שלום....

ShirShir

New member
שלום....

אני סובלת זה זמן רב מכאבים בכף ידי, ליתר דיוק לאורך הקו מהאמה לכיוון הזרוע. מה משמעות המרידיאן העובר באמה? למה זה מתקשר ברפואה הסינית וברפואה המשלימה בכלל? תודה מראש!

ShirShir

New member
~הקפצה~

אנשים יקרים, למי שיש ידע בעניין הנ"ל, אנא שתפו אותי כדי שאוכל להחכים ולטפל.. תודה

מס' שאלות:

באיזו יד? מתי התחילה הבעיה? יש תקופות הפוגה? - אם יש, באילו מצבים או תקופות הבעיה מתעוררת ביתר חוזקה?

SideKick

New member
כאבים...

שיר שלום, הסיבה שלא ענו לך היא כנראה משום ששאלתך מאוד לא ברורה. איפה בכף היד, באיזה צד של האמה (חיצוני? פנימי? באזור המרפק? בצד העליון?). האם הכאבים בכף היד? האם באמה? איזה מן סוג כאבים אלה? באיזו יד? אז... דווקא רצינו, אבל לא יכולנו.

ShirShir

New member
קודם כל, אני מעריכה את ההתיחסות.

לא יכולתי לנחש שחסר לכם מידע. אז תודה. הנה כמה פרטים בעניין: אני עובדת לא מעט על המחשב, אבל לא בצורה מוגזמת לטעמי. הכאבים צצו לפני כחודש-חודשיים (דווקא בתקופה בה רק התחלתי לעבוד.. אגב, עבודה משרדית ולא מאומצת..) הכאבים הם ביד שמאל (ואני ימנית) בחלק העליון של היד, אך היו לי גם כאבים בצד הפנימי וקושי בתנועת היד והאצבעות. נתנו לי מעט כדורי ויוקס ומשחת וולטרן. הכדורים שיכחו את הכאבים, אך איך שסיימתי את כמות הכדורים שנתנו לי הכאב חזר, קצת פחות כואב אך חזר. כשחזרתי עם הכאבים לרופא הוא נתן לי עוד ויוקס שדי העביר את הבעיה לעת עתה. הקטע המוזר הוא שלפני כמה ימים הופיע לי אותו כאב באותו מקום אך ביד השמאלית. מה דעתכם?

SideKick

New member
דעתי...

דעתי היא שמקור הבעיה הוא בחלק מרכזי יותר של הגוף שלך, מקום אשר סובל מחוסר תנועה ומשפיע על הידיים. אבל זאת דעה בלבד. כדי לדעת באמת... את יודעת מה צריך לעשות. לגבי המרידיאן, תצטרכי לחכות לאנשים המתאימים שיענו.

Orrza

New member
../images/Emo13.gif שירשיר, בואי ננסה שוב.

יד שמאל, ואת ימנית... יפה, הובן. מה זאת אומרת בדיוק "החלק העליון של היד"? כשהיד נמצאת באיזה מנח? החלק העליון יכול להיות גם תחתון, תלוי איך היד מונחת. "החלק הפנימי" - את מתכוונת שזהו החלק עם העור השזוף פחות או השעיר פחות? מכיוון שאנחנו לא לידך, האם תואילי לנסות ולתאר את מסלול הכאב? על איזה רוחב הוא מתפרש? אם היית מחלקת את האמה לשלושה שלישים, על אילו שלישים הוא חולש? ועכשיו, איזה כאב זה, עמום או חד? מתי את חשה בכאב יותר? בשעות מסויימות (יום\לילה)? בפעילות של האיזור? במנוחה? האם חום או קור משפיעים על הכאב? ועוד, האם יש לך עוד דברים המציקים לך ביום-יום? מתח נפשי, כאבים בחזה או בבטן... (סתם דוגמאות שיכולות להיות קשורות או פשוט להזכיר לך דברים נוספים). האם יהיה לך נח שניתן את דעתנו כאן בפורום? אור.

