שלום

ת מ י מ ה

New member
שלום

אני חדשה כאן קראתי כמה מאמרים שלכם וזה ממש נשמע מעניין הקטע הוא שלא הבנתי בדיוק מה זה דרך הלוחמים.. תוכלו להבסיר למישהי שממש ממש רוצה לדעת

kung fu

New member
עבורי זה לחתור אל החופש האישי שלי

לא לתת לטפיל (שיפוט, הסכמים, פחד וכו') לבחור לעצמי את המיקוד, ולאכול לי את האנרגיה.... חלק מזה נעשה דרך: אי לקיחת דברים באופן אישי, שמירה על טוהר המילה, אי להניח הנחות, עשיית המיטב.... לא להאמין שהעולם שאני רואה זו המציאות היחידה שיש, או בכלל המציאות האמיתית שיש. זו רק תמונה שאני משרטטת במוחי. עבורי זה לא להאמין למחשבות שלי.... ועוד.... וזה בטח ובטח לא דרך פילוסופית שמדברים עליה...... אז למה לעזעזל אני כותבת את ההודעה הזאת?

adamfbs

New member
אחרי שאתה רואה

אין ממש טעם לשאלות האלה. והתשובות שיינתנו לך הן או ציטוטים או פרספקטיבה, וזה לא הדרך המתאימה ביותר בעניין (עדיף כבר שתקראי את המקור, ואז בעצמך תרדי לספקולציות). בלי לרדת ליותר מידי פילוסופיות ודרכי חיים, כאשר אתה כן עם עצמך לגבי חייך ואיך לחיות אותם אחרי שאתה יוצא לרגע מה"מטריקס", ישנם דרכים מאד ספציפיות\מועטות שבהן תוכל לבחור, דרך הלוחמים היא אחת מהן. זוהי דרך בלתי אפשרית בנסיון להגיע לחופש בכנות פנימית.

foxx

New member
אולי

אולי הכוונה לדרך חיים שבה אנו נלחמים כל שנייה בעצמנו, מכיוון שעצמנו הרגיל מתאמץ כל חייו ליצור לעצמו מציאות אחת מוגדרת דרך חושיו, ואנו משתדלים ללחום כל הזמן על מנת להעיף את האני הזה מאיתנו בניסיון לגלות מה יש בתוכו.

charlila

New member
הן אפשר, הן אפשר

הן אפשר שיהיה זה מחר הן אפשר שבג'יפ שעבר צעקו בחורים כי נגמר... (לא, אי אפשר) וגם: חיילים אלמונים הננו בלי מדים מסביבינו אימה וצלמוות כולנו גוייסנו ל(הרבה יותר מ)כל החיים משורה (לא משחרר כלל) המוות אז ככה, אחותי הקרבית: כשייפרצו גדרות הלול שבו נכלאנו לנצח נצחים, כתרנגולות, לנוחיות הרגלי התזונה של טורפינו (הגדרות הן בתוך תודעתנו) כשתיפתח דרכנו אל שערי השמש כדי שנוכל להמשיך בתהליכי האבולוציה שעצרו שובינו לנוחיותם כדי לכלוא אותנו בלולים כשכל אחד ידע מיהו, לאיזו יחידה לוחמת (או ג'ובניקית) הוא שייך את מי הוא אוהב, למי הוא נאמן כשישובו ויזהרו הילות האוהבים במלוא תפרחתן כשהקיום יחדל להיות משעמם, מעצבן, מדכא, עצוב, מיוסר, חסר תוחלת ומוצא, כשנוכל לפרוש את זנב הטווס שלנו - תהילת כל עלילותנו, בכל החיים שחיינו כשישוב שובל הזוהר לכל הדברים בכל צבעי הקשת האם אז נדע כי הגיע שלום? לא ברור; אבל אז נמהר אל השערים שישובו וייפתחו כדי לעוף מפה כבר סוף סוף! ְעֵץ

charlila

New member
כמאמר הנבואה העתיקה:

