שלום:)

OmErIcO

New member
שלום:)

לפני חודש וחצי קנינו ג'אקו. מקסים מקסים מקסים. אחרי שבועיים,הוא התחיל להתנהג מוזר ביותר,לא שמח לראות אותנו,הפנה את הראש לכיון הקיר,לא רצה לאכול או לשתות. לקחנו אותו לוטרינר,שם הוא קיבל אנטיביוטיקה ועירוי,למחרת הוא נפטר. עשו נתיחה של הגופה וגילו שהיו לו פטריה בקיבה. ביום חמישי קנינו עוד ג'אקו,הוא יותר מופרע,נושך בחוזק ולא רוצה שחלק מבני הבית יתקרבו אליו. ביום חמישי,המוכר בחנות גזז לו את הכנפיים ולמרות זאת,אתמול הוא עף אלינו. עכשיו,יש לי כמה שאלות, 1.ממה מתפתחת הפטריה בקיבה? 2.למה הג'אקו השני מתנהג ככה?האם זו התנהגות נורמאלית? תודה,עומר:)

bilbolim

New member
תשאל את הוטרינר

איך הפטריה מתפתחת, יש מאות סוגי פטריות וכל אחת מתפתחת שונה. ג'אקואים בוחרים בדרך כלל מישהו אחד ואת השאר לא ממש אובהים לכן הג'אקו אצלך לא אוהב חלק מבני הבית. הנשיכה בחוזקה, ייתכן שהוא בודק את הגבולות שלכם. ברגע שהוא נושך אותך אל תזיז את היד אלא תעשה עליו פו לכיוון הפנים, הוא לא יאהב את זה ויקשר את הנשיכה לדבר לא נעים. כמובן לא על כל נשיכה. תוכים לפעמים נושכים גם כדי להראות חיבה בעדינות כזו. הייתי ממליצה לך לבוא עם הג'אקו לוטרינר לבדיקה כללית של התוכים שתכלול קלימדיה ומחלת המקור והנוצות ובאותה הזדמנות שיבדוק אם המוכר גזר טוב את הנוצות של הג'אקו. כללית זו לא התנהגות נורמאלית אבל קניתם אותו רק שלשום ולכן הוא עדיין לחוץ, מפחד ועצבני. תהיו סובלנים כלפיו, עדינים ותנו לא להתקרב אליכם בקצב שלו בלי לחץ, אל תעמדו לידו ותבקשו ממנו לעלות על היד למשל עדיין, שימו את הכלוב שלו לידכם שאתם רואים טלויזיה, דברו אליו, תנו לו אוכל טעים ולא ישר להגיש אליו ידיים לליטופים.

OmErIcO

New member
תודה רבה לך:)

אממ אני בת:) היינו אצל וטרינר ביום חמישי,אחרי שקנינו אותו הוא אמר שכללית הוא בסדר והוא רוצה שנבוא אליו ביום חמישי שוב לבדיקה חוזרת,הוא יעשה בדיקת דם וכל מה שצריך. הכלוב לידנו תמיד,בסלון. המון המון תודה לך:)

היי OmErIcO

בדרך כלל פטריה נגרמת מאוכל שמחמיץ !! בן כמה היה הג'אקו שקניתם ? מה נתתם לו לאכול ? כל כמה זמן החלפתם אוכל ? ושאלה לא קשורה.... ממיי קנית את הג'אקו הראשון והשני ?

OmErIcO

New member
אממ לפי הדו"ח

של המכון הפתולוגי,קיבלנו אותו חולה,הוא היה בן שלושה חודשים ונתנו לו לאכול את התערובת של התירס והגרעינים וחרובים ותפוחי עץ ופלפל חריף. את האוכל החלפנו לו כל יום,גם כל יום ניקנו את הכלוב. את הגאקו הראשון והשני קנינו מאלמוג[אם אני לא טועה],את הראשון מנס ציונה והשני מצומת בילו. למה?

למה ?

אני מצטער שאני הולך לתקוף קצת אותך והרבה את מי שמכר לך את הציפורים... לפי השאלות אני מבין שאין לך ניסיון בגידול תוכים, ולכן לא לוקחים תוכי גדול, רציני ושדורש טיפול מבעל ניסיון.. ועכשיו בטח יבוא לכאן כאלה שגידלו ג'אקו צעיר ולא קרה להם כלום והציפור היתה בריאה, אבל תראו מה קרה לאנשים חסרי ניסיון.. התוכי מת ממחלה פשוטה וקלה לטיפול תדעו תמיד שקונים תוכיחובה לקחת אותו לבדיקה רפואית אצל וטרנר. ועכשיו לסוחרים
אני לא מבין סוחרים ובעלי חנויות שמוכרים תוכי ובטח התוכי ניגמל ביום שהוא יגיע לחנות, התוכי מת בגלל תזונה לקוייה... אל תקנו תוכים בחניות חיות... הידע שלהם הוא אפסי
אוהד

אוהד אני מסכים איתך בקשר לחנות ../images/Emo127.gif

חנויות כמו רובם (לא כולם אלא רובם) ירצו את הכסף שלך... הדרך הפשוטה לדעת האם המוכר עובד עליך בעיניים זה לשאול אותו שאלות שאת יודעת את התשובה: למשל... האם ג'אקו בדר"כ מתרגל לבן אדם אחד? (התשובה היא כן
-לרוב) ואם המוכר יגיד לך שלא
זה סימן שהוא רוצה למכור וכמובן הוא לא יצא צדיק
או: האם ארה רועשת?! שאלות שיעזרו לו להגיד תשובה שיקרית כדי שימכור... (מקווה שהבנת) ובהצלחה בכל מקרה לא מומלץ לקנות מחנות יצור חי... כי לרוב החיות חולות, יחס גרוע ולא יפה... יום נעים

למעלה