שלום

שלום

אני שוכר דירה, וחוץ מסעיף מסוים בחוזה עליו הבעלים לא הסכים לוותר , הכל בסדר גמור. הסעיף אומר שהבעלים (ההורים של מיופה הכח) אשר גרים כמה שנים בחו"ל יכולים לדרוש את זכותם לגור בדירה יחד עם השוכרים - תוך כדי תקופת החוזה, אם יחליטו לחזור לארץ לביקור. אכן מאוד תמוה, אבל הם לא היו מוכנים להוריד את הסעיף. חתמתי בלית ברירה. האפשרות שזה אכן יקרה ממש קלושה, אך עדיין, זה תחת חוזה. אני ממש לא רוצה לגור שבועיים שלושה עם זוג זקנים שאין לי שום קשר איתם. שאלתי היא האם יש לכך בסיס משפטי ? האם במידת הצורך אוכל לערער על כך ? תודה.

SupermanZW

Well-known member
אכלת אותה

אם יחזרו הוריו של מיופה הכוח מחו"ל תיאלץ לגור איתם, אם הסעיף מופיע בחוזה עליו חתמת תיאלץ לקיימו, יש לכך בסיס משפטי, החוזה הוא חוקי (לצערך) ולא תוכל לערער על כך. בפעם הבאה אל תחתום על חוזה אשר אינך מסכים על כל תוכנו, ורצוי גם להתייעץ עם עו"ד.

eddyteam

New member
בלית ברירה?! לא הבנתי....

מה??? בעל הבית עמד מעל הראש שלך עם ארבעה שוטגאנים ושלושה רוטוילרים וצרח עליך שתחתום???? או אולי זרקו אותך לצינוק בלי אוכל לחודש וחצי....??? לפחות אל תוסיף את ה"בלית ברירה" המטופש הזה. אני מכווה בשבילך שלא תכנס שוב לשטות כזאת גם אם לטענתך הסיכוי שזה יקרה נמוך. נ.ב. אם תעשה שטות כזאת שוב, היא תקרה גם בפעם השלישית. אדי ש.

ל EDDY

אני מבין שאתה בטח יותר חכם ממני, לכן אתה מרשה לעצמך להגיד שה"בלית ברירה" שהוספתי הוא מטופש, בלי לדעת את כל העובדות. כמובן שאף אחד לא הכריח אותי ולא איים. אבל כן הייתי בלחץ חזק של זמן, משום שהחוזה שלי בדירה הקודמת עמד להסתיים וחברה שלי ואני היינו חייבים למצוא דירה חדשה ומהר. אתה גם בטח לא יודע שאני גר בתל אביב, שם מבחר דירות ה 2-2.5 חדרים הטובות באמת הן מצרך די נדיר. אם היית עומד במצב הזה, של לחתום על סעיף דבילי שכזה(למרות שבעל הדירה אומר שהסיכוי שזה יקרה כמעט לא קיים אבל הההורים שלו מחייבים אותו) או לוותר על דירה מעולה ולהמשיך לחפש , אולי גם אתה היית אומר "נו שויין" וחותם. אני לא טיפש, ואני מרגיש שכן הצמידו לי אקדח לראש במובן מסוים. אבל מה לעשות, אלו חוקי הג'ונגל. פעם הבאה אולי תברר את כל העובדות לפני שאתה שופט מישהו.

eddyteam

New member
אחת קטנטנה

הסעיף הקטן הזה שאתה מדבר עליו הופך את הדירה מנהדרת לקוץ בתחת אם זוג ההורים הנחמד ידפוק בדלת באמצע הלילה ויגיד "ש ל ו ם ה ג ע נ ו" אדי ש.

למעלה