הַי טַקַלוּ טַקַלוּ טַקַלוּ לוּ הֵי! נתאסף! נזדרז להתייצב! הַי תַקַלוּ תַּקַלוּ לוּ לוּ ברוממות רוח נתקהל בפתח התקוה! הַי טַקַלַי טַקַלַי טַקַלַי לַי הבה נתייצב! יאללה! הַי! הֵי! הָי סָקָטָה הָי וָסַטָה הָי סָוַטָה הָי סָקָטֶקָה אֲנִי נָחָשׁ וָאֲנִי אֵשׁ, אֲנִי נְחַש הָאֵשׁ, אֲנִי נְחַש הָאֵשׁ; אֲנִי חַשְׁרָה, אֲנִי חַשְׁרַת אֵשׁ הַי! הֵי! פַּצַ'תֻק כַּשִׂי כִּשָׂה יִבְשׁוּ הַשָׁרָשִׁים הַנֶּאֶחֲזִים וְאֵינַם מַרְפִּים פַּצָרֻק שָׁוִי (נ)רִתַּק יִבָּקָע תַּרְמִיל הַפְּרִי סָוַשֶׁק כַּלִי(ל) כַּרָה יִשָּׂרֵף עַד כְּלוֹת הַעֵץ אֲשֵׁר יָבָש צָ'ה (ע)יָנַה פָצֻ(ק) צָ(ק)פַ וְאָנוּ, נִשְׁקָפִים עַל הַלֶּהָבוֹת רַשָשֻ טָפִי(ק) טָפַ(ף). נִנְהַג וְנֵלֵך, עַד שֶׁיָפֻגוּ עִקְבוֹת פְּעָמֵינוּ.

capital

New member
האם קראת את ספרי קסטנדה?

בכל אופן, אם את פה אז יש לכך סיבות. אם מה שיש לך בעולם ממלא אותך אז חפשי לך מקום אחר. אם את מרגישה שחסר לך משהוא אז אולי הגעת אל הדך המתאימה. רק בכדי לתת לך את הפרספקטיבה המתאימה לדרך הלוחמים - קרלוס וקודמו דון-חואן (גם קודמו של זה) הגיעו אל דרך הלוחמים לאחר שפגשו את מותם המנטלי. דרך הלוחמים הוא שביל אל החופש לאלה שרוצים אותו... נשאלת השאלה באיזה חופש מדובר. בכדי להבין את החופש צריך להבין את העבדות האם את יודעת מה משעבד אותך? כשתדעי תהיה לוחמת. בהצלחה

ת מ י מ ה

New member
ממ

אז זהו שחסר לי לא מבחינה חומרית מבחינה משהו בתוך אהבה ואני לא יודעת אם זה כל כך קשור אבל גם הפחד הזה ממוות שנראה לי שהוא זה שמשעבד אותי אני רוצה חופש שלא לדאוג מה אומרים ושאני יכולה לעשות דברים בלי שאני מרגישה צורך לרצות את הכלל אני רוצה להיות יותר שלמה עם עצמי איך עושים את זה?

capital

New member
ממליץ לקרא את כל הספרים, לפי הסדר

אז תראי שיש יותר שעבודים ממה שחשבת. חלקם קשורים למה שהזכרת ואחרים נסתרים, אבל את ההפעה שלהם ניתן לחוות לאורך החיים. לוחם אינו פוחד ממוות, להיפך לוחם מחשיב את המוות לחבר המלווה אותו לאורך חייו. למה? כי רק אדם שהמוות עומד לנגד עיניו, מעריך את החיים. כשהמוות נושף בעורפך, את מבינה שאסור לך לזלזל בזמן שהוקצב לך. הספרים קסומים, מלאי אור ומיסתורין. יש בהן תקווה עצומה לאנושות. לא חייב להאמין במה שכתוב בהם, את יכולה סתם לעצום עניים ולהיסחף בהרפתקה ציבעונית מלאת יופי. ליפול נפילה חופשית ממצוק באמצע מדבר ולנחות ...

foxx

New member
שאלה

בדיוק קראתי אתמול בכוח השקט על המוות המנטלי, אני מניח. האם זה גם מה שתיאר ג'נארו בסוף המסע לאיכטלאן ?

adamfbs

New member
אני לא יודע מה זה המוות המנטלי

אבל התיאור בסוף הספר הוא של ההתנתקות משאר בני האדם, התנתקות ממה שהורגלנו אליו, מתיאור העולם הזה.

capital

New member
מוות מנטלי, זו דעתי על כמעט מותם של

דון-חואן ודון-ג'נירו קרלוס עבר חוויה דומה אבל פחות דרמתית כאשר קורסת לנגד עניך מערכת האמונות העמוקות ביותר לגבי עצמך והסובב אותך. אז האישיות שלך מתה, עמה מתים הקשרים המשפחתיים והקשרים החברתיים

למעלה