שלום

nirbarop

New member
שלום

שלום לכל חברי הפורום ברצוני להציג בפניכם את אוסף הפזים (PEZ) שלי. מדובר באותם מתקני סוכריות מפעם ומעכשיו. האוסף נמצא בגלריות. אשמח לשמוע את תגובתכם. ותודה גדולה לאבא של נעם על עזרתו בהעלאת גלריה זו.

בּני

New member
שלום ניר

וברוך הבא! אם אני לא טועה, אתה אספן הפז הראשון בפורום... וזה אומר שלא נסתפק בתמונות (למרות שהן מעניינות, ואגב, אהבתי את הרעיון של המדפים המדורגים)
עכשיו אתה צריך לתת הסבר קצר על התחום, מתי התחילו ליצר פזים, מתי התחיל האיסוף שלהם, מתי אתה התחלת, כמה יש לך, ועוד כל מה שעולה על דעתך... (זה רק הקדמה להרצאה במפגש הבא
) ועוד אגב אחד - באיזה תוכנית טלויזיה מפורסמת, היה הפז כוכב מרכזי באחד הפרקים? ובאיזה פז מדובר? (כמובן שה"חידה" מופנית לכולם ולא לניר שבטוח ידע את התשובה.....) שוב ברוך הבא בני

python 4

New member
אה, באמת בּני,

זה היה בסיינפלד כמובן. אבל באיזה פז היה מדובר? אני לא זוכר. ג'רי שם את זה לאיילין באמצע קונצרט והיא פרצה בצחוק והפריעה לנגנת, שהיתה במקרה חברה של ג'ורג'. ניר, אחלה רעיון של אוסף יש לך!

python 4

New member
אה, אָלוֹנָה,

אני אוהב את דרך המחשבה שלך.. כמו שנאמר, great minds think the same.

בּני

New member
צודקים

ובגלל זה כל הבולים המעויינים שלי כבר בדרך צפונה...

python 4

New member
אה בּני...../images/Emo9.gif

חבל שאָלוֹנָה לא אמרה שמגיע לי על התשובה פיסת נייר מלבנית עם המספר 100 והדיוקן של בן צבי. כמה כאלה יש לך?

בּני

New member
פיתון

מצטער אם לא הבנת אותי נכון... שלחתי את כל המעוינים שהיו לי! את כולם... הבעיה היחידה היא שלא היו לי בולים כאלה...

python 4

New member
חה חה חי

זה לא כל כך נכון, כי למעשה אם תיקח בול ריבועי רגיל ותסובב אותו ב- 45 מעלות תקבל מעויין! קדימה, אני מחכה..

נויקה

New member
מישהו

מוכן לענות לי מה הסיפור עם הבולים המעויינים? ככה זה כשידשים... נעה

python 4

New member
בולים מעויינים...

האמת היא שהם לא מעויינים אלא מחומשים, עם שובלים משולשים. מדובר ביצירת המופת של השירות הבולאי הישראלי, גליון בולים שיצא ב- 1998 כמדומני. זהו גליון נדיר ביותר, שככל הנראה העותקים הספורים שיצאו ממנו מצויים בידי אש"י ואריק. אוסף בולי ישראל לא יכול להיות שלם בלי פיסת גאונות הנדסית זו.

ronmerav

New member
לא מעוינים ולא מחומשים

מישהו התפרע עם מכונת תפירה על הגליון הזה, בלי להשחיל חוט...

רון, בחיי שזה נראה ככה../images/Emo6.gif

מה זה הדבר הזה
יצאה סדרה של גליונות כאלה, או שזו טעות,

ronmerav

New member
זו לא טעות

אכן יצא גליון כזה, גם לי יש. אבל זה נראה מופרע למדי.

powo

New member
יופי

ניר יופי.מעניין אותי האם יש לך איזה שהיא אינפורמציה או קטלוג שהמפעל מפיץ.והאם אתה משוטט בחנויות ומחפש כל פעם דמות חדש.ומתי החלו ליצר את הפזים.יש לי כמה בבית החפש ואולי המצא.

למעלה