שלום.

KranchMe

New member
שלום.

אני חדשה. קוראים לי יאנה, ואני מחר בת 12. ולשאלה שלי. רוחות, הן אנשים שמתו, ונשאר להם משהו לעשות בעולם הזה, נכון? אז, למה הן נשארות בתור רוחות ולא עוברות לגוף אחר, או נשארות בגוף הקודם שלהן, כי הרי בתור רוחות הן לא יכולות לבצע פעולות, והכוונה לפעולות מסובכות, כמ ודיבור עם חיים וכו'.. אז.. זייהוש! חח.. מקווה שיענו לי על השאלה.

אביחי20

New member
ליאנה שלום

אם הכוונה שלך למה הם לא חוזרים לגוף המקורי שלהם...אז בשביל מה בעצם הם נפטרו..כי הגוף שלהם לא יכל לשאת אותם (עקב מחלות וכו'..)..וגם אם הם יכנסו לגוף עכשיו זה לא יועיל כי הוא כבר לא פעיל. וזה לא פשוט להכנס לתוך גוף שתפוס, וגם אם בכל זאת הוא נכנס..אז הוא לא מסלק את הרוח הקודמת, אלא נוצרת תופעה של "דיבוק". זה לא שהם מסתובבים בעולם סתם ככה ומפחידים אנשים..חלק נמצאים בגיהנום, חלק בגן עדן, והרוחות שכן מסתובבות הם בעצם בכף-הקלע. זה נכון שהם לא יכולים לדבר, אבל כן אפשר לתקשר איתם באמצעות סיאנס, והרוחות שעולות בסיאנס הם אלה שבכף-הקלע.

.m

New member
לא בדיוק, אבל בערך...

גן עדן וגיהנום הם פרשנויות דתיות של המקום אליו הולכות הנשמות בין גלגול לגלגול. אלא שלא ניתן לשפוט את המקום הזה במושגים של "טוב" (גן עדן) ו"רע" (גיהנום), כמו שאנו מכירים אותם במציאות הפיזית... לגבי הרוחות - הן לאו דווקא "אנשים שמתו, ונשאר להם משהו לעשות בעולם הזה" כדברי יאנה. כשהגוף הפיזי מת, הנשמה לא נשארת בתוכו, משום שאין בו כל תועלת (הוא מת!). בד"כ נשמות עוזבות את הגוף, חוזרות לעולם הרוחות, ובסופו של דבר מתגלגלות שוב בגוף פיזי חדש. רוחות הן נשמות שמתקשות לעזוב מכל מיני סיבות. חלקן באמת מרגישות שיש להן עניינים בלתי פתורים. חלקן נותרות מתוך רצון לגונן על אנשים היקרים להן. וכו' וכו' וכו' נשמות ללא גוף פיזי יכולות לבצע כל מיני משימות "פיזיות", אם הן מאומנות מספיק בתחום. והן בהחלט מדברות עם אנשים חיים. ישנם מדיומים שמתקשרים מסרים מעולם הרוחות כל הזמן... ושיהיה לך מזל טוב לבת המצווה
mai

.m

New member
ודאי.

נתחיל בהגדרות: נשמה היא מסת אנרגיה עם מודעות. רוח היא נשמה ללא גוף פיזי. כשהנשמה מאומנת מספיק היא יכולה לרכז את המושעות שלה וליצור תגובה פיזית, למשל להפיל משהו ממדף. תחשוב על הסרט "רוח רפאים" עם פטריק סוויזי, ותנסה להזכר בסצנה שהרוח מהרכבת התחתית מלמדת את פטריק סוויזי לבעוט בפחית. זה פחות או יותר הרעיון הכללי.
mai

I am a freak

New member
אבל מאי, זה סרט.

באלאדין הם גם ריחפו על שטיח מעופף.. מה זה קשור
רוחות הן מסה של אנרגיה, נכון- אבל מסות של אנרגיה יש בכל מקום, גם חום זה סוג של אנרגיה. ונכון- רוחות הן מסה של אנרגיה עם מודעות- אבל בשביל לבצע פעולות פיזיות, ע"פ המדע של ימינו- הן צריכות לנוע במהירות האור בריבוע [דבר שלא נשמע כל כך אפשרי]... מבינה
מודעות זה יכולת להבין, זה לא יכולת להפוך את עצמך למשהו אחר. שלך, הפריק.

