שלום

שלום

אני מחפש איך אומרים את המילה "שכונה" (neighborhood) בכמה שיותר שפות.. (איך הוגים, גם יכול להיות נחמד) תודה רבה

Eldad S

New member
ברוך הבא, ליאור ../images/Emo140.gif

אתה יכול לחלוק אתנו גם "מידע סודי", כמו, למשל, לאיזה צורך דרושה לך המלה הזאת? זה יכול לעזור לנו אם אנחנו מתלבטים לגבי הקשר, או נואנס מסוים בשפות מסוימות.

תודה ../images/Emo13.gif

אני מתכוון לשימוש כגון : שכונה - הילד גר בה. או אם לא קיים בשפה, אז לצורה הפשוטה ביותר שלה. בעיקרון, לא חשובה לי כאן האיכות (מה גם שאני בטוח שכל מה שיציעו לי כאן יהיה מצויין), אלא יותר הכמות.

almog4

New member
בבקשה

תרגומי המילה neighborhood לשפות השונות באדיבות אתר התרגום ברשת "באבל פיש" (דג בבל) של אלטה-ויסטה שכונה: באנגלית: neighborhood בספרדית: vecindad בצרפתית: voisinage באיטלקית: vicinanza בפורטוגזית: vizinhança בגרמנית: Nachbarschaft בהצלחה בשכונה !
דני

Eldad S

New member
בערבית

אני מכיר שתי מילים: חַי וחארה. לדוגמה, שכונת היהודים/הרובע היהודי נקרא "חארת אל-יהוד".

קרמיט524

New member
כמו באנגלית

כי זה לפני תנועה אחורית (a, o, u). הריכוך (יותר דומה ל-ch גרמנית, אבל גם לא ממש), מופיע לפני תנועה קדמית, (e, i ואומלַאוּטֵיהן). נדמה לי שלתופעה הפונטית הזאת קוראים פלטליזאציה.

Eldad S

New member
אכן, מיכל אומרת

שאם ה-k באה לפני a או o, היא תבוטא ק'; לפני i או e (או אומלאוטים למיניהם), היא תבוטא יותר כמו ch בגרמנית (Muenchen, לדוגמה).

למעלה