שלום

טוב נו

עכשיו שקראתי את כל הדעות הגעתי למסקנה שאי אפשר ישר לפסול כל אמנות לחימה חדשה שיוצאת גם אם סיפור הרקע שלה נשמע מגוכך משהו כמו הנזיר הסתכל על הנשר ולמד ממנו איך לתקוף נשמע טיפשי אבל מזה התפתחה אחת מאומנויות הלחימה היותר מדוייקות, אני מנחש שאצטרך לבדוק את זה לבד על מנת לראות עד כמה האומנות רצינית, כי כל אחד מסתכל על אומנות לחימה אחרת מהכיוון של אומנות הלחימה שלו(גם אני) וצריך ממש לראות אותה בפעולה כדי להבין את ההיגון מאחוריה

isaacl

New member
סופראכן לוחם רציני

וכשלימד קוק סול וואן השיטה אינה צריכה הוכחות לרצינותה. אבל יש לו גם נטייה "להשתעשע", ואביר איננה אמנות לחימה רצינית. יש בה כמה טכניקות רציניות, עד כמה שהן מהוות ווריאציה של קוק סול וואן. לנטייה של סופר להראות שהוא גם מקובל אין ממש קבלות, וממש חבל ששאיפה זו הביאה אותו לנטישה של שיטה שהוא כה מצטיין בה. הוא ודאי אדם מעניין. זמר ראפ עוד לפני שידעו מהו ראפ ודובר אין סוף של שפות. אבל גם אדם מעניין עשוי לשגות.

אבל האם השיטה "עובדת"?

אפשר לטעון שלא משנה מה מקור השיטה - אם אדם ברמתו של סוםר מחליט ללמד משהו, הוא ילמד את זה טוב. אז הבסיס ה"רעיוני" יכול להיות "מוזר", אבל אם זה עובד - אם זה מתאים לתלמידים שלו ומאפשר להם להשתפר והתפתח - אז למה לא? ולמען הסר ספק, אני לא מכיר את יהושוע סופר ומעולם לא פגשתי אותו.

isaacl

New member
חלק כן חלק לא

אני לא חושב שלי מותר לשפוט באופן מוחלט. ראיתי חלק ולא התאמנתי איתו. אין ספק שלא כדאי לחטוף אגרוף ראובן, בעיטת יצחק, סולם יעקב, יתד שמשון מסופר. לא באויר, לא על הרצפה. לא אכפת לי איך הוא קורא לזה, אני מעדיף להיות בצד שלו. האם הוא יכול להנחיל את הידע שלו לתלמידים כשיטה; לא כאוצר של טכניקות, בזה אני מסופק. יצחק

חובבן

New member
סידרה של "ספרות זולה" שהייתה

נפוצה בארץ בשנות ה 70 (בערך). הגיבור עוז יעוז היה שילוב בין פטריק קים הקוראני לג'יימס בונד האנגלי ועוד בגירסא ישראלית. ליעוז היתה שיטת לחימה ישראית עם מגוון מכות, כמו אגרוף "ברוך הבא", מכת "לילה טוב" וכו'.

isaacl

New member
תודה, דווקא

הייתי שם, אי שם בשנות השבעים, במלוא אוני בגיל הנכון ומשום מה קראתי כנראה את הספרות הלא נכונה. סופר למד באותו זמן בבית ספר הרבה יותר טוב. הוא גדל בג'מייקה וכפי שידוע לי במערב ארה"ב, ולמד בקרבות רחוב. זהו באמת בית הספר הטוב ביותר לאמנויות לחימה. האמת היא שהלחימה שלו טובה בהרבה מן הפנטזיות שלו. הן, להבדיל מן יכולת הלחימה שלו, אינן מקוריות.

Pyongwon

New member
לא משתמשים רק ברגליים בטאקוונדו!

