שלום

WhiskyBar 1

New member
שלום

רציתי לדעת, מי מבינכם ששומעים את sonic youth חושבים על האלבום שלהם evol..?

super joby

New member
פורום מוזיקה אלטרנטיבית יותר מתאים.

וגם בדיוק יש שם שרשור על הלהקה...

HabitOfWaste

New member
Evol

אלבום משובח ביותר, אישית אחד מהאלבומים שאני הכי אוהבת. יש לאלבום אווירה מדהימה והזויה (לא סתם רצו לשים את כל האלבום הזה כסאונדטראק לסרט Made In Usa, בסוף יצא שרק Secret Girl הופיע באלבום במוטיבים שונים והם הקליטו במיוחד בשביל הסרט הזה). אם את\ה לא מכיר\ה את האלבום תוריד\י את השירים הבאים: Shadow Of A Doubt Star Power Tom Violence שירים מצויינים להתחיל מהם באלבום (וגם מאוד מסמנים את האווירה הקודרת אבל האופטימית שלו)

WhiskyBar 1

New member
יש לי את האלבום זה בסדר ../images/Emo13.gif

פשוט רציתי לראות מה אנשים אחרים אומרים על האלבום, יש לו בהחלט אווירה הזויה, הייתי אומרת שהם מושפעים נורא מהפסיכדליה של שנות ה-60, את האמתי שלא ממש הכרתי לפני כן חומר שלהם, כך שזה היה לי קצת שונה משאר להקות הגראנג'.תודה בכל מקרה.

HabitOfWaste

New member
פסיכדליה?

לא כ"כ נראה לי. בעיקרון כל אחד מהם מושפע ממשהו אחר: ת'ורסטון מור מהארדקור ופאנק קים גורדון מפרי ג'אז וכולם למדו את נפלאות ה white noise, אצל בחוריקו ששמו פרח לי כרגע מהזיכרון... הייתי אומרת שהם מושפעים ונשמעים כמו כמה וכמה דברים, אבל פסיכדליה הוא לא ז'אנר שנכלל בהשפעות הללו. לגבי המשפט האחרון שלך- להתפתח זה טוב, תני לעצמך הזדמנות לשמוע גם דברים אחרים שהם לא "גראנג'", כי סה"כ, הסו קולד ז'אנר הזה לא מכיל בתוכו להקות כ"כ רבות (ואפילו אם כן היה מכיל, לשמוע סגנון אחד של מוזיקה זה מאוד מבודד ומונע מבעדך לפתוח את הראש ואת האוזן). ועוד משהו לגבי היות'ים (היות ואנחנו בפורום של "גראנג'")- כשהם הוציאו את Dirty, ב-92 ב DGC Records, האלבום די נכלל בקטגוריית ה"גראנג'" (כמה שהדבר מפוקפק), וזאת ככל הנראה בגלל שסוניק יות', כאנשי A&R (יחצ"נים), הביאו ללייבל להקה לא כ"כ מוכרת דאז בשם נירוונה, ובכך הכניסו הרבה מאוד מרשרשים ללייבל של אדון גפן. אפשר לומר שרק בזכות הבחירה הנכונה הם נשארו עד היום בלייבל הזה. (ידוע שקורט קוביין ממש התרגש כשהיות'ים הציעו ללהקה לצאת איתם לטור, אפשר לראות את הדברים הללו מתועדים בסרט הדוקומנטרי המצויין שנקרא: 1991 - The Year Punk Broke).

George W Bush

New member
אאאה מאיפה?

איפה מצאת את הסרט 1991 - The Year Punk Broke?

HabitOfWaste

New member
ובכן-

שמעת על נפלאות הקנייה באינטרנט? :) למעשה, ידיד שלי קנה אותו ואז ראינו אותו יחד (דוקומנטרי ממש ממש שווה). הוא גם יצא לאחרונה בדיוידי, עם תוספות מיוחדות נראה לי, אז כדאי לך לרוץ לאמאזון או איביי או רשת אחרת שבאמת כדאי לקנות ממנה דברים כאלה ולקנות :) נ.ב- אני קניתי מאיביי פעם אחת בחיים שלי וזו הייתה עסקה נהדרת: הייפ- הסרט הדוקומנטרי על סצינת המוזיקה בסיאטל (לא רק "גראנג'", כמובן), וקניתי אותו ב-6 דולר (כולל משלוח) והקלטת הייתה חדשה לגמרי (סילד, ז"א עטופה באריזה המקורית). למעשה, גם קניתי פעם אחת מאמאזון את Live! Tonight! Sold out!! של נירוונה (גם זו קלטת נהדרת). ממליצה על השניים.

