שלום

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
שלום

מקווה שזה הפורום המתאים לשאול את שאלתי: לרגל הפיטורים הנרחבים במקום עבודתי, מצאתי את עצמי אתמול בלשכת התעסוקה (אין צורך להזיל דמעה). בכל מקרה, חשבתי לעשות קורס הסבה במחשבים, ורציתי לדעת מהם לדעתכם הנושאים ה"חמים" היום בשוק. האם כדאי ללמוד רשתות, DBA, תכנות (ואם כן, איזו שפה) או כל דבר אחר? (יש לי תואר ראשון בסוציולוגיה ושני בחינוך, ולמרות זאת, חשיבה ריאלית מפותחת) אשאל גם בפורומים אחרים, אשמח אם תפנו אותי לפורומים מתאימים בנוסף לתשובות שאקבל כאן. תודה רבה

neko

New member
למה ללכת 180 מעלות?

לא עדיף לנסות לעבור לתחום קרוב למה שאת כבר עוסקת בו? נ.ב: אולי שווה לשאול גם בפורום סטודנטים.

maec

New member
אני לא הולכת ב 180 מעלות

עד היום עסקתי בהדרכת אופיס. אין לזה ביקוש, אבל אני כן קרובה לתחום המחשבים

neko

New member
ציטוט חמוד שנתקלתי בו פעם:

"להגיד שמדעי המחשב עוסקים במחשב זה כמו להגיד שהאסטרונומיה עוסקת בטלסקופים". בקיצור, כל קשר בין תכנות למחשבים הוא כמעט מקרי. למעשה, חוקרים של מדעי המחשב לעיתים כלל לא משתמשים במחשב לעבודתם המחקרית. את בעלת תואר שני בחינוך עם נסיון בהדרכת אופיס - לא יותר פשוט לך לנסות להתקדם בכיוון הזה? אולי לעבוד באחת מחברות הדרכת המחשבים (סיון, ג'ון-ברייס, מכללת היי-טק וכד')?

maec

New member
לא

אני רוצה לעשות הסבה. אני לא מעוניינת לעבוד בהדרכה. אני מחפשת עבודה קבועה, עם תנאים. השכר שמשלמים במקומות האלה הוא פשוט שערורייתי, אין קביעות, וגם אין הבטחה לשכר מינימלי. בסך הכל שאלתי מה כדאי ללמוד. אני לא רוצה להמשיך בתחום שלי, אני רוצה לעשות הסבה!

ברנדל

New member
אז תעשי הסבה

תרשמי לתואר מדעי המחשב באחת האוניברסיטאות תלמדי 3 , 4 שנים במסגרת התואר אם המצב בשוק אז יהיה טוב (כשתסיימי את התואר) תנסי להתקבל למשרת QA (בודקת תוכנה) תוך כדי עבודת QA תנסי לעשות רושם טוב על הממונים ולהתקדם לכיוון תכנות. הסבה נעימה

gilad_no

New member
תעזבו אותה,

היא כבר אמרה שהיא רוצה הסבה, מה אתם משכנעים אותה להישאר במקצוע? בכל אופן, לפי התחזיות ביואינפורמטיקה הולכת להיות הלהיט הבא. מדובר בשילוב של ביוטכנולוגיה עם מחשבים. הדברים היותר סטנדרטיים כוללים באמת מתכנתים. קביעות ותנאים תוכלי לקבל אם תהיי אשת תמיכה בחברה גדולה. בתחום הנ"ל כמעט ואין קיצוצים מכיוון שתמיד צריך מישהו לתחזק. מתכנתים זה הימור: תוכלי להרוויח הרבה ומצד שני יכולים לזרוק אותך ללא כל התרעה בגלל קיצוצים.

אלדד28

New member
זה לא קשור, גלעד.

אין טעם לטעת תקוות שווא. SYS ADMIN? נו באמת. אני מכיר אנשים עם 9 שנות נסיון ביוניקס וב-WIN שלא מוצאים עבודה. תראי, זה באמת לא קטע של לרפות את ידייך, אבל את צריכה להבין למה את נכנסת פה. ישנם אלפי אנשים שנמצאים בסטטוס הרבה יותר טוב משלך, ולא מוצאים עבודה בתחום. אני לא יודע בת כמה את או באיזה סטטוס את נמצאת בחיים, אבל כדאי שתביני מה העניין הזה דורש ממך. אם את באמת רצינית, אני ממליץ לך להתחיל בתואר ראשון במדעי המחשב, שכנראה לא ידרוש ממך ללמוד 3 שנים כי את בכל זאת כבר אקדמאית; במקביל את חייבת לפתח לעצמך נסיון. השוק מצוי כיום בהתאוששות ויש גיוסים, אבל זה רחוק מלהיות הימים הטובים של בועת ההיי טק (וטוב שכך). תצטרכי לעבוד חזק מאוד. באשר לביואינפורמטיקה או ביוטכנולוגיה, זה נכון חלקית. אמנם נפתחות היום חברות חדשות בתחום, אבל זה לא מתקרב לקצב כזה שבו "יקחו כל אחד". מתקבלים ויתקבלו בעיקר אנשים בעלי השכלה מולטידיסציפלינרית, שיש להם רקע בביולוגיה ובתכנות, בעיקר. שוב, כל זה באמת לא בשביל לייאש אותך. רק להעמיד אותך בפני המציאות. אם את נחושה, אז קדימה צעד ובהצלחה. אני מאמין שאין דבר העומד בפני הרצון, אבל צריך להשקיע המון - היום - בשביל להגיע למשרה טובה בהיי טק, מהמקום שבו את נמצאת כרגע.

neko

New member
צ'מע, זה לא שהיא עשתה שנה א'

באוניברסיטה והחליטה ש"זה לא בשבילה" (וגם במצב כזה רוב פורום סטודנטים נוהג להמליץ לסיים את התואר לפני ההחלטה). היא השקיעה לפחות 5 שנים בתחום מסויים - הסבה במצב כזה זה די ביג דיל, ויותר מהכל לא יעילה במיוחד - השוק מוצפף במתכנתים עם תואר ונסיון שחיו את העסק מגיל 10, והדבר האחרון שמעסיק ירצה זה מישהו ברק בגיל 30 החליט לעשות הסבה. ואכן, אם היא רוצה, תואר זה דבר די הכרחי.

eshedr

New member
כדי למצוא עבודה חובה שיהיה תואר

נגיד שלמדתי בבית בעצמי עם ספרים וכל מיני ויש לי הרבה ניסיון ועשיתי כבר כמה פרויקטים בקוד פתוח שהם גדולים ומוכרים בכל העולם כמו gaim למשל. המעסיק יעדיף אותי או את מי שיצא טרי מהתנור של האוניברסיטה עם תואר שני במדעי המחשב שהוא חסר ניסיון?

אלדד28

New member
זה לא שחור-לבן

זה תלוי באיזה עבודה מדובר, זה תלוי על מה עבדת ואיך זה קשור לעבודה הרלוונטית, וזה תלוי בהרבה דברים אחרים. כל מקרה לגופו.

neko

New member
תשובה לא צפוייה:

הרבה יותר קל לעשות תואר במדעי המחשב...

אלדד28

New member
אין כמעט מקומות עבודה היום

שיקבלו אותך אחרי קורס הסבה במחשבים, גם אם תוציאי 110 ותעשי שמיניות באוויר. לא יעזור. את חייבת נסיון, ולפחות תואר ראשון.

למעלה