שלום לך. כן, החלק האופייני ביותר של טאקוונדו היא עבודת רגליים, היות והטאקוונדו נכנס כספורט אולימפי ועבודת ידיים כבר "נלקחה" - ע"י הג'ודו. לכן הדגש על עבודת רגליים. בנוסף לכך שהרגליים הרבה יותר ארוכות וחזקות מהידיים, ולמעשה כל מקום שאגרוף יכול להגיע - גם רגל יכולה להגיע. בעיקר לראש ובעיקר אם עובדים נכון על גמישות. נכון - יש הרבה נקודות שניתן לקבל אותם ע"י בעיטות. לא נכון שאגרוף לא יכול להשיג נקודה. ההגדרה של נקודה בקרב היא "מכה שמזעזעת את היריב" - אם יד יכולה לעשות את זה או אם רגל יכול לעשות את זה - לא משנה. אי לכך ובהתאם לזאת, (כפי שהחברה שלי אומרים) אגרוף יכול להשיג נקודה. כן, אצלינו במועדון עובדים גם עבודת ידיים. אנחנו גם עובדים על עבודת רגליים. אם אנחנו משמיטים את עבודת הידיים - אין סיכוי- עובדים אגרופים, קאטות, (גם ידוע כפומסה) עבודת פוקוס על כריות, שקים, הכל. גם ידיים וגם רגליים. מציעה לך לבוא לראות ולהשתתף באימון לפני שתבוא ותגיד שאין עבודת ידיים בטאקוונדו. מקווה שעזרתי, ג'ס.

טאקוונדו ועבודת רגליים

כמי שמרשה לעצמו לאמר כי היה ממייסדי וממקימי הטאקוונדו בארץ ( כמובן עם מובילי השיטה בתחילתה , מר מדר מישל , והגב' סו כץ ) אני יכול לאמר כי ככל שהשיטה "מובלת" למשחקים האולימפיים כך היא מתאימה עצמה " למופעי הזירה " שם . במה דברים אמורים : הטאקוונדו כשיטה במקור היתה למעשי פרי פיתוחם של מאמנים אשר את אשראתם קיבלו וינקו מהמקורות היפניים והסיניים . השיטה התבססה כפי שהיה נהוג בשיטות המסורתיות על עבודת ידיים רגליים ובמקביל על שילוב עבודת " הגנה עצמית " ( כפי הנהוג שוב במקורות : פוםסה - או קאטה בלשון היפנים , טכניקות מובנות ושילובי הגנות והתקפות וכו'... ) . עם הנהירה לכיוון התחרותי ספורטיבי וכמובן לכיוון המשחקים האולימפיים עשה הטאקוונדו צעדים מרחיקי לכת זאת ע"מ " למצוא חן בעיני הקהל " והכן הצליח בכך . העבודה , כדי להיות אטרקטיבית ויפה אימצא לעצמה את עבודת הרגליים כשיטת עבודה עליה תתבסס השיטה כולה . אולי תהיה הדוגמה הטובה לכך בעבודה באימונים בהם יקח נושא עבודת הרגליים כ - 95% מהאימון ועליו יושם הדגש . התחרויות בטאקוונדו בהתאם לאמור לעיל גם הן משכו את עבודת הרגליים לרמת וירטואוזיה מדהימה כשהלוחמים מתמקדים בעבודת רגליים מרהיבה ביופיה , עם מהירות , גמישות ומגוון רחב מאוד של טכניקות כאלה ואחרות , אולם מכאן ועד ל"בטאקוונדו יש גם עבודת ידיים " המרחק עצום מאוד לצערי . עם השנים נשתכח נושא זה עד מאוד . כדי להשלים את הנושאים החסרים פנו מרבית המאמנים בענף הטאקוונדו לתחומים אחרים ע"מ להשלים את החסר , ועם השנים קראו לכל אשר לימדו באימונים "טאקוונדו" , למרות שנלמדו באימונים שיטות עבודה מ - קרב מגן ישראלי , גו'דו , קוק סול וון ועוד... כאשר שוב ל"מיקס" שנוצר ניתן השם טאקוונדו . אינני ח"ו מעביר ביקורת על השיטה כשיטה רק מיצר על השינוי שעברה עם השנים ואשר לא תאם לי כתלמיד/מאמן/ומי שהוביל ולימד את מרביתם של העוסקים בענף כיום , או שאולי כבר לא. ברבים מבין פגישות העבודה בתחום בהם נכחתי , הייתי עד לעובדה כי המאמנים הבכירים שעצם השינוי " צרם להם " המשיכו , לדבוק בעמדה כי לא נוצר שום שינוי אולם אני כוותיק " לשעבר " יכול לאמר בביטחה כי הטאקוונדו של לפני כ - 25 שנים לא תואם לחלוטין את השיטה כפי שהיא נלמדת כיום , לחלוטין לא !!! לצערי , לא נתקבלו הסבריי כי מרגע שהוחלט לקדם את התחום הספורטיבי יש לפעול בכיוון ולקבל את העובדה כי השיטה עברה שינוי משמעותי לכיוון התחום הספורטיבי ופחות " כאומנות לחימה " לשמה . באם נסקור את מאמני השיטות הותיקים בעולם נלמד על השינויים שהתחוללו בשיטה בארבעת העשורים האחרונים ( שינויים שלא התבצעו עם שימור השיטות המזרחיות אשר שמרו לאורך שנים על "המסורת " ושימור השיטה ) . לסיכום : הטאקוונדו כפי שהוא כיום (ויסלחו לי ידידיי מהטאקוונדו שאני בטוח שברובם כאן יכירו אותי ) רובו ככולו מובנה על עבודת רגליים , לעבודה תחרותית נטו ... עבודת הידיים בטאקוונדו באם ישנה , שונה לחלוטין ואין לה ואפילו לא שמץ של אזכור בעבודה הקרבית בשיטה . כאן אולי המקום להדגיש כי אין כלל הפרדה בין העבודה הקרבית בתחרויות לבין העבודה הקרבית כאשר "מוגדר " נושא ההגנה העצמית , בשני המקרים העבודה חד היא ויעידו על כך רבים מסרטוני ההדגמות להגנה עצמית של מאמני ומייסדי השיטה בארץ ובעולם. למרות כל האמור עבודת הרגליים של אנשי הטאקוונדו היא עבודה מדהימה ביופיה מרהיבה במהירות , במגוון וביכולת הוירטואוזית של " לוחמי הטאקוונדו המודרנייים " . כהן חיים התגוננות רחוב

