שלום!

ריבולי

New member
שלום!

בלילה הזוי שבו נתקעתי מול המחשב ושוטטתי בין פורומי תפוז הגעתי גם אליכם. רציתי רק לומר שגרמתם לי לצחקוקי הנאה ותדהמה מול המחשב המקרטע שלי. מדהים עד כמה האופיום משפיע על ההמונים. מדהים כמה נבובים וריקניים טעוני המכורים ההוזים הסבורים שריבוי סימני קריאה, השמצות, ציטוטים מספרי מיסטיקה ומיתולוגיה יהודית, דיבור בשם 'חכמים' וסתם התלהמות (שלא לומר טיפשות) יכולים לשכנע בקיומו של אלוהי היהודים. חברים, חיזקו ואימצו לא רק על טעוניכם, אלא בעיקר על סבלנותכם לענות לעדר הסהרורי כאן - זו נראית משימה כמעט בלתי אפשרית...

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifרק סימני קריאה???אתה עיוור???

בבקשה ממך
אל תמעיט מערכי
בסדר???
ועכשיו לענייננו... התורה פשוט פועלת!!! הנה!!! תראה בעצמך!!! ושאר השיטות לא... מה לעשות
תחשוב על זה...

dogberty

New member
אי-אפשר להפריך...

ותפסיק להשתמש במילה הזאת, בסוף נחשוב שאתה עובד במפעל לביסקויטים. אם אתה הולך לפי השיטה המדעית "הנאורה" שלך, אתה צריך לדעת שאין כזה דבר "להפריך", אפשר רק לאושש או להחליש תאוריות, וזה עקרון מדעי חשוב. ועוד משהו, מרגיז אותי בפורום הזה שיש המון אנשים (ה"אתאיסטים" מן הסתם) שפשוט מעירים הערות מתנשאות ומלגלגות במקום להשתתף בדיונים היפוטתיקודידקטים או פילוסופיים למיניהם. זה רק מראה לי עד כמה אנשים יעשו הכל כדי שלא להאמין.

neko

New member
רוב האנשים הללו פשוט נואשו מלענות

על אותם טיעונים שחוקים של המסיון הנוצרי פעם אחר פעם אחר פעם, שוב ושוב ושוב. כנראה באיזשהו שלב, אחרי כמה עשרות נסיונות לענות לעניין, מבינים שההגיון פשוט אינו חלק מההוויה הדתית - ראה למשל את השרשור הבא (מפורום ברית מילה), בו הדתי שבצד השני מודה בפשטות שברמה ההגיונית אין לו שום תשובות, אבל בכ"ז ברור לו שהוא צודק (החצי השני של ההודעה הזאת).

פשוט לא נכון

בוודאי שאפשר להפריך טענות ותיאוריות מדעיות. אם תטען "השמש בישראל שוקעת בשתים עשרה בצהריים" אפשר לצאת לרחוב, להסתכל ולראות שאתה טועה. פופר למשל, טען שזה כל מה שהמדע עושה - מפריך תאוריות (זו גישה פשטנית מדי לדעתי, אבל זה נושא לדיון אחר). מה שאי אפשר לעשות בשיטות מדעיות אמפיריות זה לאמת תיאוריה בוודאות לוגית, אם כי אפשר לחזק את האמון בתיאוריה מעבר לכל ספק סביר על ידי כך שמגלים עוד ועוד תופעות שעולות איתה בקנה אחד.

dogberty

New member
לא מדויק.

ההפרכה גם היא בגדר מסוים של התיאוריה, כמו האימות, ובשני המקרים יש צורך בשיפוץ ההיפותזה. כך, שכל תיאוריה תמיד תשאר עד שהחברה תחליט שהיא לא סבירה יותר מראיות רבות שמחלישות אותה בלי אפשרות נוחה לשיפוץ ההיפותזה הראשונית.

טענתך המקורית היתה:

"אי אפשר להפריך". זו היתה ונשארה טענה שגויה. אפשר להפריך, ודוגמת השמש השוקעת בצהריים מוכיחה זאת. נכון, שבמקרה של תיאוריות מדעיות אפשר לפעמים "לשפץ" את התיאוריה כך שתתאים לממצאים החדשים. אבל לא נראה לי שהדוגמה (dogma) הדתית תסכים לתקן את ההיפוטזות שלה, ולכן כל אי התאמה לעובדות או סתירה שמתגלה בהן היא בבחינת הפרכה, חד וחלק.

preacher

New member
חדש לי העקרון הזה

עד כמה שידוע לי תאוריה מדעית *חייבת* להיות ברת הפרכה כדי להיחשב כמדעית... אבל אתה תאמין במה שאתה רוצה, אני לא אפריע לך. וההערות המלגלגות היא התגובה הסבירה היחידה לרמת הטיעונים של רוב הדתיים בפורום זה, וגם לרמת הכתיבה שלהם, ורמת האיות, ורמת הפיסוק, ורמת העלבונות. היות שאני מכיר הרבה דתיים אינטליגנטיים, אין לי אלא לשער שדתיים עם מוח בקודקודם מדירים רגליהם מהפורום, ורק חוזרים בתשובה נלהבים וצעירים אך חסרי יכולות מינימליות בתחום ההתבטאות והלוגיקה מגיעים לכאן לאחר שנדחפו ע"י אתר מיסיונרי זה או אחר בחסות אמנון יצחק.

dogberty

New member
לא ממש.

אני חושב שהערך הכי גדול זה לענות בצורה נעימה גם למי שלא נשמע לך כל-כך שמדבר בנועם. ואני, לדוגמא, לא חוזר-בתשובה מתלהב אלא רק בא לחזק את האמונה שלי וכדי, אולי, לשכנע אנשים שיש אמת בתורתנו, זה מביא לי עונג שניתן להסבירו רק בעזרת הדת. וגם אם לאנשים אין יכולות רבות בתחום ההתבטאות והלוגיקה (ואני לא חושב שאתה מדבר עלי), זה לא אומר שדעתם לא ברת-שמיעה, אולי רק צריך להתאמץ קצת יותר, ואם לא בא לך, אז אין סיבה לפורום.

preacher

New member
הסיבה לפורום

היא שחרור אגרסיות ותו לא. אל תצפה לדברי טעם כאן. הכל כבר נאמר מזמן (אני די ותיק כאן) וכרגע המצב הוא שאנשים פשוט מלנקקים להודעת קודמות שלהם במקום תשובה. שיהיה לך בהצלחה עם שכנוע האנשים... אבל תאמין לי, זה לא המקום. כאן רק רבים.

למעלה