שלום!

shiups

New member
שלום!

שלום אני חדש כאן ורציתי לשאול איזה להקות רוק כבד ומטאל וכל הסוגים האלה יש שהם טובות אבל שלא יהיו full צעקות רעש קבדות בצליל הכי נמוך שייש שלא מבינים כלום בתודה מראש

Metal_F

New member
ממש לפני שבוע-שבועיים...

הייתה פה משהי עם בדיוק אותה הבקשה, והיא קיבלה המון תגובות. נסה לחזור כמה עמודים אחורה...

metal head

New member
נעשה לך טובה....

power (סגנון שמשלב מוזיקה קלאסית או בכלל הרבה קטעים מלודיים) אתה יכול לבדוק בעמוד הזה עשיתי רשימה ענקית של כמעט כל להקת פאוור heavy: iron maiden, grave digger, primal fear, white skull, brimstone (with death vocals), manowar, judas priest thrash: metallica (until 1988)-kill em all, ride the lightning, master of puppets, ...and juctise for all (the best) all the other suck! exodus, kreator, kreator, megadeth balck: finntroll, ancient wisdom death: in flames, amorphis, children of bodom, amon amarth, soil work, opeth, chastisement, scrilege, dismember, edge of anity others: iced earth, dio, yngwie mamsteen, patrick rondat, moonspell, y&t, whitesnake, ancient rites, brainstorm, seven witches אבל בחיים אל תקשיב ללהקות כמו לימפ ביצקיט וסליפנוט ותחשוב שאהת מטאליסט (זה כולל את מרלין מנסון ועוד רבים שמחשיבים את עצמם מטאל ומופיעים בMTV)

Bodom-child

New member
בודום הם ממש אבל ממש לא דת´ !

1.הם פאוור מטאל עם שירה של בלאק אבל לא דת´... 2. לכתוב טראש מטאל ולא להזכיר את סלייר זה חטא. 3. דיו כמדומני זה האבי, תקנו אותי אם אני טועה.

האם גם אתה בודום?

גם אתה מתקמצן עם אותיות? תן הסבר! מצטער אבל בהרבה אתרים שביקרתי ואנשים שדיברתי איתם אמרו לי שהם דת´ מלודי...וגם הם לא נשמעים לי כמו להקות פוואר אחרות ששמעתי...

Bodom-child

New member
תראה....

די קשה להגדיר את בודום מבחינה מוסיקלית אבל אם מתעקשים לרוב מגדירים אותם כפאוור מטאל, בטח שלא דת´. דת´ מטאל הוא יותר איטי ופחות קטעי סולו (כמובן שיש גם בדת´ מטאל אבל לא כמו בפאוור). אצל בודום גם יש נטייה לקטעים נאוקלאסיים שכאלה, דבר שמאוד נפוץ בפאוור העכשווי.

MuffinMan

New member
לא נמאס לכם מכל ההגדרות האלה?

בכלל ומוזיקה ובמיחד במטאל... כאילו זה ממש מזיז למישהו אם הם דת´, גותי, או 1 מאלפי הסוגים השונים של מטאל? תקשיבו ללהקה וזהו. נמאס!

מה הקשר?

רציתי לדעת איך ולמה הם לא דת´ מלודי...מצדי שההגדרה שלהם תהייה פופ עירקי, כל עוד הם נשמעים כמו שהם נשמעים אני אשמע אותם (
) ולא משנה מה ההגדרה...

epitaph

New member
יש לך בעיה עם פופ עירקי? ../images/Emo13.gif

אוקי,לכול המטאליסטים שבינכם,אחרי שהבנתי מה זה פאוור מטאל אני רוצה שתסבירו לי בבקשה מה זה דת´ מטאל... למשל מישהו אמר כאן שאורפנד לנד זה דת´ אוריינטלי,את האוריינטלי אני מבין אבל למה דת´?

דת´ מטאל

בבסיסו וראשיתו התפתח מהת´ראש מטאל של שנות השמונים (כפי שאפשר לראות ב Seven Churches של Possessed הנחשב על ידי כמה לאלבום הדת´ מטאל הראשון), במקור הוא מהיר וברוטאלי ומבקש להעביר הרגשה מורבידית ומחליאה, השירה בהתאם, והכלים לרוב מכוונים נמוך בשביל ה"כבדות". להקות מייצגות את בסיס הז´אנר הן Obituary, Autopsy, Morbid Angel ודומיהן. עם הזמן התפתחו זרמים נוספים בז´אנר, כגון הדת´ הברוטאלי (Deicide, Dying Fetus, Cannibal Corpse), הדת´ הטכני (Death, Cynic, Martyr), הדת´ המלודי, שזה מונח שלרוב מתאר שני סגנונות, לרוב משתמשים בו לתאר את זרם ה New Wave Of Swedish Death Metal הלפעמים נקרא גם "סגנון גטבורג" על שם עיר מוצאו, להקות הגטבורג, כדוגמת סוילוורק ואין פליימס, שלבו השפעות מטאל קלאסי רבות ובנויות בעיקר סביב הרמוניות של שתי גיטרות, להקות אלה גם די התרחקו מהדת´ מטאל עצמו, בנוסף לכך יש פשוט להקות שמנגנות דת´ מטאל עם דגש על המלודיה במקום על הקצב, כדוגמאת At The Gates (שגם הם שוודים, ולכן לעיתים נזרקים בטעות לגטבורג) וCarcass באלבומם Heartwork ועוד תת זרמים נוספים (דת´\ת´ראש, גריינדקור ועוד רבים וטובים במידה זו או אחרת) זרם נוסף במטאל הקשור לדת´ מטאל, ועליו נמנים אורפנד לאנד, הוא הדום\דת´, שהתחיל כאשר שלוש להקות בריטיות מחברת התקליטים Peaceville, שלבו את הדום והדת´ מטאל יחדיו (שלושת להקות אלה הן My Dying Bride, Anathema ו Paradise Lost) ובכך יצרו את הזרם המוביל בדום מטאל של היום, אני מקווה שזה מסכם את התהיות בקשר לסגנונם של אורפנד לאנד, המשלבים נגיעות אוריינטליות בדום\דת´.

Bodom-child

New member
יש ויש

soilwork, dark tranquility וכמובן חביבי הפורום אין פליימס.... אגב דת´ מלודי זה לא ממש מתאר את המוזיקה עצמה אלא פשוט מגדיר ז´אנר מסוים. זה לא שרק הלהקות מהסוג הזה הם מלודיות או משהו כזה.

Nomaed Dominus

New member
in flames

למרות ש-IN FLAMES זה נחשב דת´-מלודי, הם סה"כ HEAVY METAL ממש טוב וכבד עם VOCALS של דת´-מלודי טיפוסי... הקטע של דת´ שוודי (הכוונה מלודי), שבניגוד ל-DEATH הברוטלי או סוגי DEATH האחרים שהתפתחו יותר מסגנון ה-THRASH, זה התפתח מ-HEAVY... ו-CHILDREN OF BODOM זה לא דת´ מלודי זה פאואר

Alexi Laiho

New member
הם לא פאואר עם שירה של בלאק

הם דת´ מלודי ... בלאק מלודי ... תקרא לזה איך שאתה רוצה .. הם לא פאואר ...

Bodom-child

New member
אני בספק.. מאוד בספק

הנגינה שלהם היא של פאוור, הקצב של פאוור, הסולואים של פאוור. דת´ מלודי הם בטוח לא.

למעלה