שלום

Doctor Evil

New member
שלום

אני לומד בארה"ב ועושה עבודה על שפות שונות והקשר שביניהן. בעבודה אני מתמקד כמובן על עברית ואנגלית. במסגרת העבודה אני צריך להוסיף ראיון אישי, רק מפאת חוסר זמן ואי היענות מצד המרואיין (שלחתי אימייל) אני אשאל בפורום הנכבד הזה. מכיוון שאינני צריך להוסיף את כל הראיון לעבודה, אלא רק לצטט חלקים ממנה, אשאל רק שאלה אחת, שאת התשובה (אם אקבל) פשוט אתרגם. מה דעתכם על השפעת השפה האנגלית על העברית? האם להשפעה זאת משמעות חיובית בעיניכם לשפה או שלילית? אודה לכם אם תכתבו את שמכם, מצדי זה יכול להיות שם בדוי. תודה רבה לכל מי שמוכן לענות. אורן.

טבעית

[שמי טל רשף] התפתחות טבעית של שפה כוללת ספיגת השפעות משפות אחרות, ובבוא זמנה היא פונה ומשפיעה עליהן בחזרה. זו דרכו של עולם. העברית ספגה לאורך השנים השפעות מפרסי, מצרית, ארמית, לטינית ומה לא, במאות השנים האחרונות עירא ההשפעה היא משפות אירופאיות ומערבית, בדיוק כשם שאנגלית ספגה לאורך השנים השפעות מסקסונית, צרפתית, לטינית, עברית (אכן) ועוד. אז קודם כל זה טבעי, ואני לא מתייחס רק להשפעות אנגליות, דבר שני זה מעשיר את יכולת הביטוי: מה היינו עושים בלעדי בודי סושי, שאנטי, דה?!, בחייאת רבאק ומואה. וחוץ מזה גם אני רוצה לשאול שאלה: זה משהו מאורגן הפלישה הזאת של רופאים? חילקו לכם ליפלטים בכנס האחרון? (אופס, ליפלטים)

Doctor Evil

New member
תודה רבה

על התגובה המהירה. אני מתנצל אך אינני מצליח להבין מה כוונתך בשאלה בשורה האחרונה... :)

הכינוי שלך...

טל מסיק מהכינוי שלך שאתה רופא. ומאחר שביומיים האחרונים נכנס לפה עוד רופא (וינר), הוא קצת מתפלא. ליפלטים- leaflets. עלונים. טללי, תתעורר, זה רק כינוי (או שאני סם לא מבינה את ההומור שלך).

Doctor Evil

New member
אז זהו..

שבסך הכל אהבתי את הסרט Austin Powers. אינני רופא ואני לא מתיימר להיות, וגם אם כן יש לי לפחות 3 שנים לשנות את דעתי.

גנגי

New member
IT'S A TELEVISION COMERCIAL

מי אמר למי ובאיזה הקשר, ד"ר איוול? ותיזהר, ראיתי את כל השלושה, כל אחד לפחות שלוש פעמים...(ככה זה כשיש בני-עשרֵה בבית)

Doctor Evil

New member
כן הא.. בני עשרה...

אני אחד מהם
תודה לכולם, סיימתי את העבודה בשעה טובה. לילה טוב/בוקר טוב לכולם.

גנגי

New member
אני מציעה לך בחום

לראות את הסרטים שהנער הזכיר בטרם תחליט שהדמות פחות נוראה מאלו שציינת.

אטיוד5

Active member
בלתי נמנעת

מצד אחד מעשיר את השפה. מצד שני השפעה תרבותית שלילית. כלומר לא על השפה אלא על התרבות הכללית. לדוגמא, רוב בתי העסק נפתחים בשמות בשפה האנגלית. התאנגלות, כמו התייונות, התקפלות בפני תרבות זרה, אינה חיובית בעיני. אם לא הבנת ליפלטים אולי תבין פליארס (פ' רפה). על החתום - אטיוד5

nutmeg

New member
אני מעדיפה

לזרוק אותם לפח ובקשר לשאלתך - אני מסכימה עם טל והטיעון הטבעי, אוסיף ואומר שאני גם חושבת שהעמדה הפרטית שלי, בין אם תהיה שלילית או חיובית, לא משפיעה כהוא זה על התהליכים ששפה עוברת. אם להיות קצת מגעילה - השאלה לא ממש רלוונטית בעיני.

