שלום

שלום

שלום אנשים אז..... אני הייתי רוצה ללמוד איזושהי אומנות לחימה אבל אני לא ממש מבינה בכל זה אני בת 15 מאזור המרכז ויש מלאאאא ערסים ואנשים מפחידים פה... ונמאס לי לפחד ובלה בלה בלה.... הייתי רוצה משהו גם רוחני.... קראתי כמה הודעות של אנשים אחרים ואני די שולטת בעצמי ומשתדלת שלא להיכנס לריבים עם אנשים אבל הייתי רוצה יותר. וגם לא הייתי רוצה שרירים.... אני יחסית בכושר גופני טוב ולא הייתי רוצה להיות שרירנית בכל מקקקקקררררררהההההההה אני ממש מבולבלת ולא מבינה שום דבר בשום אומנות לחימה אני מאוד אודה למישהו אם הוא יוכל לעזור לי

black_magic

New member
אני הייתי ממליצה על..

קפוארה, זה ענקי וזה לא רק מכות וכולי, זה גם ריקוד מלחמה כזה..

amir_aikido

New member
הרבה מאוד אמנויות לחימה

אני לא מאמין שנוכל לפתור לך את הבלאגן, כי יש המון אמנויות לחימה, אבל אנחנו כן יכולים לנסות ולעזור לך למצוא פתרון. (בן - שאני חושב על זה, זה ממש מתאים לדברים שאמרת, ונהגנו כך כבר זמן רב יחסית). ראשית תסתכלי על התגובות שכתבנו בפורום ז"ל של IOL בנושא, למישהי אחרת: http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=5317881&msg_id=5317881 בין השאר אני כתבתי שם משהו שיכול לעשות מעט סדר בבלאגן, למרות שהוא מאוד כוללני ולא מדוייק: http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=5317881&msg_id=5321527 וגם: http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=5286902&msg_id=5304906 עשינו ב IOL גם רשימת מורים אבל אני חושש שאי כבר לא נגישה
אבל אני בטוח שאם תפתחי דפי זהב תוכלי למצוא מועדונים רבים. בהיסטוריה של הפורום כאן תוכלי למצוא התייחסות של דויד ושל טל לנושא מציאת מורה טוב, עם כל מיני טיפים. מקווה המידע הזה יעזור לך. אמיר

viper2k

New member
חלס אתם לאIOL ב אתם בתפוז

להזכיר לכם אתם בפורום של תפוז לא של IOL IכןI

מריושי

New member
אופי

הבחירה מאוד תלויה באופי שלך אוהבת פעלות אינטנסיבית או רגועה וכו´

untitled

New member
אני לא ממליץ על קפוארה

כי זה בכל זאת יותר ריקוד מאשר אומנות לחימה, שמפתחת את הגוף והנפש (ותקנו אותי כאן עם אני טועה!) בכל אופן הייתי מציע לך ללמוד קארטה. זה הדבר הכי פרקטי, וקארטה לא הופך אותך לשרירנית, אין לקארטה ולמרי עולם ושרירנים למיניהם שום קשר (לא ישיר לפחות) וזה רק יחזק את השליטה העצמית שלך ויגורם לך להרגשי יותר בטוחה

black_magic

New member
מה רע בקפוארה?

קפוארה גם עוזרת במקרים שבהם צריכים הגנה עצמית אתה יודע? ואני רוצה קצת מידע על הקפוארה.. זה נורא חשוב לי.. לה אף אחד לא עונה לי על זה?

viper2k

New member
אני הייתי ממליץ לך../images/Emo9.gif

ללכת לקראטה אצלי בקבוצה יש הרבה בנות שמרגישות בטוחות!!! מאיזה עיר את?ויש לך אפשרת להגיע לפ"ת

amir_aikido

New member
להמליץ על אמנות לחימה ?

viper2k אני בטוח שאתה מאוד נהנה להתאמן בקראטה, לא פחות מההנאה שדויד נהנה מאימון בטאי-צ´י או אייקי-פריק נהנה מהאייקידו, או בן טל-שחר נהנה מהקונג-פו. גם אני נהנה מהאמנויות בהן אני מתאמן. יותר מזה, אני משוכנע שרוב גדול של המתאמנים באמנויות הלחימה לסוגיהן השונים מעלה גם את תחושת הבטחון האישי שלו וגם את יכולתו להגן על עצמו, לא כולם באותה מידה, יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות. אבל אני מאמין שכל אחד בוחר מורה ומועדון שמתאימים למה שהוא מחפש. תחשוב על זה ואני מקווה שתגיע למסקנה שיש איזשהו הגיון בדברי... אין צורך להתעקש לדחוף את כולם לדרך שלך, ולנסות לצור תחושה שרק היא נכונה. לעומת זאת, בהחלט כדאי לתת כמה שיותר פרטים לאנשים המחפשים. אגב, עלי להודות שגם אני עברתי שלב של התנהגות הדומה לשלך, בו ניסיתי לשכנע את כל העולם, אחותו וכל מי שפגשתי שכדאי ללמוד אמנות לחימה ולכן שיבואו ללמוד במועדון שלי!!! אבל זו גשה מאוד צרת אופקים, הרי לכל אחד יש התחביבים שלו שמתאימים לו ותורמים לאישיות שלו, כל אחד מאיתנו הוא אחר. על מנת להמליץ לאדם על אמנות לחימה צריך להכיר אותו מקרוב, להבין את אופיו, מבנהו הגופני ומגבלותיו הגופניות והמנטליות. למשל - רבים לא יתקפו אדם שעוד לא תקף אותם, גם אם וכאשר ברור להם שהוא יתקוף אותם בעוד רגע והתקפתם היא בעצם פעולת מניעה. לאנשים מסוימים יש בעיות בריאות או כושר שצפויים להקשות עליהם להתאמן באמנות מסוימת. למשל, להתחיל ללמוד אייקידו (ותאמין לי אני שרוף על אייקידו) עם כל הנפילות והגלגולים לא הייתי ממליץ לאדם בן כ 50 שלא עשה פעילות גופנית באופ עקבי. נכון עם הרבה מאמץ הם יצליחו, וגם למאבק במגבלה יש ערך משל עצמו, אבל אם יקדישו אותו מאמץ באמנות אחרת מתאימה יותר, הם יוכלו להגיע לתוצאות גבוהות בהרבה יותר. ולכל הלא מקבלים תשובה במה להתאמן, זו הסיבה, ואני מתנצל מראש. אגב, באתר של IOL היתה לנו רשימת מורים עם רוב הפרטים שלהם, אליה יכולנו להפנות את כל המחפשים למניהם, במקום למלא את הפורום בכתובות, טלפונים וכו´ בכל פעם מחדש, האם יש אפשרות לנסות ולסדר דבר דומה גם כאן ב"תפוז" ? בלי פרסומת, רק פרטים יבשים בסגנון של שם מועדון, מורה, אמנות לחימה וסגנון, דרגה+ותק (אולי), כתובת, טלפון, ואולי ימי אימון+שעות. אם נצליח לעשות זאת ולצרף לזה גם FAQ (תשובות לשאלות נפוצות) קצר שיתאר את האמנויות השונות, זה יצמצם שאלות כאלו שהתשובות עליהן חוזרות כל פעם. אמיר

למעלה