שלום..

arnolddlonra

New member
שלום..

מישהו מתנדב לספר לי מזה בדיוק פולק? מה מאפיין את הסגנון? תודה

Tidal

New member
שלום../images/Emo13.gif

יש פה אנשים שידעו להסביר הרבה יותר טוב ממני. אבל בכל מקרה, לכל שאלה כזאת תמיד יש את www.allmusic.com. רק תחפש שם 'פולק'.

arnolddlonra

New member
נכון אבל

מתוך נסיון שמתי לב שהחברה באול מיוזיק לא כלכך מדוייקים... חשבתי אולי מישהו יכול לתת לי נקודות אפיון באלבומים או להקות ספציפיים

brotos

New member
פולק- מוזיקת עם

אין "צליל" ממשי לז'אנר הזה, משום שהוא משתנה ממקום למקום. בכל אופן, רוב הפולק שמדברים עליו כאן הוא פולק בריטי. להקה שבהחלט מייצגת את הז'אנר בגאון היא להקת ג'תרו טול הבריטית.

Reshefm

New member
בקצרה...

Folk Progressive Rock - A variety of music that took simple folk songs and did something quite new with them. There were many forms of this. Examples: Barclay James Harvest, Emtidi, Jethro Tull, Malicorne, Mellow Candle, Strawbs, Tempest, some Fairport Convention http://www.progarchives.com/Progressive-rock.asp

HelterSkelter1

New member
פולק

פולק זאת מוסיקה עממית, בדר"כ כשאומרים "פולק" מתכוונים למוסיקה עממית אנגלו-סקסית, בעיקר מבריטניה וארה"ב. למוסיקה עממית שהיא איננה בריטית\אמריקאית קוראים בדר"כ "מוסיקה אתנית", "מוסיקת עולם" או מוסיקה מהמקום עצמו (מוסיקה מזרחית, בלקנית וכד'). בקשר לאיך מזהים פולק, אני פחות בקיא בעניין, אבל לדעתי זה בעיקר מוסיקה שמבוססת על כלים אקוסטיים שונים, ולחנים פשוטים יחסית, עם דגש על הטקסט, יותר מאשר המוסיקה (בפולק המודרני יותר). כמובן שיש יוצאים מן הכלל, שעושים פולק מורכב יותר, או אינסטרומנטלי וכו'. אתם מוזמנים להוסיף\לתקן NP - Gryphon - Red Queen\Raindance

meandmeandme

New member
את הפולק עצמו אפשר לקחת לכל כיוון

זה יותר תוסף מאשר סוגנן בפני עצמו. עם במוסיקה מסוימת נקרת השפעה פולקית (עממית) והמוסיקה עצמי פסיכודלית, אז יתכן שמדובר בפולק פסיכודלי.

המתים אסירי התודה למשל

שנחשבים כמובן לאחד מאבות המזון של הרוק הפסיכדלי, הושפעו המון מפולק אמריקאי בנגינה שלהם. (מהקאנטרי, ומיוצרים כמו בוב דילן או ניל יאנג)

dpascal2

New member
ב- A Passage In Time

של Dead Can Dance יש גם השפעות medievil כך שזה באמת מוכיח שאין גבול לדמיון ולהשפעות במוסיקה, עשה טובה נרקומן , המתים אסירי התודה ?!?! הענק העדין ? להקת גמל ? מה זה שיעור לשון פה ? בחברוווות

מתים יכולים לרקוד

הם בכלל לדעתי תצוגה מאוד יפה של שילוב בין מוזיקה מודרנית מאוד למוזיקה עתיקה מאוד. ובכלל לפעמים נדמה כאילו אפשר למצוא אצלהם כמעט את כל מגוון סגנונות המוזיקה האתנית שיש. ואם אגב, כשהבחור מעליי אומר פולק, אז הוא מחפש השפעות אתניות ביחד עם פסיכדליה וספייס, תמיד ישנם ה ozric tenacles (מצטער, אני באמת לא יודע איך מתרגמים אוזריקף אן אם בכלל יש מילה כזו "הזרועות האוזריקיות" אם תרצו). ובחיי, אני פשוט אוהב לתרגם, תצטרך לעשות קצת התעמלות והתאמצות אמזה מפריע לך.