.m

New member
הסרט פשוט נותן דוגמא ויזואלית

וממחיש את כוונתי. בפיזיקת הקוונטים כבר מוכיחים שאפשר לנוע מהר יותר ממהירות האור. ובכלל, דברים שנחשבו "בלתי אפשריים" פעם (נגיד - רכבות, מכוניות, צוללות ושאר סיפורי ז'ול וורן) הם מובנים מאליהם היום
ומודעות היא הרבה יותר מהיכולת להבין. כח המחשבה מאפשר לך לעשות הכל. הבעיה העיקרית שלנו, היא שאנו תוחמים את גבולות המחשבה של עצמנו בתבניות של "אפשרי" ו-"לא אפשרי"... כמה חבל...
mai

I am a freak

New member
אני עדיין חושב שאת לא צודקת

על אף שהטיעונים שלך נחמדים ביותר. תראי, זה נכון שבתורת הקוונטים הצליחו להוכיח שאפשר לנוע יותר מהר ממהירות האור- גם אלברט אנשטיין טען שזה אפשרי, על זאת מבוססת הנוסחא שלו. ויותר מזה, בכל פצצת אטום או פצצת מימן שמשחררת אנרגיה רדיואקטיבית [קרינת גמא ואף נראה לי בטא] החלקיקים נעים במהירות האור בריבוע. אבל, כדי שדבר כזה יקרה, כמות החום שתשתחרר תהיה עצומה- אף אדם לא ישרוד, כיום, מפגש עם חום כזה. לכן, סביר להניח שרוחות רפאים לא יכולות לעשות כן, כי אם הן היו עושות את זה- היה אפשר להוכיח את קיומן ממש בקלות- אם מתחשבים בעובדה שציינתי למעלה. בנוסף, את טועה לגמרי [לדעתי] בהגדרות שלך. מודעות זה לא מחשבה, אין ביניהן אלא רק קשר עקיף, עקיף ביותר. עם המחשבה, זה נכון- התיאוריות אומרות שניתן להזיז דברים וליצור עלמות, אבל- מודעות זה רק היכולת להבין ולקלוט דברים- מבלי, איך לומר, להשפיע על הסביבה. נ.ב. אם לא במונחים של "אפשרי" ו"לא אפשרי"- איך ניתן לנסח את המציאות של ימינו
לדעתי, קלישאה כזו לא תעבוד אלא- אלא ניסוח חד משמעי. הפריק.

.m

New member
אתה לא חייב להסכים

אבל אני בכל זאת צודקת...
מודעות היא הדבר היחיד שמשפיע על הסביבה. היא ולא אחרת. המודעות היא שיוצרת את המחשבה. ולגבי ניסוח המציאות - למה צריך להכניס כל דבר לתבניות מילוליות? "המציאות היא מקור כל אי הבנה" אמר הנסיך הקטן בספרו של אנטואן דה סנט אקזופרי, וצודק יותר מכפי שניתן לתאר. מילים הן תבניות. הנסיון לתאר כל דבר במילים הקיימות נידון מראש לכישלון, מאחר ולמילים אלה גבולות מסויימים אשר אינם מתאימים כשמנסים לתאר משהו הנמצא מחוץ להם. תאמין שהכל אפשרי, ולאט לאט תגלה שזה כך. רק המילים שלנו יכולות להגביל אותנו.
mai

I am a freak

New member
ושוב, אי הסכמה

אותן מילים, אותן מילים בעלות גבולות. אלו אותן מילים שאני אומר כל לילה לפני השינה, כדי שישמרו על האנשים שאני אוהב מפני אכזבה ופגיעה. אלו אותן מילים שהרב אומר, כשהוא עומד מול כולם בבית הכנסת ומתפלל לאלוהיו. אלו אותן מילים שאומר ויאקני, בעודו נושא תפילה אל עבר הטבע, האל והאלה. אלו אותן מילים שבוכה האמא שרצחו לה את הבן. אלו אותן מילים שאומר ראש הממשלה שלנו, בנסיון נואש לא לפרק את המדינה שלנו לגורמים. אלו אותן מילים שאומר האנס לנאנסת, ובכך קובע לה חיים של פחד, יאוש וחוסר אונים. אלו אותן מילים שאומרת האמא לבתה, כדי לחנך אותה ולהפוך אותה לגברת שכל אדון ירצה לשאת. אלו, ולא אחרות, אלו המילים שקובעות את המציאות שלנו. אלו המילים שעל-פיהן יקום וייפול דבר. כי, לא סתם אמרו חכמים "החיים והמוות ביד הלשון". אז בפעם הבאה שאתת מדברת על גבולות, תחשבי קודם איפה את שמה אותם. כי, אותן מילים, גובלות בקצה הכי רחוק אותו את יכולה לתאר. שלך, הפריק.

