שלום

nili6

New member
הסבר

לא הכרעתי לפי שיטת סיווג רק הזכרתי את סאודק שלפי הבנתי הוא טוען שהמהירות היא נקודת המוצא לקביעת הרמה לכן לא הבנתי אותך איך כתב עם כל הסימנים שציינתי קודם זווית ימנית, מהיר, הפרשי אורך , חיבורים ועוד נחשב אצלך לכתב בעל רמה נמוכה. אשמח לראות איפה הטעות שלי.

נילי, כמדומני שכל הספר הראשון של

"אודם" ובעיקר הטבלאות שבו מחולקות ל - 4 קטגוריות שמהם נגזרות התכונות: רמה נמוכה/מהירה, בתוספת מהירות או אטיות. על כן, לפי זה לא המהירות היא נקודת מוצא לקביעת הרמה אלא לאחר שנקבעת הרמה מבקש המחבר להבחין בין אותה רמה כאשר זה בכתב מהיר, לבין אותה רמה כאשר זה בכתב אטי. התופעות שהזכרת יכולות להופיע גם ברמה גבוהה וגם בנמוכה, ויש ענין של מינון ופרופורציות. למשל: איזור תחתון מפותח בכתיבה מהירה יכול ללמד נניח על חריצות, זריזות, שאיפה לגיוון חוויות והתנסות, וכאשר למרות ההפרש ההתארכותי עדין יישמרו מקצב, לחץ יציב, הפרש התארכותי אחיד - זה הכתב יסווג לרמה גבוהה + מהיר. ואילו כאשר אלמנט התנועה באיזור תחתון זה יגבר, בקשתיות קדומנית שוקעת ומסתערת, גם פולשת לשורות וזורעת בלגן ארגוני - הרי זה יכול להראות סחף של דחפים, הרפתקנות, חוסר שקול דעת וגריות יתר שגורמות לו לעבור לצד הנמוך של הרמה ולהיכנס לקטגוריה של רמה נמוכה + כתיבה מהירה. עכשיו תנסי את ואחרים לראות איך עומד הכתב הנוכחי במבחן כזה וננסה לסווגו. כפי שציינת, יש גם מרכיבי התרשמות ואינטואיציה וזו לא החלטה משפטית צרופה, ויתכנו גם מרכיבי כתב שיכנסו לקטגוריה של גבוהה ואחרים לנמוכה.

nili6

New member
התייחסתי ל

השאלה שלי התייחסה לקביעה לפי סאודק לא לפי אודם. אגב לא זוכרת שהיו כאן פלישות. אסתכל שוב.

nili6

New member
וכמובן יש לזכור

וכמובן יש לזכור שבכתיבה לאיבחון גרפולוגי אפשר שהכתב היה נראה קצת אחרת....

shamon51

New member
קצת יחס ../images/Emo92.gif

מה דעתכם על ה"קשר" לספגטי שהבאתי ? התכוונתי ברצינות. שמעון

PreDirector

New member
הרבה לחץ בקווים העולים..

לגבי הספגטי : תלוי, ספגטי יכול להיות גנגסטר?

שיטה זו במקורה היא כמובן של קלאגס

הנחשב כאבי הגרפולוגיה הגרמנית. הוא אכן טען שההתרשמות מרמת הצורה של הכתב (פורמניבו) היא אינטואיטיבית, אך נתן קריטריונים שונים לכך, והדגים זאת בהרחבה. יש לציין, שישנה ביקורת רבה בגרפולוגיה הגרמנית על רמת הצורה של קלאגס, מנימוקים שונים. פולבר למשל טען, שאין לקבוע את רמת הכתב לפני שמנתחים אותו. ונילי, אין ספק שאינטואיציה היא דבר חשוב, השאלה אם להשתמש בה לאחר עבודת איסוף הנתונים לצורך הסינתיזה, או כבר ברושם ראשוני, שעשוי להיתפס לתופעות בולטות לעין, תוך התעלמות מתופעות חשובות לא פחות, אך פחות צועקות. יש עוד הרבה בעיות עם מושג זה, אבל נשאיר משהו להזדמנויות אחרות.

nili6

New member
לשייקה תגובה

טוב, אני חושבת שקצת קשה לשלוט על האינטואיציה ולומר לה מתי להיכנס לפעולה, לא? תוכל להתייחס לשאלה שלי לגבי קביעת המהירות כנקודת המוצא, (סאודק)? תודה ,

סאודק ואודם

נילי, זו לא שאלה של שליטה על האינטואיציה. האינטואיציה בסדר, השאלה אם מעבירים אותה תחת שבט הביקורת של ממצאי הכתב שנתקבלו בבדיקה דקדקנית,או שמפרשים את כל ממצאי הכתב באופן דוגמטי כחיובי או שלילי, ובכך בעצם מקבעים את הרושם הראשוני,ומתעלמים מכל מה שיש לכתב להציע. באשר לסאודק, אין ספק שהוא ראה במהירות הכתב קריטריון חשוב לניתוח. הוא אף הקדיש מחקרים חשובים ויסודיים לחוקי התנועה של הכתב, ואף צילם כותבים במצלמת קולנוע, לצורך קביעת המהירות האובייקטיבית של הכתב. יחד עם זה, השימוש במהירות הכתב כנקודת מוצא היא של אודם ולא של סאודק. סאודק לא היה דוגמטי כמו קלאגס, ולא ראה במהירות הכתב קריטריון בלעדי לקביעת רמת הכתב. גם לא תמצאו אצל סאודק את החלוקה של כל סימן לפי כתב מהיר או איטי. חלוקה זו היא אחד מחידושיו המעניינים של אודם, אם חשוב לשים לב לאיכות של המהירות או האיטיות,ולא רק לרמה הכללית של הכתב, וכאן נדמה לי שאודם נשאר די מעורפל. יש בספרות גם התייחסות לסוגים שונים של מהירות, למשל מהירות הביצוע של הטקסט, לעומת מהירות הקו או מכשיר הכתיבה (פופאל עוסק בכך באופן מפורט). נושא המהירות סבוך ובעל חשיבות מרובה, ואני חושב להקדיש לו תשומת לב רבה בקורס שאני שוקד על הכנתו.

למעלה