שלום

שלום

רציתי לדעת אם מישהו בפורום יודע במקרה איפו אני יכול ללמוד את אומנות הלחימה Kook Sool Wan וגם אם יש בארץ ד'וגו של נינג'יטסו? ושאלה אחרונה זה נכון שבטקוונדו משתמשים רק ברגלים?

קוק-סול-וואן

ברוך הבא לפורום. ניתן ללמוד קוק-סול-וואן, אצל גיל אברהם, כותב לעיתים בפורום. ניתן למצוא את פרטיו ברשימת מורים שנמצאת בקישורי הפורום. כנ"ל לגבי מקומות לימוד של נינג'יטסו.

תודה רבה

רציתי לציין גם שכרגע אני לומד לחימה משולבת אצל מושיק קידר בהמשך אני רוצה גם להתחיל ללמוד אומנות לחימה נוספת הצבא מתקרב ואני רוצה ללמוד כל כך הרבה דברים לפניי שמגייסים אותי

שי רגב

New member
נו, איך היה המסע?.

או שעוד לא? (אם כבר גיריתם את מיתרי סקרנותי, לפחות תתחילו לנגן...
)

ההתכנסות ? יש בי איזה חשש לא מוסבר

שאם אענה לך כאן זה יהיה ממש אוף טופיק. בעיקרון חזרנו, מי ביום שבת מי ביום ראשון. היה קשה בגלל מזג האויר (גשם ורוח) אבל היה גם טוב לראות חברים ישנים ולהרביץ להם. בקרוב כמה תמונות וסרטונים באתר.

שי רגב

New member
עם כפיות/כיסוי פנים כמובן..../images/Emo98.gif

יאללה, אפשר לפתוח שירשור חדש בנושא (ואני רוצה אחוזים, מתקציב הפירסום השנתי!)

amir_aikido

New member
בטקוואנדו יש גם ידיים

שלום התאמנתי בעבר מעט זמן בטקוואנדו, ואני רחוק מהידע של אחרים כאן בפורום בתחום זה (ג'סיקה, בני או גיל). אבל בינתיים אתרום את מעט הידע שאני כן יודע. בטקוואנדו מתאמנים גם בעבודת ידיים (אגרופים, חסימות וגם מעט מנופים והטלות). אלא שהדגש בטקוואנדו על עבודת רגליים - בעיטות. ככל שהנטיה במועדון מסוים היא יותר תחרותית, כך יגדל הנתח של עבודת הבעיטות ויקטן הנתח של עבודת הידיים, שכן בתחרויות הטקוואנדו נחשבת כמעט רק עבודת הבעיטות. אמיר

אגב, בנוגע לתחרויות

יש מספר מינימום של בעיטות בכל סיבוב או מספר מקסימום של מכות ידיים? (בדומה לאיגרוף תאילנדי).

amir_aikido

New member
למיטב ידיעתי - לא

פשוט הכללים והמגינים גורמים לכך שכמעט ולא נותנים ניקוד על מכת יד. (מותר להכות רק למגן הגוף, והמכה צריכה להיות כזו שתזיז משמעותית את המתגונן ...) אמיר

לגבי עבודת ידיים

צודק אמיר , את עבודת הידיים בתחרויות הטאקוונדו ניתן למספר על פחות מכף יד אחת . מעטים הם לוחמי הטאקוונדו במיוחד בתחרויות אשר עובדים עם ידיים להתקפה . כהן חיים התגוננות רחוב

zoti

New member
מילא התקפה. מה עם הגנה בעזרת ידיים

? לדעתי, 90% מהבעיטות שפוגעות בראש בטאיקוואנדו היו נמנעות אם היו עובדים קצת יותר ידיים ולומדים להגן על הראש.

zoti

New member
באיגרוף תאילנדי אין מינימום בעיטות.

אתה מבלבל בין מואי תאי לבין קיקבוקסינג אמריקאי עם בעיטות מעל המותניים בלבד שבו יש מינימום של 8 בעיטות בסיבוב.

galahead

New member
פרטים לגבי קקוסולוואן

ישנם 2 מקומות בארץ ללימוד קוקסולוואן: ירושלים - מסטר יהושע סופר. רמת גן - גיל אברהם. לפרטים נוספים, אתה מוזמן להיכנס לאתר קוקסול וואן ישראל, שם אני חושב שתמצא את רוב מה שאתה מחפש...:)

amir_aikido

New member
צר לי, השאלה לא רצינית

מדוע אתה חושב שאנחנו כאן יודעים מספיק כדי לשפוט האם שיטה שייסד אדם כלשהו היא רצינית או לא ? לצערי, שאלות מהסוג הזה אינן מועילות. כיוון שבמקרה הטוב, תקבל חוות דעת של אנשים מחוץ לשיטה שבקושי מכירים את השיטה, מצד אחד, ודעות שלמתאמנים שבטוחים שהשיטה עליה אתה שואל, היא ההמצאה הכי גדולה של האלף האחרון, מצד שני. ובמקרה הרע, שאלות שכאלה פותחות תיבות שרצים, שאינן מוסיפות כבוד לאיש, לא לכותב עליהן ולא לנכתב. וזאת בלי קשר לקיומם של יסודות אמיתיים לטענות. לכן, לא ניתן לענות על שאלתך סליחה| אמיר

אמיר, אני אעקוף את עלה התאנה:

ואנסח מחדש "המממ, מישהו טוען שהוא המציא שיטת לחימה שמבוססת על אותיות ועל הלחימה של 12 השבטים. האם זה רציני?" לא שאלה לגיטימית? אלוהים יודע שאני שאלתי אותה את עצמי. האפור

amir_aikido

New member
ובהשפעת "רוח"/אליל זה בסדר

קראתי איפושהו (אני חושב שב Koryu.com) כי הרבה ממייסדי הריו היפניים, טענו שהם הושפעו מרוח (קאמי) שהופיעה ונתנה להם השראה. ונדמה לי שגם במסורת של האמנויות הסיניות יש הרבה סיפורים דומים. האם זה יותר נשמע יותר רציני
ובכל זאת, אנחנו מתייחסים אל האמנויות הללו מאוד ברצינות. אמיר

למעלה