.m

New member
אכן אי הסכמה

כתבת: "אותן מילים, גובלות בקצה הכי רחוק אותו את יכולה לתאר." וזו בדיוק הנקודה שלי - אני יכולה לראות, ולגעת, ולהרגיש דברים רבים שאין ביכולתי להביע במילים
זה לא הופך את אותן תחושות/מראות/... לפחות מוחשיות. למילים יש כח, אין ספק, אך הכח של המילה, מקורו במחשבה שבאה לפני המילה.
mai

I am a freak

New member
אם כך, מחשבה באה בחפיפה למילה

כיוון שהמילה באה אחרי המחשבה, ולמחשבה אין גבולות, כפי שציינת... אנחנו בעצם אומרים את אותו הדבר, רק בלי לדעת. הפריק.

.m

New member
מה יהיה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אם מילה באה אחרי מחשבה, איך היא יכולה לבוא בחופף לה? המילה *אכן* באה אחרי המחשבה. למחשבה *אכן* אין גבולות. אבל אני טוענת שלא כל תחושה או מחשבה ניתנת לתאור, מאחר והמילים, בהיותן תבניות, מגבילות אותנו. אתה, לעומת זאת, טוען - למיטב הבנתי - ש"אותן מילים, גובלות בקצה הכי רחוק אותו את יכולה לתאר". לא בדיוק אותו הדבר...
mai

I am a freak

New member
ולמה את אומרת את זה../images/Emo35.gif

את זה את אומרת רק בגלל שאת מדברת בעברית פשוטה. לא משנה כמה רהוטה היא תהיה- זו עדיין עברית פשוטה. קחי לדוגמא את הזוהר- הוא מתאר את מה שקורה [לפי היהדות] בעולמות העליונים, הוא מתאר את אלוהים וכל מה שקשור לכך. זה עד כדי כך מסובך- שרק אדם מעל גיל 40 בלי מחוייבויות לארץ ולאדמה ובלי חמדנות ורצון לכסף, שלמד כל החיים שלו תורה- יוכל להבין. חוץ מזה, למה את מדברת באויר
את כל הזמן מדברת על הגבול ולא הצגת אותו... הלא כן
אז, אולי פשוט תוכיחי
[כי אחרת, מה זה שווה רק להגיד
] מה המחשבה יכולה לעשות שמילה לא יכולה
בהצלחה... את תצטרכי את זה
הפריק.

.m

New member
אם כבר בנושא הזהר

גם אתה - בגילך, שהוא פחות מחצי הגיל הנקוב מעלה - יכול לפנות למרכז ללימוד קבלה ולהתחיל ללמוד שלל נושאים (כולל הזוהר), אז נושא הגיל, מסתבר, כבר לא כזה רלוונטי (היום גם זה רק ענין של כסף...
). עד כאן זהר וקבלה. לגבי המילה והמחשבה - מן הסתם, לא אצליח לתאר את הענין מילולית. א ב ל אשמח להוכיח את הנקודה שלי באופן אישי, בדרכים לא מילוליות
מי יודע, אולי אתה מוכשר יותר ממני, ותצליח לנסח את זה במילים
mai (ראה הודעה זו כהזמנה פתוחה)

I am a freak

New member
סביר להניח שאת צודקת...

בקשר לקבלה[
]
אבל, בקשר למחשבה- כנראה שאין עוד הסכמה. "...בדרכים לא מילוליות..." מה זאת אומרת
גם את זה את לא יכולה לתאר במילים
בתקווה שיום אחד המילים ימצאו אותך
הפריק.

.m

New member
ברית מילה?

(נגמרו לי כל הכותרות השנונות...) "דרכים לא מילוליות" הן דרכים חוויתיות (כלומר התנסות שהיא דרך חוויה). ישנן מדיטציות מסוימות שכשאנשים חווים אותן הם יוצאים אם תחושות מסויימות שטרם מצאו מילים שתתארנה אותן בצורה מלאה. מספיק ברור?
mai (מעבר לזה, אין לי מה להוסיף בנושא. תרצה לבוא לחוות, אתה מוזמן)

I am a freak

New member
הוי../images/Emo70.gif אבשלום קור.

1. כותרת יפה... אהבתי
2. אני בטוח שאם אבשלום קור היה חווה את אותן מדיטציות- הוא היה יכול לתאר את זה מצויין. מה הפואנטה
עד שלא תדעי את כל המילים- לא תוכלי לדעת. לסיכום, בכלליות את צודקת, אבל העיקרון שלך קצת רעוע
דיון נחמד, תודה. הפריק.

למעלה