שלום

ApA1800

New member
שלום

רציתי לשאול האם אתם חושבים שפרויקט מיכא"ל תורם לכם (בהנחה שאתם לוקחים בו חלק). כמו כן רציתי לשאול האם אתם חושבים שכולם צריכים לקחת בו חלק, או שיש כאלה שאין לו מה לתרום להם? כמו כן הבנתי שהוא מפתח מיומנויות חשיבה. אבל אני לא ממש מבין מה קורה שם אז הסבר גם ישמח אותי :) ודבר אחרון - לפי מה החליטו מי מתקבל לזה אצלכם? (זה מטעם ביה"ס נכון?) או שהלכתם עצמאית?

yossi iv

New member
ברוך הבא...יהיה קשה להסביר

לך מה קורה בפרוייקט, אני חושב שאתה תוכל להבין יותר , אם תכיר את הבוגרים שנמצאים כאן, תיראה על מה הם מדברים,זה ייתן לך מושג מסויים על מיכא"ל.

ApA1800

New member
תודה... :)

אגב, יש אפשרות להצטרף באופן פרטי או רק דרך ביה"ס?

../images/Emo140.gifשלום לך

אני בוגרת של מיכא"ל (סיימתי לפני 4 שנים!!). אני חושבת שהקורס תרם לי מאוד, אני חושבת שכולם הרוצים - צריכים לקחת בו חלק (למה שרק אני אהנה מהזדמנות שכזו?) זה מעבר לפיתוח מיומנויות חשיבה, זה גם קורס שנותן לך בכלל את הלגיטימציה לחשוב בעצמך, להרחיב את אופקיך, לחלום ולשאוף ולהאמין שמגיע לך. הקורס דורש ממך משמעת עצמית ורגישות לסביבה ברמה גבוהה, ופה בעצם נותן לך את ההזדמנות להוכיח לך שאתה יכול. אצלנו בביה"ס הרצו על הקורס ושאלו מי רוצה להשתתף, אח"כ ערכו רשימה וממנה הגרילו את התלמידים (למרות שנדמה לי שיד נוספת חוץ מהגורל נגעה בתוצאות). על מנת להמשיך ולהשאר בקורס היינו צריכים להתחייב (ולעמוד, כמובן!) בתנאי המשמעת הדרושים.

ApA1800

New member
שלום גם לך ../images/Emo13.gif

שמח לשמוע. היו לי חברים שלקחו חלק בזה. פשוט חשבתי בהתחלה שהפורום עוסק בזה ואז ראיתי שסתם מדברים פה אז לא הבנתי כ"כ כי לא הייתי בטוח מה עושים שם :) אגב, גם אצלנו עשו הרגלה. את לא חושבת שדרך הקבלה הנ"ל היא קצת טפשית? קורס שלפי מה שאת אומרת שינה לך את החיים לטובה (לפי מה שאמרת שלומדים שם), וההחלטה על האנשים שיתקבלו מתבצעת בהגרלה סתמית?

ApA1800

New member
.....

קראתי על מה לומדים במיכאל עכשיו במאמרים אז לא משנה בקשר לזה :) תודה למי שענה

לגבי שיטת ההגרלה

אני באמת לא בטוחה איך הם בדיוק בוחרים את התלמידים, אולי יש תלמידים שהמורים "ממליצים" עליהם. שוב, אני חושבת שזה קורס שצריך להיות פתוח במתכונת רחבה יותר.

ApA1800

New member
..........

... חוץ מזה שלא יודע. אין לי פתרון. אפשר אולי גם לפי המלצת מורים (למרות שהייתי מעדיף שלא, מסיבות אישיות
). בסה"כ אני מאמין שאם חושבים על זה יש עוד דרכים. שחלקן לפחות יהיו יותר טובות. אפשר אולי לעשות (אני לא יודע אם זה פרקטי) ראיונות מטעם מיכא"ל עם תלמידים כדי לראות מי מתאים ומי רציני וכו'. לא יודע יש כל מיני דרכים.

חלמית

New member
אבל הרעיון הוא..

שאין דרישות מוקדמות.. ראיונות יביאו לחשד שהם בודקים תנאי קבלה.. מלבד-זאת, ישנם תלמידי מיכא"ל שכשהצטרפו לקורס לא היו רציניים אך במהלכו נעשו רציניים והשקיעו את כל מרצם. חבל עליהם.. המלצת מורים?? שאני לא אגיד מה אני חושבת על זה.. מה שבטוח שעליי לא היו ממליצים. הם לא חשבו שיש בי איזשהו פוטנציאל (מקווה שהצלחתי להוכיח אחרת..).

אני דווקא חושבת שהגרלה היא השיטה

הטובה ביותר בנסיבות הקיימות... למרות שהלוואי שהייתה אפשרות שכל מי שרוצה ישתתף, הגרלה זה הכי הוגן, אין תנאים מוקדמים, אף אחד לא מתערב בהחלטה מי יהיה, חוץ מהגורל... אם אתה מאמין בזה...

bilbil1

New member
בקשר להגרלה

אצלינו לדעתי כן עשו בשיטת ההגרלה... עובדה שנכנסו לקורס בנות ממש חכמות...

../images/Emo6.gif לעמוד בתנאים , מזכיר לי

ב"ה שלשעור השני לא הצלחתי ללמוד את שיר האומץ למנחה שלנו היה טיפה (ממש לא הרבה !) מידת הרחמים והוא נתן לי אופציה לשיעור שלישי ובשיעור השלישי דיקלמתי מייד בתחילת השיעור את השיר . ועוד בעניין לעמוד בתנאים בגלל שחובה להגיע לכל מפגש פספסתי גם אזכרה של קרוב משפחה מאד קרוב! ואווי ועברית הלא גליתתתתתתתתתתתתתתתת

bilbil1

New member
היי התשובות לכל השאלות

אני בוגרת קורס מיכאל (שנה שעברה) אז מיכא"ל-האמת אני לא יודעת עד כמה הוא תרם לי אבל ממש נהנתי מעצם הקורס צריך להמשיך לעבוד גם אחרי הקורס בשביל להצליח להשתמש בשיטות שהוא נותן. כעקרון-הרעיון של מיכא"ל שלא משנה איזה יכולת אתה חושב שיש לך לכל אחד זה יכול לתרום וכל אחד עם הוא מתקבל יכול לקחת חלק מיומנות חשביה-נותנים לך שיטות לזכור ביתר קלות אני הלכתי מטעם בי"ס-עשו אצלינו הגרלה מתוך 200 תלמידות בחרו 30... אני לא נסחרתי בהגרלה אבל רציתי מאוד להיות בקורס הראשון היא הכניסה גם אתמ י שרצה ואז בשני היו כמה בנות שעזבו התפנה מקום ונכנסתי:) כיום אפשר רק בפרטי להיות בקורס!! וזה יקר..... מקווה שעזרתי!!!

חלמית

New member
יש כמה סיבות..

העיקרית למיטב ידיעתי היא הקיצוצים שבוצעו השנה במשרד החינוך בעקבותיהם הוא לא משלם יותר על פרוייקטים כדוגמת מיכא"ל בטענה שהם לא מוכיחים את עצמם... זה רק מה שאני שמעתי.. מקווה שעזרתי.

למעלה