``שלום``

שמבלולה

New member
``שלום``

ההגדרה המילונית ל``שלום`` היא: ``לא מלחמה, יחסי ידידות.`` זו המשמעות הפשוטה והיפה של המלה, שאותה אתם כל כך מתאמצים לעוות. הייתי רוצה מאוד שנוכל לחיות בשלום ובשקט עם העמים שסביבנו. אבל רק אם זה שלום אמיתי! שלום שתלוי במסירת שטחים (או תמורה אחרת) איננו שלום אמיתי. הרי אם עראפת היה באמת רוצה ביחסי ידידות איתנו, הוא לא היה מבקש תמורה כזאת, והוא לא היה דוחה תנאים שהוגשו לו על מגש של כסף, בכזאת קטנוניות. הרי אם שני הצדדים רוצים בשלום, האם לא הדבר ההגיוני ביותר לעשות הוא לחתום על שלום-תמורת שלום?? כך שני הצדדים מקבלים מה שהם רוצים. אבל נוכחנו לדעת, שעראפת אינו חפץ בשלום. אולי אולי הוא יהיה מוכן להתפשר על לא להרוג אותנו, ולקבל את כל הארץ בתמורה. וגם את זה אף אחד לא יכול להבטיח שיקיים, בדיוק כמו שלא קיים את הסכם הפסקת האש. אז איך אנחנו יכולים בכלל לחשוב על לעשות ``הסכם שלום`` עם אדם (?) שלא מאמין לא בהסכמים ולא בשלום???? אם זה ה``שלום`` שמציעים לי - אני לא רוצה שלום. אני רוצה רק... ביטחון. ואת זה אני דורשת מראש הממשלה שלנו, מר אריאל שרון.

קלייר

New member
שמבלולה יקרה/ללא שלום לא יהיה בטחון

לעולם לא יהיה שלום ללא צמורה גם אחד המנהיגים הגדולים של הימין שהאמין בארץ ישראל השלמה נתן יותר מכולם,למען לא ימותו יותר חילים בסיני ושם מתו רוב הבנים שלנו,אז תצאי מהחלום של ארץ יראל השלמה זה כבר קיים גם אצל אנשי שרון שכל כך הבטיחו שלום עם בטחון, למען השלום והבטחון יש לתת לעם הפלסטיני לא ערפאת,את המקום להקים מדינה ושרון יעשה שלום עם בטחון כי למזלי היום יש ממשלה שחושבת היטב על מה חשוב יותר האדמה או החיים תתחילי גם אתלכבד את החיים

שמבלולה

New member
אני מאוד מכבדת את החיים

את לא מבינה ש``שלום`` כזה רק יוביל אותנו לעוד יותר הרג?? למצב מסוכן בהרבה?? את רוצה שאני אחזור על עצמי? טוב: אם שני הצדדים היו באמת רוצים שלום, לא היה צורך בתמורה, כי התמורה כבר היתה השלום עצמו. אם הצד השני דורש תמורה - סימן שזהו לא שלום אמיתי. לידיעתך מצרים מסייעת לפלשתינים ונותנת להם נשק!!! את חושבת ששלום כזה הצדיק את נתינת שני שליש (!!!) ממדינת ישראל??? הביטחון שאני מבקשת הוא לא לרכך את הטרור, אלא להדוף אותו. אם אי-אפשר לעשות איתם שלום אמיתי, לפחות אני מצפה לקבל הגנה מהצבא החזק ביותר במזה``ת!

קלייר

New member
תמורה/זה החזר אדמות שנלקחו

לנו יש מדינה התמורה היחידה שאני רוצה שלא יהרגו יותר ילדים לשוא ולהם את נותנת תמורה?לא חמודה מחזירהאת האדמות שלהם כי גם הם נולדו פה וחיו פה,וזכותם להקים מדינה,את רוצה לאכול מהעוגה ושתשאר שלמה ניסו את זה כולם לא הולך רק בגין ראה את הנולד תלמדי מאיש גדול שידע שיש לתת למען לקבל אין דבר חינם בחי,ואם את מכבדת את החיים כפי שאת אומרת למה לא תתני סיכוי לשלום,הרי החיים מקודשים לא האדמות

שמבלולה

New member
את לא ממש התייחסת למה שכתבתי לך

ובקשר לתגובה שלך - לא ניכנס עכשיו לוויכוח הישן-נושן ``של-מי-הארץ-הזו-בכלל`` כי שתינו יודעות שזה לא ייגמר, כמו בכל הפעמים הקודמות שזה עלה בפורום. אז אני מבקשת שתגיבי בהקשר למה שכתבתי לך מקודם, ואז אני אתן לך תגובה נאותה.

קלייר

New member
התיחסתי למה שראיתי לנכון/או כןנשק

מצרים נותנת נשק לפלסטינים,מענין מאין את לוקחת את מה שאת כותבת מודעין אישי,ותאמיני לי שווה השלום עם מצרים ,איבדנו שם את רוב הבחורים,שלנו הצנחנים,ותאמיני לי שהחזירו את הגופות לקיבוץ זה היה זהב, את מקבלת הגנה מהצבא הטוב ביותר ,אוי לך אם לא היתה הגנה את יודעת כמה פיגועים מנעו הצבא ,השלום צריך להיות הפסקת ההרג ולא משנה איך שתקראי לו אמרתי גם לבת עמי מי שלא חוה מלחמה אמיתית לא יבין את הרצון העז שלנו לשלום,

שמבלולה

New member
לא ביקשתי מלחמה

ביקשתי הגנה וביטחון. אני רוצה שיגבירו את ההגנה של צה``ל, במקום להתעקש לעשות ``שלום`` עם רוצחים.

B.Shokor

New member
שמבלולה, אפילו בחלומות אין ביטחון..

בלי שלום.. אני מסכים איתך שערפאת התחיל לשחק משחק מסריח מאוד להשיג עוד דברים, והאמת שהוא התחיל להראות לנו שאינו פרטנר אמיתי לשלום. אבל! את כל הדיבורים האלה בוודאי לא יכולים לעזור לנו, כי אין לנו דרך אחרת חוץ מערפאת, וחייבים לסבול אותו (כמו שבעבר סבל אותנו המון שנים). (לכל דבר יש מחיר).

למעלה