שלום!

Virago

New member
שלום!

אני תלמידה בתיכון, ואני עושה עבודה של 4 יח"ל באמנות. שאלת החקר שלי היא- כיצד בא לידי ביטוי המצב הפסיכולוגי של אמן ביצירותיו. קצת קשה לי למצוא חומר באינטרנט על הנושא הזה, ותהיתי אם תוכלו לעזור לי... אתם נראים כמבינים באמנות, ואני מאוד מקווה שתוכלו להמליץ לי על מקורות מידע באינטרנט או בספרים. תודה!!

scarlet moon

New member
תתמקדי

וואו, זה נשמע ממש כמו עבודה מרתקת לעשות! לדעתי את צריכה להתמקד על אמנים מסוימים שהמצב הפסיכולוגי שלהם מאד בולט ביצירות שלהם. ואם את רוצה להתמקד על אמנים מסוימים, וינסנט ואן גוך למשל, שאצלו זה מאד בולט, אז לא תיהיה לך בעיה למצוא חומר.... קודם כל תקראי את "מכתבים לתיאו" ותראי את הסרטים עליו "התאווה לחיים" ו"וינסנט ותיאו", ותחפשי עליו חומר באינטרנט.. ויש הרבה. חוץ מזה, תתמקדי על דאלי, מגריט (שטראומת הילדות שלו השפיעה מאד על הציורים שלו כל ימי חייו- בגיל 11 אמא שלו התאבדה בטביעה והוא היה עד כשהוציאו את גופתה מהאגם כשראשה מכוסה בסדין...), רמברנדט, גויה והתקופות של פיקאסו (הכחולה, הורודה..)... וכמובן שיש עוד מלא. אבל צריך מיקוד, לא? בהצלחה! סקרלט

Virago

New member
תודה! ../images/Emo118.gif

הממ אני מניחה שאני אתמקד, אבל אני אדע בדיוק על מה בעוד שבוע.. בינתיים אני צריכה למצוא כמה שיותר חומר על הנושא בכלליות וממנו לבחור את תת הנושא שאני אתמקד עליו. ושוב תודה!!!

שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

נחמד שהצטרפת אלינו, אני מקווה שתשובי גם אחרי העבודה ותקחי חלק פעיל בפורומינו הנחמד. מכל מקום, המליצו לך להתמקד וזו עיצה מצוינת, בחרי לך אומן אח והתרכזי במצבו הפסיכולוגי - יש לך את קנדינסקי עם המון חומר עליו (עשינו פעם שבוע הומאז´ לקנדינסקי - בדקי במנוע בחיפוש) ולא חסרים אמנים ששמם קשור בפסיכולוגיה ועוד מיני דברים... תחליטי על איזה נושא את הולכת ואז נוכל לעזור יותר. שיהיה בהצלחה. אפרת

וונדר.

New member
אני מכירה דווקא כתב עת שיכול לעניין

אותך, ויש בו מידיי פעם כתבות שעוסקות ממש במבנה הנפשי של האמן - לפעמים תוך עיסוק בדוגמאות, עפ"י תיאוריות שונות וזה "משקפיים" אם אכן יש לך גישה אליו אני אוכל להפנות אותך לכתבות ספציפיות שיוכלו לעזור. ב ה צ ל ח ה בציפייה...

Virago

New member
המממ..

אני חושבת שראיתי את המגזין הזה בספרייה של בית הספר.. אני אבדוק.. ושוב תודה!!!

ladystardust

New member
יש לי דוגמא ממש יפה בשבילך

קירשנר, "דיוקן כחייל" קירשנר היה חבר בקבוצת הגשר, קבוצה זו הייתה קבוצה של אמנים גרמנים, סטודנטים לאדריכלות, שפרסמו מניפסט הקורא לבטל את התפיסה הרואה באמנות מטרה בפני עצמה, אלא אמצעי להעברת רעיונות חברתיים. מקור שמם בכתבי ניטשה, שבספרו "כה אמר זרטוסטרה", מדבר על "גשר" כסמל מרכזי שאמור להוביל לעתיד מאושר יותר. הם הקימו קומונה בה חיו ויצרו במשותף. הם עסקו רבות בתיאורי הכרך ומצוקת החיים ,מלחמת העולם הראשונה וביטאו בכך תחושות ופחדים אישיים. יצירתם הייתה אקספרסיבית, הם עיוותו את הצורות והקווים, הניחו את בעוצמה רבה ובצבעוניות כהה. ב – 1914, פרצה מלחמת העולם הראשונה וקירשנר גוייס כנגד רצונו. בגלל רגישותו הרבה, הוא לא יכל לסבול את האחידות שהצבא כופה, שדיכאה את האינדיבידואליות והפחד המתמיד לאבד את חייו. ב- 1915, קירשנר לקה בהתמוטטות עצבים ושוחרר מהצבא. באותה שנה קירשנר צייר את דיוקנו כחייל. התמונה מבטאת את הסבל הפסיכולוגי והפיזי שהיה שרוי בו, ואת האי יכולת להמשיך את עבודתו כצייר תחת התנאים הקיימים. במכתב שרשם לחברו התוודה שהוא יכול לעבוד רק בלילות. הדיוקן מראה את קירשנר במדיו מהצבא. פניו אינן פונות לדוגמנית הנמצאת מאחוריו, זה מסמל את הקושי שלו לשוב לאומנות והוא אינו יכול ליצור שום קשר עין מפני שעיניו מתות. כסמל ליצירתיותו המתה, הוא נמשך קדימה לידו הימינית הקטועה, ובאותו הזמן בכדי לשמור על יציבתו הוא אוחז במשענת הכיסא. בציור הצבעים הדומיננטיים הם צבעי האדום האגרסיביים שמתנגשים עם צבעי מדיו הכהים, הציור מוגזם הן בהנחות המכחול, הן בפרספקטיבה והן בפרופורציות הוא אקספרסיבי.

Virago

New member
אני שמחה להודיע

שלאחר עבודה קשה והתלבטות רבה הגעתי לשאלת חקר מצומצמת! אחרי שביקרתי במוזיאון ת"א וראיתי תערוכה של עופר ללוש החלטתי להכניס אותו לעבודה, כשאני משווה אותו לרמברנט. עופר ללוש מצייר רק דיוקנאות עצמיים, וגם רמברנט צייר מאות דיוקנאות עצמיים, אז החלטתי להשוות בינהם תוך התייחסות למצבם הפסיכולוגי. שאלת החקר תראה בערך ככה: כיצד מבטאים האמנים רמברנט ועופר ללוש מצבים פסיכולוגיים ומה מקומו של הדיוקן העצמי בהתמודדותם עם מצבי הנפש. עכשיו עזרתכם ממש נחוצה, כי אין הרבה חומר על עופר ללוש ואיני רוצה לוותר עליו, כי הוא אמן מדהים. אז אם אתם יודעים איפה אני אוכל להשיג חומר עליו או על רמברנט, אני מאוד אודה אם תודיעו לי! בתודה מראש, Virago

למעלה