שלום

שלום

אני מנסה שהתוכים שלי יאהבו אותי ושלא יהיה להם משעמם בכלוב קניתי להם ברכה והם בכלל לא נכנסים אליה ומן צעצוע כזה בסוף עם פעמון בסוף וגם בזיליקום כי שמעתי מכאן שהתוכים אוהבים את זה אבל הם בכלל לא מתלהבים ממה שאנחנו שמים להם.. יש משהו לעשות?,הם פוחדים?(כי הם נורא פוחדים ממני הם אפילו לא רוצים לצאת החוצה כאני משאיר את הדלת שלהם פתוחה) ,מה ככה הם- אז לא לשים להם עוד דברים בכלוב?

לא לפני הרבה זמן

קיבלתי אותם ליום הולדת ב26.5.04 ובהתחלה חשבנו שהם האכלת יד הם היו מתוקים לא פחדו כלכך והיה אפשר ליגוע בהם הם אכלו לי מהיד ולפי התאורים שלנו לאיזו מוכרת בחנות היא גם הסכימה איתנו שהם האכלת יד אומנם גם אז הם לא רצו לצאת אבל עדין הם לא פחדו כל כך אז אני חושב שקרה להם משהו שהבהיל אותם ומאז הם פוחדים

נעה גל

New member
תראה, מהניסיון הלא כל כך גדול שלי

עם תוכים זה נשמע שהם לא היו מוחתמים. אצל מוחתמים התהליך הוא בדר"כ הפוך: בשבוע-שבועיים הראשונים התוכי מפחד ולאט לאט הוא מתרגל אליך וממש רוצה להיות בקרבתך. לא מדובר רק על להאכיל אותו מהיד אלא התוכי ממש משחק איתך ורוצה לצאת מהכלוב כדי להיות איתך וכו'. מהתיאורים שלך זה נשמע קצת שהם כל כך פחדו בהתחלה שהם פשוט הסכימו שתגע בגלל שהם היו קפואים מפחד. אבל, יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, אולי צריך קצת להניח להם. אל תלחיץ אותם עם הרבה אביזרים בתוך הכלוב. תן להם להתרגל. נראה לי שכרגע יותר חשוב שהם ירגעו מאשר שהם ישחקו כל יום עם משהו חדש. ודרך אגב, מה הבעיה להתקשר למקום שבו קנית/קנו לך את התוכים כדי לדעת אם הם מוחתמים או לא? סימן נוסף לכך שהם כנראה לא מוחתמים הוא שבדר"כ לא מוכרים מוחתמים בזוגות. זה לא אומר שאי אפשר לקנות זוג, אפשר. אבל, הטענה היא שתוכי מוחתם נמצא עם תוכי נוסף במהלך הזמן רמת ההחתמה יורדת. כך שאם קיבלת זוג, סביר להניח שמדובר בזוג לא מוחתם. ודבר אחרון, אם אתה ממש רוצה תוכי לשחק איתו ושיאהב אותך - למה שלא תלך להחליף את השניים הפראיים באחד מוחתם?

אני לא

שם להם כל יום אביזר אחר לאט לאט אבל זה לא מזיז להם ונראה אני ייתן להם עוד הזדמנות אם זה לא יילך אולי אני באמת יחליף אותם

דרך אגב

לפי מה שאני מבין מאחותי זה היה הזוג האחרון שלהם ואני חושב שגם היחיד הם סתם מצאו מישהו שמוכר אז הם קנו לי אחותי חזרה לשם והיא לא מצאה את החנות אז אי אפשר להתקשר או משהו חשבתי למכור אותם לחנות אחרת ולקנות לי קוטייל\ית האכלת יד חמוד\ה אבל יש לי זמן..נראה אם הם ישתנו

למעלה