שלום

שלום

אני עדיין לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאול את זה, אבל תסלחו לי אני חדשה כאן. אז יש לי שני דברים להתייעצות. הדבר הראשון- אני בת 18 וחצי, עוד שבועיים מתגייסת ואני מרגישה ממש לא בטוחה לגבי הצבא. מן פחד כזה שאני לא יודעת מה יהיה איתי.. אני מפחדת (נא לא לצחוק
) מהזריקות שאקבל בבקום, מהטירונות, מזה שיהיה לי קשה, מזה שיהיו איתי בנות לא נחמדדות, מזה שאני לא אפגוש חברות חדשות.. כל כך הרבה חששות, אני לא ישנה טוב בגלל זה.. זה ממש מפחיד אותי ואני לא יודעת איך להשקיט את ההרגשה הזאת.. הדבר השני- השבוע יש לנו נשף באיזה בית מלון לסיום התיכון (כמו ה"פרום" האמריקאי).. חבר שלי ואני תכננו שהוא יבוא לאסוף אותי וניסע לשם במכונית שלו אני והוא.. אבל עכשיו עוד חברים רוצים לבוא איתנו באוטו בגלל שהם רוצים להשתכר.. השאלה היא האם להגיד להם פשוט שרצינו לנסוע לבד ולא רותצים להיות נהג של אף אחד ואנחנו לא שירות מוניות? או לשתוק ולקחת אותם? אני יודעת שהשאלות לא ממש ברומו של עולם.. ואם טעיתי בפורום אז אני מצטערת מראש לא יודעת איזה פורום מתאים לכאלה דברים..

עִידן

New member
בקשר לצבא -

יש מלא אנשים שמרגישים כמוך. למזלי, הגיוס שלי יהיה רק עוד שנה ומשהו, אבל זה בהחלט נראה לי כמו סיוט מתמשך, במיוחד ההתחלה. אני לא אגיד לך שהכל תלוי בגישה, כי אין ספק שיהיו שם מספיק דברים רעים, אבל הנחמה היחידה היא שהגיוס והטירונות יהיו מאחורייך בקרוב.

resputin

New member
ממ..

בקשר לצבא, תראי, זה ככה כלפי כל מסגרת חדשה. אני לא אשקר לך, המסגרת הצבאית נראית מאוד מאיימת, גם לי, אבל כמו שעידן אמרה זה נורא תלוי בעיניין של גישה. אם תבואי עם ראש פתוח ותנסי, אני בטוח שתשתלבי והכל יהיה בסדר. פחד זה מנגנון בריא, גורם לך להשאיר עירנית ועל קצות האצבעות. במהרה הכל יגמר. לעוד עצות, אנשים שבמקומך והכל גשי לפורום "מתגייסים". בקשר לProm, שאלה שלא קשורה, האם החבר שלך מהשכבה שלך? אם לא ואתם יכולים להביא בני זוג זה כ"כ מגניב, אנחנו לא יכולנו להביא מבחוץ. אני חושב שאם אתם באמת רוצים להיות לבד, לשם הלהיות רק שניכם, תגידו להם שיחפשו אלטרנטיבות אחרות או את הנסיעה של הבית ספר, כי אתם רוצים להיות לבד -לעשות מזה "לילה שלכם" מיוחד והכל בתקווה והם יבינו וירדו מזה, כי בדוגרי להשתכר חצי מהשכבה תשתכר, זה לא מה שמשנה. (כי מן הסתם יהיו הסעות הלוך וחזור לבית מלון) אם זה לא כזה נוראי להסיע אותם, אבל אתם לא רוצים להיות תלויים בהם, גם תגידו להם את זה. בדוגרי להסיע אותם לשם זה לא כזה נוראי, אבל תודיעו להם שאם הם מתכוונים לחגוג ולהשתכר שלא יסמכו עליכם בתור חזרה אלא שיבנו אלטרנטיבית כי אתם לא נשארים אם אתם רוצים ללכת מוקדם, כנ"ל אם הם לא יהנו ואתם תרצו להשאר, כשמתקרצצים אלייך בקשר להסעה זה ממש מעצבן (הProm שלנו היה אתמול וקרה לנו בדיוק את אותו המקרה.. אחת הייתה כבר מוכנה עם התיק שעה וחצי לפני שיצאנו משם והטריפה את הנהגת עם ה"אז.. הולכים?"). אה, ותהנו! איזה מלון? אנחנו היינו בדן פנורמה. :)

dana2909

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

ממש בברלי הילס 90210 (מישהו בכלל זוכר...) אם הסיבה היחידה שהם באים איתכם זה כדי שיהיה להם טרמפ זה באיזשהו מקום יפה, שהם דואגים לזה שהם לא ינהגו שיכורים (אבל זה עדיין לא עושה מהם חברה רצויה). באשר לצבא, כמו שראס החכם אמר כאן לפני, המחשבות שעוברות לך בראש, עוברת בראשה של כל בת שתהיה איתך ביום הגיוס, וביום שאחריו..(ושלפניו). הפחדים האלה מובנים לחלוטין, את הרי הולכת למקום חדש. תזכרי שהן באותה הסירה , וכמו שאת תרצי לא להיות לבד שם, גם השאר כך. ועוד עידודון קטן, כל מי שאני מכירה, אהבה את הטירונות (לפחות הרבה יותר משגרת השירות עצמו), לי באופן אישי היתה בעיה עם חוסר שעות השינה, אבל את תתפלאי כמה יצירתית את יכולה להיות (כמו לאכול צהרים ממש מהר כדי להספיק לישון חצי שעה....).

הצבא

כמו כל דבר חדש מפחיד בהתחלה. אין שום דרך להכין לתחושת ההלם הראשונית. פשוט תנסי להסתכל על כל דבר כחוויה. הזריקות ממש ממש לא כואבות. נותנים אותם אנשים מיומנים שכל יום נותנים מאות זריקות.. לא מרגישים בכלל (אני לא הרגשתי). לא יודע איך זה לבנות ואם יש בדיקת המוגלובין או לא.. פורום טוב לענייני ה'לפני צבא' זה פורום מתגייסים.. גם יש שם מאמרים ושאלות נפוצות.. וגם אנשים כמוך שעוד מעט מתגייסים (יכול להיות אפילו שבאותו יום..)

למעלה