ShirShir

New member
כן, אני אשמח אם תתייחסו בפורום,

אך אין לי בעיה אם תרצו לשלוח לי הודעות אישיות (ותודה מראש למי ששלח/ישלח). כשאמרתי החלק העליון התכוונתי לצד החיצוני (השזוף). הכאב הוא בעיקר לאורך האצבע (האמה) בשליש הראשון והשני, בעיקר בבסיס באצבע (בצד בו היא מחוברת לכף היד) ולרוב הכאב "רץ" עד שורש כף היד. לפני כחודש סבלתי מכאב ש"רץ" עד אמצע הזרוע (בחלקה העליון- חיצוני בעיקר) אני חוזרת ואומרת שבכאב הופיע לפני כחודש-חודשיים ביד השאלית וסבלתי ממנו בעיקר בשעות הערב-לילה.. אך בימים האחרונים הכאב הוא ביד הימנית (וכבר לא בשמאלית) ומופיע לאורך כל היום.. זהו כאב די חד וטורדני. לגבי כל השאר....... מן הסתם, כמו לכולנו, יש דברים המטרידים אותי.. אך במשך היום אני מרוכזת בעיקר בעבודתי במשרד. יש רגעי לחץ ומתח לא מעטים בעבודה, אבל אני מתמודדת איתם די טוב ובצורה רגועה לרוב. אם מופיע לי מתח בגוף הוא מתבטא בעיקר בבטן/קיבה. (וזה לא משהו חדש אצלי..) זהו פחות או יותר... יש עוד שאלות מכוונות שיוכלו לעזור

Orrza

New member
שוב שלום שיר.

לפי מה שאת מתארת, הכאב יכול לנבוע מכמה סיבות, אחת האופייניות ביותר היא ציסטה בשורש כף היד, אבל זה לא כל כך מתאים לי מבחינת הכאב שעובר מיד ליד. בשל אופי העבודה שלך אני מאמין שיש לך איזושהי דלקת של הגידים האקסטנסורים של כף היד. אני ממליץ לך לפנות לאורטופד עם התמחות בכף היד, כדי שיוכל לשלוח אותך לבדיקת אולטרה-סאונד (כן, כמו בהריון רק באיזור היד). לצערי אין לי (או לנו בפורום) תרופות פלא, ובטח שלא יהיה נבון ומקצועי לשער השערות ולהציע לך לנקוט בצעדים כשלא ראינו אותך. מקווה שתצליחי לסיים עם הבעייה בהקדם. ספרי לנו מה יצא...
בהצלחה, אור.

ShirShir

New member
ובכן,

אצל האורטופד כבר הייתי. הוא בקושי הקשיב לי ושיער שזו דלקת בגיד. נתן לי מרשם לכדורים ומשחה ואמר לי לרכוש אותם רק במקרה שהכאב יופיע שוב. אני מאוווווד מאוכזבת מהרפואה הקונבנציונלית וממרבית הרופאים היושבים בקופות החולים. לכן פניתי לעזרת הרפואה המשלימה. עוד סיפור, אולי הכי חשוב, ששכחתי לציין: כחודשיים לפני שהופיע לי הכאב הראשון ביד הימנית, עברתי בדיקת דם שבה הוציאו לי דם משורש כף היד, בצידו הפנימי. (כן,כן,שורש כף היד. מי היה מאמין) האחות חבסר האחריות הזו פגעה לי במהלך דקירת המקום להוצאת הדם במשהו (ככל הנראה עצב או משהו כזה..) שהקפיץ אותי עד לשמיים, נכנסתי להלם לכמה דק' ואז התחלתי לבכות. יש לי תחושה שהכאב שהתפתח לאחר כחודש הוא מהטראומה הפיזית שנשארה באיזור כף היד, אך אף רופא לא מקשיב לי. מה שמוזר הוא שהשבוע הכאב "נדד" ליד השנייה (הימנית).

Orrza

New member
הי שיר.

לפי דעתי, כמעט כל מטפל ברפואה משלימה ירצה לקבל צילום או בדיקת אולטרה סאונד של המקום, ולא היתי מחשיב את פנייתך כאן ל"פנייה אל הרפואה המשלימה" כי כל עוד לא הגעת אל מטפל לדעתי זה נקרא "לברר אופציות". זכותך לפנות לרופא אחר בבקשה להפנייה לבדיקת הדמייה. לדעתי רצוי שתסבירי כי הכאב מופיע בשתי הידיים לסירוגין כך יש סיכוי שיבדקו שתיהן. אם בכל זאת תחליטי שאת רוצה להעזר ברפואה המשלימה, אני יכול להמליץ על שילוב של דיקור וטווי-נה. *בקשר לתרופות, אסור למטפל ברפואה המשלימה לומר לך לא לקחת אותן או לתת לך הוראות שבניגוד לעצת רופא, אבל מה שכן הייתי ממליץ הוא לפנות למומחה לכף היד ולקוות לטיפול טוב יותר. בהצלחה. אור.

למעלה