שלום

ShimiHi

New member
שלום

שלום לכולם, יוצא לי מידי פעם להכנס לפורום הזה, לקרוא פענוחי כתב יד והודעות, ממש נחמד. גם העליתי בעבר את כתב היד שלי וקבלתי ניתוח מ-3 חברי הפורום, שרוב הדברים היו ממש נכונים, מאז אני מתעניין, הבאתי את כתב היד של בעל הבית שלי מהדירה שאני שוכר בת"א. הייתי מעוניין לדעת אם אפשר מהמכתב הקצר משהו על אופיו, אני מתאמץ לא לזרוק פרטים עליו כדי שבמידה ותנתחו את כתב היד, תהיו אובייקטיבים. פרטים יבשים: בערך בגיל 50-60 כנראה חי לבד (גרוש, אלמן ?) בכל מקרה תודה.

מילי7

New member
למרות שזה מאד מפתה

יש לו כתב מעניין בכל זאת יש כללי אתיקה בסיסיים שמנסים לשמור כאן הוא צריך לתת את רשותו לניתוח

ShimiHi

New member
תודה

הבנתי, לא חשבתי על זה, 100% בכל אופן תודה על ההתייחסות

PreDirector

New member
כתב מאוד מעניין

אני בהחלט יכול להבין למה אתה רוצה לדעת את טיב כתב ידו... אני חושב שאפשר להגדיר קודם כל את רמת הכתב(או כותב) כנמוכה ולנתח אותה על סמך הקריטריון הזה.. כמובן שעל פי חוקי הפורום לצערי לא יהיה ניתן לנתח. אבל אולי יהיה אפשר לתת סימנים. מה אתה אומר אודי ?

אני מצטרף לדעתכם שזה מפתה

לומר על הכתב כמה דברים, אבל ברור שיש בעיה. אני מוכן שתעלו סימנים ואפשרויות כלליות על מה שבולט בכתב, אך בלי לקשור לכך פרשנויות קונקרטיות וניתוח גלוי. בצ'אט הפרטי יכול כמובן כל אחד לפטפט עם מי שהוא רוצה ועל מה שהוא רוצה כאוות נפשו.

אגב, לא כדאי עוד לפני שבודקים

להגדיר את רמת הכתב/כותב כ נמוכה או גבוהה. בכלל, אם עובדים לפי שטה זו יש בעייתיות. מצד אחד הקביעה אם נמוכה/גבוהה היא שתיתן למנתח את הכוון ואולי גם את הפרשנות, ומצד שני, איך יקבע אותו מנתח את הרמה אם לא ניתח את הכתב קודם לכן ? אני אישית מציע להתייחס בזהירות לסיווגים כאלה כבסיס לכל הפרשנות, שכן אם הקביעה הראשונה שגויה אזי ההמשך עלול להיות שבוי בקונספט ובמה שנגזר מכך. אין ספק שזה נח למי שעובד עם טבלאות וחותר להגיע לעמודה המתאימה ולהצליב את מימצאיה.

nili6

New member
רמת כתב נמוכה? על פי מה?

ולאודי, על פי כל הספרים שקראתי גם כשעובדים לפי שיטה אין להימנע מלתת מקום גם לאינטואיציה, וזה אפילו חשוב.

לגבי האינטואיציה את צודקת, ונראה ל

שהסיווג ל "נמוכה" נעשה על פי התרשמות ואינטואיציה. אגב, אני לא בטוח שזו קביעה שגויה אבל אם אני זוכר נכון יש משהו כללי התרשמותי במה שנכתב בספרות לגבי הסיווג המוקדם הזה בין נמוכה/גבוהה. נדמה לי שלא מציידים את המנתחים בכלים ומדדים ברורים לשם כך ונשאר מקום רב לתחושות ורשמים סובייקטיביים.

Ramie

New member
התייחסות לרמת הכתב

ניתן למצא בסיפרו של מנדל (פרק 1). שם הוא מתייחס ל3 סימנים עקריים שקובעים את רמת הכתב. לכל סימן הוא נותן ציון בין 1 ל4 בקפיצות של 0.5 . לאחר מכן הוא מסכם, ואם הסיכום הוא מעל 1.5 אז הכתב נחשב ברמה גבוהה, אחרת הוא ברמה נמוכה. הסימנים שהוא מתייחס אליהם הם: קצב (RHYTHM) סימטריה (הכוונה לייחסים נכונים בין 3 אזורי הכתב) יצירתיות בפרק יש גם הסבר מדויק איך צריך לתת ציון לכל אחד מהסימנים. למרות שהשיטה עלולה להראות חשבונאית במידת מה, אני חושב שזו גישה תקפה שבהחלט יכולה להביא לניתוח סביר של הכתב, לאחר אימון מתאים.

PreDirector

New member
חשבתי שעוד קרייטריונים הם

גם חלוקה לפסקאות, שורות ושימוש נכון בסימני פיסוק ונקודות. שימוש נכון בשוליים ימניים ועליונים. פלישות ומחיקות.

nili6

New member
לדעתי

אוקיי, על פי האינטואיציה שלי מדובר דווקא בכתב ברמה גבוהה. הכתב מהיר מאוד, הפרשי אורך גדולים, חיבורים (שוליים ישרים, שורות די ישרות, נכון שהקריאות נפגמת אך זה מחמת המהירות, חוטיות, בהחלט יש מקוריות, לא זה הכתב שעליו נאמר, כך לדעתי, שהוא בעל רמה נמוכה.

PreDirector

New member
את צודקת, השאלה היא איך להתייחס

לכתב? ,כי אם מגדירים אותו כגבוהה זה משנה את כל התמונה.

nili6

New member
אבל בזה

אבל בזה אודי צודק אוליי, למה לתת קביעה מראש ולא ללכת אחורה, קודם על פי הסימנים ואז להגיע למסקנה.

shamon51

New member
נמוך או גבוה ../images/Emo35.gif

אני מציע לחשוב על: איזה מאכל הכתב מזכיר לכם? לי זה מזכיר ספגטי ? ואם תחשבו על זה תראו שזה מתאר היטב את האישיות של הבן אדם. שמעון

PreDirector

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איך נראה איש שאישיותו כשל ספגטי? אגב נילי ,אני מדבר מתוך קריאה בספר של אודם, שם כתוב פשוט סימנים שונים לכל סוג של רמת כותב.

shamon51

New member
אייך ../images/Emo35.gif ספגטי ../images/Emo21.gif

טעים עם קצת פלפל רוטב אבל סמיך הכל מסובך בתוך עצמו, דביק קשה לבלוע בצורה מסודרת דברים בורחים בין חריצי המזלג אם תיישם על האישיות תראה שזה ממש מתאים

nili6

New member
היי פרה דיירקטור

מכירה את אודם... יצא לי להתוודע אליו.... ואגב לפי סאודק נקודת המוצא לאיבחון היא המהירות והיא גם שקובעת את האיכות.

ע"פ שטת הסיווג שבחרת נראה לי שצריך

לחפש את תכונותיו בעמודות שמתייחסות ל: רמה נמוכה + כתב מהיר.

למעלה