שלום

ליהיא24

New member
שלום

אחותי בת 16, לאחרונה אובחנו אצלה לקויות למידה ולכן קיבלה המלצה להיבחן בחדר מבודד וכן המלצה לתוספת זמן בבחינה. בנוסף, הומלץ לה להתחיל בטיפול פסיכולוגי כדי לשפר את דרכי הלמידה שלה. (אין בעיה נוירולוגית) מישהו יכול להמליץ על דרכי טיפול / מטפלים באיזור מרכז הארץ? תודה

שריד

New member
ליהיא שלום וחג שמח../images/Emo149.gif

יפה מצידך שאת דואגת לאחותך. לא ברור לי עד הסוף מהות ההמלצה, יש הבדל בין טיפול פסיכולוגי שמכוון לפאן הרגשי\ החברתי לבין דגש על הקניית אסטרטגיות וכלים ללמידה. על כל פנים קשה להמליץ על מטפלים באזור לפני שמבינים את הקושי. אולי תוכלי לאמר לאחותך שתכתוב לנו כמה מילים על הקושי שלה ונראה איך נוכל לעזור ? בברכה שריד

מורה מומחית או מרפאה בעיסוק

לליהי שלום רב, כדי לשפר מיומנויות למידה יש לפנות למורה מיוחדת המומחית לתחום זה או למרפאה בעיסוק שעברה הכשרה מיוחדת לתחום. מורה מיוחדת יכולה להיות למשל אורית דהן שעובדת גם בבית ברל ביחידה לטיפול בסטודנטים ליקויי למידה. בהקשר למרפאות בעיסוק המומחיות בלקויות למידה את יכולה לפנות לכאלה דרך הפורום כמו למשל לפנינה וייס או לאיה חסדאי.ויש בוודאי עוד. אין ספק שבמקרה זה תוספת של זמן אינה מספיקה משום שאחת הבעיות המרכזיות של מי שסובל מלקות למידה היא איך להשתמש בזמן, כלומר דרכי ארגון יעילות.... בהצלחה לך ולאחותך. אגב פסיכולוג טוב יכול לעזור קצת בהרגשה אולי בחרדת בחינות ובתפיסה העצמית, כמו כן יכול להיות שהוא יכול לתרום גם לעניין של קבלת העובדה של הקושי. אבל את כל אלה ניתן גם לקבל דרך התערבות של מורה טובה או מרפאה בעיסוק כאמור מומחית לעניין נעמי

ליהיא24

New member
תודה על התשובות... ותשובות ממני

מאז ומתמיד היא סבלה מחוסר ריכוז ויכולת ללמוד במשך יותר מחצי שעה רצופה, תשומת ליבה מוסטת בקלות מכל הפרעה קטנה בסביבתה. בשנתיים האחרונות הבעיה החריפה, הישגיה הלימודיים ירדו והיא אינה מצליחה לסיים את המבחנים בבי"ס (הבעייה חוזרת על עצמה בכל המקצועות). אני חושבת שהטיפול שהציעה נעמי הדס לידור - למידת דרכי ארגון יעילות וכן להקל עליה מעט בחרדה שהיא חשה ובתפיסה העצמית, זה בדיוק הטיפול המתאים לה. השאלה היא מה יהיה יותר אפקטיבי בשבילה- פסיכולוג או סוג טיפול אחר? (מזכירה שהיא בת 16) אני רוצה לציין שאיני מבינה דבר בנושא ולכן אשמח לדעת - איך ניתן להגיע למטפלות או מרכזים המתמחים בלקויות למידה ולקבל המלצות עליהן ועל סגנון טיפולן? תודה וחג פורים שמח

נס יון

New member
לליהיא שלום

מנסיוני, שילוב של טיפול פסיכולוגי ומומחה/ית לנושא אסטרטגיות למידה יעילות, הוא השילוב האידיאלי. אגב, האם נבדקה אפשרות של טיפול תרופתי לשעות הלמידה שלה? אין זה סותר את נושא אסטרטגיות הלמידה, אך זה יכול לעזור מאוד ולהשלים, כמובן במצבים מסויימים, ויש לבדוק זאת בהקפדה.

נס יון

New member
נסיון = חיה גנתון

שוב מישהו במשפחתי חמד לצון ושינה לי את השם

שריד

New member
דרושים מטפלים

בקשתה של ליהיא רק מחדדת את הצורך בלוחות מעודכנים. אנא רשמו את עצמכם כדי שתהיו נגישים לאנשים המבקשים למצוא מטפלים. שריד

penina weiss

New member
ליהיא שלום

שלום לך ולכולכם, בנוגע לשילוב הטיפולי האידיאלי, אני חושבת שקשה מראש לדעת. איש מקצוע צריך להעריך ויחד עם הנערה ומשפחתה לקבל החלטה. לפעמים 2 מטפלים בו זמנית יוצר עומס ריגשי ובוודאי כלכלי. מניסיוני מה שקורה עם הבחורה המתוארת אופייני לבני נוער שגילו אצלם בגיל מבוגר יחסית את לקות הלמידה. הם סובלים מקשיי למידה לא מאובחנים ומפתחים מנגנונים של דימוי עצמי נמוך, תסכול, חוסר מוטיבציה ללמוד וכו'. הרבה פעמים טיפול קוגניטיבי דינמי יכול לשפר למטופל את הרגשתו ביחס ללמידה ובעקבות כך ביחס לעצמו. מסכימה עם חיה שכדאי גם לשקול את הנושא התרופתי- כיוון של ריטלין, היות ויש מקרים בהם הוא עושה שינוי מיידי ביכולת הריכוז והלמידה, ואז גם אם הולכים לכיוון של טיפול קוגניטיביו/או ריגשי כבר נעשה משהו שמקדם את הבחורה לכיוון חיובי. הרבה בהצלחה, פנינה

ליהיא24

New member
שוב תודה על התשובות

איני שוקלת טיפול תרופתי מאחר וחשוב לי יותר שהיא תקבל טיפול נפשי לבעיות הרגשיות שנוצרו כתוצאה מהאבחון המאוחר יחסית. כמו כן, בהמלצת המכון המאבחן נכתב שעליה ללמוד אסט' למידה וארגון. כדי שאוכל להתלבט בין מרכזים ומטפלים שונים לבעיה עלי להכיר כאלה - ואני לא מכירה. לכן פניתי בבקשה לקבל שמות של מרכזים / מטפלים מומחים לנושא, כדי שאוכל להתחיל לשקול חלופות ולהגיע לטיפול הטוב ביותר עבורה. שוב מבקשת שמות מכונים / מטפלים המתמחים בנושא. תודה.

למעלה