בואי אלינו אלינו אלינו לשוויץ.

פה ממחזרים הההה-כל. בקבוקי זכוכית ממיינים לפי צבעים,וזורקים לבום-בום. קופסאות שימורים ופקקים של צנצנות דוחסים עם מכבש למכל השכונתי. ניירות, קרטונים, אריזות ביצים, אריזות נייר וכאלה שמים ברחוב אחת לחודש, ארוז יפה כמו שרק הם יודעים. מקמפסטים הכל (קליפות למינהן, שאריות בשר וכל מיני חולירע). אוספים זבל מתכות אחת לחצי שנה (יש טבלאות לכל שכונה). בטריות, קרטרג'ים וכו, יש מקומות מיוחדים לאיסוף. אם מישהו רוצה לזרוק ספה נושנה או מכונת כביסה שאבד עליה הקלח, הוא יכול לשים ברחוב, בתאריכים מסוימים ולהדביק על זה בול ששויו ביחס למשקל הזהו. את הזבל הרגיל (מה נשאר? חיתולים, אריזות מלוכלכות), שמים ברחוב בשקית רשמית של הערייה בשני וחמישי בבוקר. מדובר בשקית משובחת ויקרה, ודרכה משלמים את הארנונה בעצם. וזה אכן מאוד יעיל, כי אני משלמת על פינוי והתפטרות מנפחי הזבל שלי ואני אנסה למחזר כל מה שאני רק יכולה כדי לחסוך בנפחי זבל. את הזבל הם שורפים. כך שאנחנו גם נושמים את הזבל שלנו, מתים ומדשנים את האדמה. אה, כל שאר חפצי הבית שאין צורך בהם עוברים מבית לבית באמצעות המכונה המשומנת והמבורכת הנקראת גרטיס. בטח שכחתי משהו. הזבל והתחבורה כאן זה משו משו. אני רוצה הביתה.

ארורה אהיה. כלח.

ורק עכשיו ראיתי את הדיבורים על מיחזור ברשימה של זולל.

זה עניין מצויין.

הפירוש של גרטיס זה חינם. הכי טוב שאני אתן דוגמא. נגיד יש לך איזשהי וואזה מזעזעת שקיבלת לחתונה או איזה שידה מטופשת שאת כבר לא צריכה, או איזה בגד שכבר לא שייך. את כנראה תשאלי חברים ומשפחה אם משהו צריך, ותתני למי שהביע רצון. או, באירופה זה ככה: אין כל כך הרבה חברים, ולדעתי הם מתפדחים לשאול אם מישהו צריך משהו שהם לא. בכל מקרה, בהזדמנות הראשונה הם שמים את זה ברחוב ומי שמוצא ורוצה - לוקח. לפעמים מוצאים דברים שווים, לפעמים קצת שבורים וצריך לתקו, ולפעמים זה באמת סתם. ככה ריהטנו חצי מהבית. המונח המקובל הוא "תראו מה קיבלנו מהגרטיס".

giulietta

New member
ברחוב??? בשוייץ??? זה חוקי???

פה בהולנד לא תראי מחזות כאלה. כל הדברים המטופשים נשמרים במחסן עד ל- 30 באפריל, הלא הוא "יום המלכה". וביום זה, שהוא יום חג ויום חופש, כמובן, כל מי שרוצה להיפטר ממצבור השמאעטס שלו תופס לו חלקת מדרכה במתחם שמוקצה על ידי הרשויות (ויש אף המגדילים עשות ומשכימים קום לתפוס נחלה טובה או אף באים ומתנחלים בלילה שלפני) ושם יושב כל היום ומוכר בפרוטות את המיטה של הבן שהתחתן ויצא מהבית ואת הואזה המזעזעת ההיא (והלא לכולנו יש איזו ואזה דוחה, לפחות אחת). חברה שלי, למשל, רכשה ב 35 סנט כסא ילד לאופניים. בחנות הרכיבו לה אותו על האופניים תמורת 35 גם. יורו
. חייבת לברר איך קרה שדוקא ביום מלכותי כל כך האנשים מתעסקים עם גרוטאות...

למעלה