giloni

New member
כמה מלים

ראשית יש לגעתי לעשות אבחנה בין מוסיקה פופולארית לבין מוסיקה עממית ומוסיקה "קלאסית". המוסיקה הפופולארית היא מוצר שנולד במאה העשרים (החל משנות השלושים כאשר תחנות רדיו החלו להשמיע שירים קצרים יחסית עם תמלילים פשוטים וחריזה קליטה כשהם מעובדים לתזמורת סימפונית או להרכב ג'אז). המוסיקה הקלאסית והמוסיקה העממית, שתיהן השפיעו על אופייה ודמותה של המוסיקה הפופולארית. מקורותיו של הרוק'נרול הם בבלוז והקאנטרי, שהם דגם של מוסיקה עממית אמריקאית. הלחנים של נט קינג קול או של פראנק סינאטרה או של סמי דיוויס ג'וניור באים מהקלאסיקה הקלה ומהג'אז (שגם מקורותיו עממיים אבל הוא התפתח לכלל סוגה מוסיקאלית נבדלת כבר בשנות השלושים של המאה העשרים). לאחר שהמוסיקה הפופולארית התחילה להתפתח לכיוון הרוק, המקורות העתיקים - קרי המוסיקה העממית והמוסיקה הקלאסית, נותרו סמל לאותנטיות. עם זאת, כבר בשנות החמישים החלו לחדור השפעות של המוסיקה הקלאסית והעממית על מוסיקת הרוק. בשנות השישים היו אומני רוק ש"חזרו אל המקורות", כלומר החלו לאמץ תבניות של מוסיקה עממית ומוסיקה קלאסית - מה שמוביל אותנו לשתי סוגות מוסיקאליות שהתפתחו במקביל בסוף שנות השישים: הרוק המתקדם והפולק-רוק. הייתי אומר ששני הז'אנרים האלה מושפעים עמוקות ממהפכת הפסיכדליה של אמצע שנות השישים ומהווים למעשה המשכיות טבעית שלה. על הרוק המתקדם ומקורותיו מדברים כאן, ובפורומים שכנים, הרבה מאד. על הפולק רוק פחות, ולא רק כאן. הפולק רוק שואב הן מתרבות הרוק (על המהפכים שחלו בה בשנות קיומה הקצרות) והן מהמקורות של המוסיקה העממית. כך אתה יכול לראות להקה כמו Steeleye Span שמשתמשת בתבניות של רוק, אבל העיבודים והתמלילים לקוחים הישר מהשירה העממית הבריטית. הם אוספים שירים מכל הבא ליד אבל בעיקר מאוספים של שירה עממית שנעשו בתחילת המאה העשרים ומכילים את ה"קאנון" של התרבות העממית הבריטנו-קלטית שנצבר במשך מאות שנים. להקה אחרת, Fairport Convention די דומה מבחינת השימוש בכלים של להקת רוק ובתבניות מוסיקאליות רוקיות אבל היא שונה בכך שהיא מושפעת מאד, לפחות בתחילת דרכה, מהמוסיקה העממית האמריקאית ובעיקר מיוצרים אמריקאים שהביאו את הפולק אל תוך הרוק עוד בתחילת שנות השישים (בוב דילן, ג'ון באעז, פיט סיגר ואחרים). פיירפורט גם מאד מושפעים מהמוסיקה הפסיכדלית הבריטית והדבר בא לידי ביטוי בעיבודים מיוחדים ובשימוש בטקסטים מחאתיים, פה ושם, מה שסטילאיי ספאן בדרך כלל נמנעו לעשות. הזכרתי כאן רק שתיים מהלהקות המאפיינות את הז'אנר הבריטי, וכמובן שיש עוד עשרות הרכבים שהשתמשו, מי פחות ומי יותר, באותן תבניות, תוך שהם מדגישים השפעות שונות ומגוונות. בכלל חייבים לציין את הגיוון המוסיקאלי העצום שאפיין את סוף שנות השישים: הנה כמה דוגמאות: Pentangle שילבו השפעות של מוסיקה עממית בריטית בתוך תבניות של ג'אז ובלוז ובכך הפכו לאחד ההרכבים המעניינים והמאתגרים של התקופה Gryphon הלכו רחוק את המוסיקה הבארוקית ושילבו אותה במוסיקה העממית המאוחרת יורת, זו ששימשה את סטילאיי ואת פירפורט Strawbs ערבבו כמעט מהכל: הרבה פסיכדליה האריסונית, השפעה כבדה של בלו-גראס אמריקאי, פולק אמריקאי מבית המדרש של דילן, מוסיקה בארוקית והשפעה (בעיקר בצליל אבל אף פעם לא בתמלילים) של השירה העממית הבריטית של המאה ה 19 ולא מעט מוסיקה קלאסית, מה שהפך אותה (וגם את גריפון) למה שנקרא "רוק מתקדם" לפרק זמן מסויים בין 1972 ל 1976. Amazing Blondel לוקחים אותנו אל ימי הביניים המוקדמים ואל חצרות המלכים והאצילים למוסיקה קסומה תוך שימוש בכלים עתיקים (גם גריפון חוטאים בכך, וגם הלהקות האחרות לעיתים). מדוגמאות בודדות אלה אפשר לקבל תמונה כללית. לתמונה מעמיקה יותר, ובמיוחד בכל הקשור במוסיקת הפולק הטהורה - אני חושב שבאמת כדי להתייעץ ב אמ"ג יקי

jazzis

New member
מכל מלמדי השכלתי.....

יקי ידידי, כמה טוב לראות את רצונך הבלתי נשחק להשכל את הצעירים - פעם מורה - תמיד מורה - ישר כח! דבריך כדבש על אוזני, כרגיל... אגב, ראיתה את האלבום החדש של Pentangle מהקלטות ה-BBC המשובחות? חובה בכל בית :), בטח שלך... בידידות אדם

giloni

New member
היי אדם

לפני הביקור שלי, רציתי לשאול אותך משהו שאחרים לא הצליחו לענות לי: האם אתה מכיר זמר משנות השבעים העליזות בשם John Howard? ולמה אני מתעניין? אני נוסע בסוף יולי ללונדון והזמנתי כרטיסים להופעה של הסטרובס בהרכב המלא והנוסטאלגי. הם יופיעו במועדון בקאמדן ומי שאמור להופיע איתם זה הזמר הזה. הבנתי שהוא הוציא אלבום אחד בשנות ואני מעולם לא שמעתי עליו או אותו. האמת שהם היו אמורים להופיע עם להקת Jade שהיא עוד להקה אובסקורית שהוציאה אלבום אחד ב 1970 והחליטה לקום לתחייה בימינו, אבל משום מה הם הוחלפו בזמר הזה. יקי

jazzis

New member
לשרותך תמיד...

ד כמה שזכור לי, John Howard אכן הקליט רק אלבום אחד ב-1973 ומאז לא שמעו עליו הרבה, אך אין לדעת אולי זה Comeback מוצלח? אני בטוח שתהנה... Jade - חבל, היה מאוד מעניין לראות אותם! הם כבר חזרו לפעילות משנת 2000 והוציאו שני אלבומים + הוצאה מחודשת של האלבום הישן. בלוי נעים! בידידות אדם

למעלה