שלום!

subatoi

New member
שלום!

tarnish מצאתי פירוש של "מכתים", אבל אני מעוניין במשמעות של "מאבד ברק", כלומר לא מבריק יותר. יש מילה כזו בעברית?

יצהר

New member
קהה בסדר. אני בעד עמום

אלא אם מדובר בתרגום לא ספרותי, ואז אפשר לכתוב מט, כפי שהוצע כאן

subatoi

New member
תודה לכולם, אבל

איך לתרגם את זה לפועל? קוהה? נעשה קהה? נעשה מט? עכור זה נשמע למשהו צלול, ודהוי זה משהו שאיבד צבע, לא? נראה לי שאלך על "מאבד ברק"...

דלזאגי

New member
../images/Emo188.gif אם אתה רוצה מילה אחת

דהוי הוא גם ההיפך מבוהק או מסנוור, וגם כהוי, עמום, עכור. בהצלחה

למינג

New member
מועם.

ובהקשר זה, הצעת תרגום שלי לשירה של דורותי פארקר:
Salome's Dancing-Lesson She that begs a little boon (Heel and toe! Heel and toe!) Little gets- and nothing, soon. (No, no, no! No, no, no!) She that calls for costly things Priceless finds her offerings- What's impossible to kings? (Heel and toe! Heel and toe!) Kings are shaped as other men. (Step and turn! Step and turn!) Ask what none may ask again. (Will you learn? Will you learn?) Lovers whine, and kisses pall, Jewels tarnish, kingdoms fall- Death's the rarest prize of all! (Step and turn! Step and turn!) Veils are woven to be dropped. (One, two, three! One, two, three!) Aging eyes are slowest stopped. (Quietly! Quietly!) She whose body's young and cool Has no need of dancing-school- Scratch a king and find a fool! (One, two, three! One, two, three!)​
שיעור-הריקוד של סאלומה מי שתבקש מעט (כף למחוא! כף למחוא!) לא תגמור עם כלום ביד. (לא, לא, לא! לא, לא, לא!) מי שתעז, תמצא עימה את כל אוצרות האדמה – הייבצר ממלך מה? (כף למחוא! כף למחוא!) מלכך איננו אלא איש. (גו זקוף! גו זקוף!) אל תשאלי אוצרות תרשיש. (עוד סיבוב! עוד סיבוב!) חיבוק נגמר וחשק תם, מלכות נופלת, פז מועם – המוות הוא דורון מושלם! (גו זקוף! גו זקוף!) דינם של צעיפים לנשור. (רה-טה-טה! רה-טה-טה!) עיני זקן קודחות לחדור. (בשליטה! בשליטה!) מי שגופה צעיר כשוט אינה צריכה ללמוד לרקוד – קלפי שליט, מצאת אידיוט! (רה-טה-טה! רה-טה-טה!)

תמהוני

New member
../images/Emo45.gif יפה

מועם זה באמת מתאים פה.. כמה הערות אם אפשר "לא תגמור עם כלום ביד" (שמשמעו "כן תשאר עם משהו") לדעתי זה בדיוק ההיפך ממה שפרקר התכוונה במקור -הכוונה שלה היתה שהיא תשאר עם כלום, לא שתשאר עם משהו... אולי תנסה גם לתרגם את "will you learn" (מעניין למה היא התכוונה שם בכלל? ללמוד לרקוד? בהקשר של הריקוד) אבל חוץ מזה די אהבתי לתרגם שירה זה אתגר לא קטן...כל הכבוד

למינג

New member
תודה

"לא תגמור עם כלום ביד" זה, למיטב הבנתי, תשאר בלי כלום (כי "כלום" זה "משהו"). אשמח לדעת אם זה מפריע לעוד מישהו. לגבי ה-Will you learn, אתה צודק - אלה פשוט הנחיות לריקוד. הגרסה הראשונית שלי לזה היתה: "מה נהייה? מה נהייה?" (שהתחרז עם "עוד פנייה"). רק מה, באו רעי, נשמות טהורות, וקטלו את זה ובצדק - זה היה סלנג לא לעניין בסיפור שלומית, הורדוס ויוחנן - ולכן החלפתי את זה ב-"גו זקוף" וב-"עוד סיבוב". זו עוד לא הגרסה הסופית, בכל אופן, ואם אמצא שאלה/נזיפה מתאימה אחרת שתכנס לי למשקל - אאמץ אותה אל ליבי.

תמהוני

New member
הצעה

"גו זקפי! גו זקפי!" יחד עם: "התלמדי? התלמדי?" לא בדיוק חרוז מושלם אבל אולי זה מספיק

למינג

New member
Nope

אני משתדל לתרגם במשקל נכון (אמנם, ברוב השיר השתמשתי ביאמב ולא בטרוכאוס, כי בכל זאת - עברית, אבל חוץ מזה זה די תואם למקור). המשקל של השורות המוזחות הוא שני טרוכאים (האחרון זנבו מקוצץ), ומכיוון ששורות אלה מעניקות לכל השיר את טעמו הקצבי המיוחד אני לא מרגיש שאני רשאי להתעלל במשקל שלהן. גם החריזה, כפי שציינת, עדיין לא יושבת טוב. אבל בל נאמר נואש - ותודה על הנסיון!

למעלה