שלום...

ו י ר ט ו

New member
שלום...

נשוי לה, והיא אשתי. זה היה הסוד שלה,מעל שנתיים, ועכשיו הוא שלנו. יש עוד כאלה שיודעים - בעיקר המשפחה שלה. אבל אף אחד בעולם לא יודע שאני יודע. אז אני משחק אותה כאילו אני לא יודע. אני לא במצוקה מה"סוד". כבר היכרתי אפילפטיים בעבר, רק שאף פעם לא ראיתי התקף. עד לפני חודש. היה מפחיד. התקף ממש- עם פרכוסים והכל. זה ההתקף הרציני הראשון שלה איתי. כך אמרה. מזל שהספיקה לגלות לי את הסוד עוד לפני ההתקף. איך הייתי מגיב אם ככה הייתי מגלה...? חוצמזה, אל תדאגו לה. היא יותר מצליחה ממני. עובדת קשה ומרוויחה טוב, וגם בעבודה איש לא יודע... ואני יודע על המחלה קצת, אבל רוצה לדעת עוד. אבל לא יודע מה לשאול. האם זה יעבור גם לילדים? כמה דרגות חומרה יש למחלה? האם התקף גדול פעם ב-3-4 שנים זה נחשב למצב הכי קל?

qt1

New member
ברוך הבא ו י ר ט ו ../images/Emo24.gif

לא קל... איך התייחסת אל הידיעה כשנודע לך? מעניין מה גרם לה להחליט לשתף אותך... האם אתה יודע? אני מניחה שאם לא היית יודע היית מגיב כפי שאני הגבתי להתקף חזק מאוד של קרובת משפחה והיית פשוט משכיב אותה על הצד כדי שלא תפגע בעצמה , יש בקישורי הפורום מידע על איך ומה לעשות בשעת התקף אם לא תמצא את שביקשת , נשמח לשלוח קישורים. הילדים שלי לא חולים , הסיכוי שהמחלה תעבור לילדים לא גבוה אם כי קיים , שוב - קישורי הפורום -ממליצה... איך אתה מרגיש וירטו? מתי היה ההתקף? קבל חיבוק...

ufo11

New member
שלום לך וברוך הבא:)

באוכלוסיה שלא לוקה באפילפסיה, הסיכוי לילדים לחלות במחלה הוא 2 אחוז. לילדים להם הורה אחד בעל אפילפסיה, הסיכוי נע בין 2.4 - 4 אחוז. כך שזה לא יותר מדי משמעותי. כששני ההורים בעלי המחלה, זה כבר סיפור יותר רציני ואז יש יותר מה לדאוג. יש כמה סוגים של אפילפסיה וכל אחד שונה בדרגת חומרתו. כמובן שאין זה מושפע רק מסוג האפילפסיה, אלא זה מאוד אינדיבידואלי. לגבי 3-4 שנים? לדעתי זה נחשב קל...רק חשוד שזה קורה כל 3-4 שנים. הייתי ממליץ לבדוק את זה.

תשובות

יש סוגים שהם גנטיים- רצוי להתייעץ עם האפיליפטולוג שלכם לגבי המקרה הספציפי- יש סוגים שונים של התקפים ותדירות שונה בעצם יש הטוענים שלא מדובר בעצם במחלה אחת אלא בסימפטומים למספר מחלות. יש אנשים שעם התקף אחד פעם בשנה אומרים שמצבם קשה ויש שעם שני התקפים ביום אומרים שמצבם בסדר גמור זה הרבה עניין של תפיסה ודימוי עצמי. הכי טוב שיש זה ללא התקפים בכלל לעומת זאת יש כאלה עם מאות התקפים ביום. התקף פעם במספר שנים כללית זה מצב קל של אפילפסיה אבל שווה לנסות לאזן אותובמיוחד לפני הריון. מזמין אתכם להרצאה ב22.4 בנושא הריון ואפילפסיה ראה ההזמנה בראש העמוד בהצלחה

qt1

New member
בבקשה הפרטים המלאים../images/Emo26.gif

נשים ואפילפסיה-הבטים רפואיים מרצה: פרופ' מירי נויפלד הידועה מנהלת היחידה ל E.E.G ואפילפסיה במרכז רפאוי ת"א ( איכילוב ). ההרצאה תעסוק בנושאים הבאים: הורמונים ואפילפסיה, גיל ההתבגרות , הריון וגיל המעבר. מתי: יום חמישי 22.4.04 בשעה 18:30 איפה: סניף אי"ל בת"א: קינג ג'ורג 37 בבית לנ"י לאחר ההרצאה יהיה זמן לשאלות!

למעלה