שלום!

LoStGiRl

New member
שלום!

אני עדי, בת 14.. חדשה פה! הממ.. כמה שאלות
מישהו היה באירוע שנקרא " גוספל ג'אז"? מה אתם אומרים עליו כדאי ללכת?
למה מתכוונית שאומרים- גוספל ישראלי מקורי? תודה לעונים!

tinderstick

New member
כדאי מאוד

אני ההיתי במופע הזה פעמיים והוא מופע מצויין , מובילים אותו איריס ועופר פורטוגלי עם 14 זמרים מרימון, גוספל זה סגנון מוזיקה ישן מאוד ( אם תרצי אפרט יותר ) במופע מעלים כמה שירים מקוריים בסגנון זה. תהני

LoStGiRl

New member
תודה...

בא לך לפרט יותר בקטע של הגוספל, ואולי לתת לי שמות שאני אשמע.

דוייק

New member
גוספל

גוספל זה בהחלט לא סגנון נגינה ישן הוא חדש בהחלט ומתחדש עם הזמן...מימי הרנסאנס המוזיקה מתוייגת בתור מוסיקה "בת זמננו" אז לומר על הגוספל שזה ישן זה טעות, טעות גסה אפילו. אני לא מקור ידע מוסמך, אך בכל זאת: גוספל באופן עקרוני זאת שירה כנסייתית. פשוט לא במבנה הכוראלי והמאוזן של הכנסייה הלבנה, אלה בעל השפעות גדולות מהבלוז בתור סגנון מוסיקה(מודאליות, "בלו-נוט"...כל המאפינים של בלוז) ומהבלוז בתור תחושה שליוותה את השחורים באותה תקופה. בכל מקרה אני ממליץ לך לגשת לאתר www.allmusic.com שם כתוב הכל, ויותר טוב.

tinderstick

New member
התחכמות יתר

כשהתכוונתי לישן פשוט רציתי לומר שהגוספל קיים כמה שנים טובות ודרך אגב זוהי טעות לומר שהגוספל מושפע בעיקר מהבלוז, טעות גסה אפילו , הוא מושפע בצורה לא פחותה גם מהג'אז.

KindOfBlue

New member
ג'אז ובלוז מושפעים ממוזיקת גוספל

ולא ההיפך פשוט משום ששירי גוספל ובמיוחד הגרסה הראשונית הנקראת SPIRITUALS התפתחו במאות ה - 18 וה - 19 במדינות הדרום על ידי העבדים אמת היא שהז'אנר המסחרי הקרוי גוספל קיבל תנופה אומנותית ומסחרית במקביל לצמיחת הג'אז והבלוז בשנות ה 20 וה - 30 של המאה הזו אבל בגלל שהוא קדום יותר זה לא ממש נכון לומר שהוא הושפע מהם

למעלה