רגע אחד מהיום הראשון שלו בבית שלי. אני בערך מגרש המשחקים שלו... :) אני חושבת שאם לא תתיאש ותמשיך להכניס את היד לכלוב... הוא יהפוך גם לחברותי.

174M4R

New member
אני יודע..

אבל גם אני מחפשמשהו יותר גדול וכיפי.. וזה לא אומר חס וחלילה שאני ינתוש את התוכון!! יש בעיה אחת.. אני מפחד מהנשיכות שלו..:( אני משתמש בכפפות.. (כאלה ששמים בחורף..)

174M4R

New member
אה כן ו..

אני רוצה לבקש מאבא שלי לנסות להחתים לבד תוכון... אז אני רוצה שתגידו לי איך להאכיל אותו.. איזה אוכל והכל! תודה!!!

ran 15

New member
גזירת נוצות....

לימדו אותי שתי שיטות..שתיהן יפות ושתיהן טובות אני מליץ על השנייה תכף תראה... 1. אתה פורש את הכנף שלו וגוזר (עם קטר) על קו כנף 8 נוצות ראשונות.. זה יפה אבל התוכי נופל קצת כמו אבן.. 2. את סופר שתיים (נוצות) וגוזר שמונה...עכשיו התוכי יכול לתמרן ורכך נפילות..מקווה שזה מובן.. בהצלחה.

174M4R

New member
תודה אבל..

אני כבר לא מעוניין לגזור לו את הנוצות.. כי אני קונה קוקטיילים אז אני מעדיף שהוא יהיה רק ליופי בנתיים... עד שהוא יתרגל אליי ויהיה האכלת יד.. רק אז אני יגזור את הנוצות

נעה גל

New member
אתה מבין שכשאומרים האכלת יד

מתכוונים לכך שהתוכי (לא משנה מאיזה סוג) הוחתם מגיל צעיר מאוד (מספר שבועות - נדמה לי 3) על ידי בן אדם? הכוונה היא שהמגדל האכיל אותו במקום האימא תוכית ולכן, הוא רגיל לבני אדם. הסיבה שאני אומרת לך את הדברים הללו היא שכתבת "...אני מעדיף שהוא יהיה רק ליופי בנתיים... עד שהוא יתרגל אליי ויהיה האכלת יד" זה לא הולך ככה. אתה קונה תוכי פראי -ליופי, הוא ישאר פראי וליופי. כדי שיהיה לך תוכי האכלת יד אתה צריך לקנות תוכי שמוחתם *מראש* וגודל על ידי בני אדם. ואני ממליצה בחום על קוקוטיל. הם מקסימים ביותר.

174M4R

New member
נו אני חושב שהבנת למה אני מתכוון..

שהוא יתרגל אלי ויהיה כמו תוכי האכלת יד... ולא יהיה פראי כמו כל שאר התוכונים הפראיים..

נעה גל

New member
לא, לא הבנתי. זה אפשרי בכלל?

אם אתה רוצה תוכי שישחק איתך למה לא לקנות מראש האכלת יד? הפראיים נורא מפחדים מבני אדם.

174M4R

New member
כי..קצת ארוך

תקשיבי... זה קצת ארוך... אז ככה: יש לי בבית 3 כלוב דיי גדולים עם תוכונים, ציפוריי אהבה ופינקים.. אז את אחד מהתוכונים כל הזמן ניקרו... אז אבא שלי רצה לבודד אותו מישם עד שהוא יהיה יותר גדול.. אז אמרתי לו שאני יקח אותו לחדר שלי בנתיים.. ואז ניקשרתי אליו.. אני מרים אותו ומנסה ללתף אותו בתקווה שהוא יפסיק לנקר אותי! ואין לי בכלל תוכי האכלת יד בבית.. (עדיין כי אני קונה קוקטיילים..) אה ומי שמוכר קוקטיילים בבקשה שיכתוב לי איזה גיל הם זכר או נקבה ומכיר כמובן. תודה לכולם. הבנת?

למעלה