George W Bush

New member
חחח כן, ההמצאה של המאה

האמת היא שאיביי הוא גן עדן לדברים כאלה, ואם המשלוח לארץ לא היה כ"כ יקר אז זה אפילו היה גן עדן ריאלי. אני דווקא הזמנתי מאיביי בעבר את Inhaler של טאד, ואץ הספר Shampoo Planet של דאגלאס קופלנד. וכמובן, יש את הייפ! שאני מת לראות כבר הרבה זמן... כל פעם מתווספים ספרים וסרטים לרשימה שאני חייב לראות... אה ורק עכשיו ראיתי את ההודעה שהשארת בשרשור הקודם - כן אני מכיר את השמות של הספרים האלה. אני מתכנן על Heavier than Heaven ועל come as you are של מייקל אזארד כבר הרבה זמן. ובקשר להארדקור - רק עכשיו אני נכנס לזה, אבל אני יודע שהתנ"ך בנושא הוא הספר של אותו מייקל אזארד Our Band Could Be your Life. אגב, יש ביקורות מצוינות בשרת העיוור www.hasharat.co.il על כל מיני אלבומי הארדקור וגראנג'. שווה לבדוק.

HabitOfWaste

New member
כן,

זו באמת ביקורת שכתובה נפלא על ההארדקור ויש שם מספר להקות שהיו אבני יסוד של הז'אנר הזה, אבל הבעיה היא שישנן להקות הארדקור חשובות יותר (ויש האומרים גם טובות יותר) מהלהקות שמצויות שם. בכל מקרה, זה אחלה מדריך ל"הארדוקריסט המתחיל" או משהו בסגנון (מפני שבכל זאת אלו הלהקות הראשונות שקמו מהז'אנר הזה פחות או יותר). יש אתרים מצויינים ברשת על להקות פאנק והארדקור. Our Band Could Be Your Life הוא באמת אחד הספרים שרציתי להמליץ עליו :) גם יש עוד סרטים ממש טובים שקשורים. אבל זה לפעם הבאה :)

WhiskyBar 1

New member
חס וחלילה!

הבנת אותי לא נכון! גראנג', אפשר להגיד שזה הדבר היחידי שאני שומעת הכי פחות! פשוט קניתי את הדיסק של הסוניק אחרי המלצות רבות שקראתי ושמעתי על הלהקה. אפשר להגיד שאני שומעת במינון נמוך מאוד גראנג' (חוץ מנירוונה ששמעתי באובססיה, אבל מה לעשות גם פתחה לי דלתות להמון מוזיקות שונות). בד"כ נוהגים לקטלג אותם עם הגראנג' (כמו שהעלת..) כך שדי הייתי מופתעת.. בקשר לפסיכדליה, בשמיעה הראשונה של הדיסק, די קישרתי את המוזיקה שלהם לסיד בארט (אני יכולה גם להגיד שאבא שלי שבלי לדעת ששמתי את הדיסק הזה, שאל אותי אם זה סיד..) בכל אופן, 95% מהמוזיקת רוק מושפעת מן הפסיכדליה של שנות ה-60.

jez23

New member
sonic youth!!!!

סוניק יות' שולטים הם הכי מגניבים ואחלה שאת אוהבת אותם בואי נעשה מסיבה [סורי שאני דפוקה] יעל pearljam.co.il

HabitOfWaste

New member
הממ, ג'אז

אם דיברת אליי, אז בכיף :) להקה מצויינת מוזיקאלית ואווירתית ובכלל. כיוונים אלטרנטיביים שולטים! :)) יחי היות'ים (ואלבום חדש בדרך, מיהיהי :) )

למעלה