amir_aikido

New member
כיוון הוא תמיד תלוי מאמן

קטונתי מלהעיר על דבריו של חיים בתחום הזה, שכן נסיוני בטקוואנדו צר עד מאוד. אך על נקודה אחת אני מבקש לחלוק מעט: " כאן אולי המקום להדגיש כי אין כלל הפרדה בין העבודה הקרבית בתחרויות לבין העבודה הקרבית כאשר "מוגדר " נושא ההגנה העצמית , בשני המקרים העבודה חד היא ..." ובכן, יתכן שזהו המצב ברמת העקרון (אני לא יודע), אבל ברמת הפרקטיקה, קיומה של הפרדה בין צורת העבודה ל"הגנה עצמית" ובין אימון תחרותי בהחלט קיימת אצל חלק מהמורים, לפחות מנסיוני הדל. לא עשיתי סקר לבדוק על איזה אחוז מהמורים מדובר, לא בדקתי עד כמה הרעיונות של ההגנה הצעמית הושפעו מאמנויות אחרות ואפילו לא עד כמה משמרים את ההבדל בין עבודה תחרותית ול"הגנה עצמית" לאורך שנות ההתקדמות של חניכיהם (אני למדתי טקוואנדו רק כ-3 שנים, וזה היה כאמנות שניה), אך התופעה קיימת. מהמעט שראיתי, הכיוון העיקרי של הטקוואנדו היום הוא אכן ספורטיבי. אך עדיין יש מקומות שמלמדים גם את אופן השימוש בו להגנה עצמית. אמיר

היי אמיר

נכון ידידי במקרה אני מכיר את המקום בו עסקת בטאקוונדו ואף את המאמן אני מכיר אותו באופן אישי מאז היותו בן 12-13 היות ולאורך שנים אימנתו אותו . לפיכך ידידי את האימונים בתחום ה"הגנה העצמית " רכש המאמן אותו אני מעריך מאוד בתחומי הקרב מגע הישראלי והתגוננות הרחוב . לכן אולי אין הוא הדוגמה הטובה לכך . בכל אופן כל המאמנים לטאקוונדו רובם ככולם " השלימו " את הנושאים החסרים באימונים בשיטות לחימה נוספות . המבחנים הרשמיים של הטאקוונדו המודרני כפי שהוא כיום לצערי ( אפילו שם ) עוסקים בנושא ההגנה העצמית בדיוק מוחלט כפי שהעבודה התחרותית שלהם נראית . מעבר לכך יהיה נחמד באם המשך הדיון הזה יהיה במייל ולא מעל דפי הפורום מפאת כבודם של חבריי לענף הטאקוונדו שמה יפגעו . בתודה מראש כהן חיים התגוננות רחוב

למעלה