שלום....

gina 1

New member
שלום....

יש לי להעביר לכיתה שיעור בנושא גמילות חסדים,אז אני עושה בעיקרון הרצאה,עכשיו, אני רוצה לעשות גם פעילות כל שהיא בכיתה,שיהיה מעניין וכיף... ואין לי שמץ של רעיון...מישהו??בבקשה!זה למחר!זה ממש חשוב תודה

לביא4

New member
גמילות חסד בין ילדים:

זה דבר שדורש חשיבה מראש והכנה, אבל אם עולים רעיונות מיידיים לראש - אפשר לחלק אותם לזוגות או קבוצות ושאחד יתן לשני מטבעות צדקה. או עזרה בין אחד לשני בכל מיני נושאים כמו שיעורי בית או נושאים לימודיים. אם מישהו מהילדים לא הגיע לביה"ס ונעדר מסיבה כלשהי אז מלמדים את הילדים איך להתעניין ולראות מה קרה ואם צריך עזרה כלשהי בנושא, אם מישהו מהילדים לא הביא אותו יום אוכל מהבית או אפילו אם כן הביא ללמד אותם איך אחד דואג לשני בקטע הזה (אפשר להביא לחם פרוס עם ממרח כלשהו שהילדים יכינו על המקום ויתנו אחד לשני...).

דוסית1

New member
לאיזה כתה את מוסרת..?

לא כל פעילות מתאימה לכל גיל.. (ואגב, אני בתור תלמידה תמיד שנאתי את החוברות עבות הכרס שכל סמינריסטית עמלה להכין.... )

gina 1

New member
דבר ראשון...

אני לא סמינריסטית,אני בכיתה ט... כל תלמיד אמור לעביר לכיתה נושא שקשור ליהדות,במיקרה שלי זה -גמילות חסדים... אז כפי שאמרתי פעילות לכיתה ט... פעילות כוונה טריוויה,משהו כזה שיהיה קשור...אבל טריוויה זה לא טוב.. תודה

דוסית1

New member
אה! גם לי היה את זה בכתה ט`...

ובעצם גם בי` בכ"א אצלנו לא בקשו פעילות אלא מסירה של 10-15 דקות ונדמה לי שגם את לא זקוקה ליותר מזה מה שכן כדאי לך להוסיף הרבה דוגמאות, סיפורים ומאמרי חז"ל שלפיהם תפתחי את הנושא אל תסחפי כדי שהעקר לא יהפוך לטפל. המטרה במשימה הזאת היא לראות האם את מסתדרת בהכנת קטע למסירה ומלבד זאת (אולי תתפלאי...) המטרה האגבית היא לראות כיצד את מתמודדת בעמידה מול קהל. ולכן מומלץ לדעת את הקטע על בוריו ולהציץ בדף כמה שפחות (עדיף שלא תרבי להסתכל על המורה, המבטים שלה יהפנטו אותך...) בכלליות תשתדלי להעביר את מבטך על הכתה כולה. בכ"א שיהיה בהצלחה! ותספרי איך היה... דוסית.

כתר 111

New member
דוסית- את יודעת אידיש?

כתבתי לרפוש ולשלהבתיה נ ע ב ע ך! נקרעת מצחוק!?!

gina 1

New member
אז זהו ש...

אצלי זה שיעור שלם!ולא איזה 15 דקות... ותודה על ההצעות אבל זה בדיוק הקטע...אני לא רוצה רק הסבר וסיפור וזה,כי הם ממש השתעממו... אני רוצה איזה פעילות כלשהי... יש רעיונות?....:) (נ.ב - למורה לא חשוב איך אני עומדת מול קהל..רק שנעביר את הנושא..זה מה שחשוב לה)

MITANYEN

New member
משום מה

אתה נראה לי כזה בחור מוזר תמים א"א להגדיר את זה, זה הרגשה לפי מה שאתה כותב פה כל היום ובכל הודעה

gina 1

New member
שאלה נוספת..

מי אמר את המישפט:"העולם עומד על -3 דברים:העבודה,התורה וגמילת חסדים"?

לביא4

New member
זה נאמר במשנה מסכת אבות

בפרק א' משנה ב' ע"י שמעון הצדיק - על שלושה הדברים העולם עומד וכו'...

למעלה