שלום

mayan86

New member
שלום

רציתי לדעת אם בצניחה, אז כמו בצלילה לא נוצר לחץ באוזניים ובסינוסים? וכיצד ניתן לפתור בעיה זו? האם מותר לצנוח כאשר מצוננים? שנית, האם ממש מרגישים את הנפילה או רק את ההתנגדות של הרוח? תודה

OhadNir

New member
אז ככה...

בצניחה נוצר מעט לחץ על האזניים, אבל זה יותר מזכיר נסיעה באוטו בירידה. זה ממש לא לחץ כמו בצלילה (לחצים הרבה יותר נמוכים). למרות זאת, לפעמים כשמאד מצוננים צניחה והטיפוס במטוס יכולים לגרום כאב קל או דימום באף- לא משהו רציני (נכון תומר??). אם מותר לצנוח כשמצוננים- מומלץ מאד בחורף, כי בגובה כל כך קר שהחיידקים מתים! סתם. מותר. כל אחד מגיב אחרת. ככלל לצניחה, עדיף לצנוח בריא ועשיר, מאשר חולה ועני... תחושת הנפילה מורגשת בעיקר ב7-8 השניות הראשונות. אח"כ מגיעים למהירות קבועה ומרגישים כמו לשכב על מזרן של אוויר. איך שלא, אין הרבה חוויות על כדור הארץ שמתקרבות לזאת. תהני!

c a s t o

New member
וגם ב3000 FIT האחרונים

כשקולתים שהאדמה מיתקרבת(או אנחנו מתכרבים עדין לא סגור על זה)

mayan86

New member
שאלה קטנטונת

היי, בדיוק שאלתי על הלחצים,כי יש מתקן בפארקים שתמיד כשאני עולה עליו..זה המתקן של בולי העץ שיורדים בירידה במים...אז תמיד בירידה יש לי הרגשה מוזרה בסינוסים..אבל חוץ מזה הכל בסדר...אתם חושבים שזה רציני?

YoavR

New member
זה יכול להיות רציני -

אם בפארקים את אוכלת שערות סבתא ... (או, לא עלינו, תפוח מסוכר !!!)

oferbar

New member
אני במקומך

הייתי נמנע מלצנוח עם בולי עץ. פשוט קשה לנחות עם זה
מעבר לזה, בעיית סינוסים יכולה להציק בזמן הצניחה ולאחריה. קרה לי פעם שהסינוסים היו סתומים שלושה ימים ברציפות וזה היה בזמן חופשת צניחה. אז לא שמעתי כלום, גם לא על הקרקע. ממש חרש. אבל הכי טוב ובטוח זה ללכת לרופא ולהתייעץ. שיהיה בהצלחה

כשמצוננים

צנחתי פעם כשהייתי מצוננת וכמעט התפוצצו לי האוזניים והיה לי כאב נוראי. אחר כך היה לי לחץ באוזניים במשך יומיים. המשכתי לצנוח למרות הכאב, אבל רק בגלל שהביטוח השנתי נגמר באותו שבוע ורציתי להספיק עוד כמה צניחות. לא כדאי לך. חכי כמה ימים.

למעלה