שלום

שלום

אני בת 17 ומחר יש לי צו ראשון אני פציפיסטית אבל אני רוצה לתרום למדינה ואינני מסוגלת לעשות זאת בשירות רגיל הייתי מאוד רוצה לעשות שירות לאומי, אם למישהו יש מידע בשבילי על התהליכים שכרוכים בזה אשמח אם יגיב לי תודה

amiak

New member
חביבתי :)

ברגע שאת מקבלת פטור מצה"ל את יכולה לפנות לאגודות השונות.

M o n a L i s a

New member
תכנסי לאתר ../images/Emo26.gif

פרופיל חדש: http://www.newprofile.org/speedy/index.html באתר יש חלק שעוסק בפציפיזם ואיזה שלבים עוברים. לאחר שתעברי את השלבים ותקבלי פטור את יכולה להירשם לעמותה כלשהי. בהצלחה וברוכה הבאה לפורום

בנוגע לפטור פציפיסטי...

בעמותת "שלומית" לא מעודדים את העניין. העמותה הוקמה, מבחינה אידאולוגית, כדי לתת מענה למי שהצבא פטר אותה/אותו מסיבות שאינן תלויות בה/בו, ובכל זאת מעוניינ/ת לתרום. אמנם מגיעים בעלי סוגי פטורים שונים, אבל לא כדאי לעודד את העניין ברשת...

M o n a L i s a

New member
אני לא מעודדת את הענין ברשת ../images/Emo12.gif

אני סה"כ אמרתי לה שניתן לקבל פטור בדרך זו....היא פציפיסטית והאתר הזה פתוח לכולם ונמצא בפורום פציפיזם....כך שאני לא מעודדת שום דבר רק עוזרת. מה זאת אומרת לא מעודדים את העניין? הם מקבלים אנשים עם פטור שרוצים לעשות שירות לאומי. ומי שפציפיסט ולא רוצה להתגייס תורם ע"י שירות לאומי.

בהמשך לעניין הפטורים

אני לא באה לשפוט את מי שלא מתגייס וקיבל פטור. כל אחד והסיבות שלו. אבל מתן עידוד לאי התגייסות לצבא ברשת יכול לעשות לעניין השירות הלאומי הלא-דתי נזק תדמיתי, שלא מגיע לו ! הייתי מסתפקת באמירה, שמי שקיבל/ה פטור - מומלץ שיתרום את חלקו בשירות הלאומי, ולא מסייעת במתן פתרונות לקבלת הפטור. אם תבדקו את העניין במשרדי "שלומית" תגלו שזה הבסיס האידאולוגי של העמותה.

M o n a L i s a

New member
תקראי שוב את מה שהיא שאלה ואת מה...

שעניתי....היא שאלה איזה שלבים היא תעבור ואני אמרתי שהם מופיעים באתר...היא רוצה לעשות שירות לאומי ומתכוונת להצהיר שהיא פציפיסטית כי היא כזאת...אז היא רוצה לדעת כמה שלבים יש עד לקבלת הפטור...היא רוצה להירשם לשירות לאומי כמה שיותר מהר....אני לא מנסה לעודד אי התגייסות...ולא לייעץ לה איך לקבל פטור היא כבר בחרה בדרך שלה.

M o n a L i s a

New member
בכל אופן......../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצטרפת לקהילה שלנו!!! אני בטוחה שתוכלי לתרום מהידע שלך....
איפה את משרתת?

המממ

New member
לגבי האתר "פרופיל חדש"!

היתה עליו השבוע כתבה בכלבוטק עם רפי גינת! שהוא מייעץ לצעירים כיצד להשתחרר מהצבא בדרכים לא חוקיות! נותן טיפים כיצד יש לדבר עם הקב"ן, אילו מסמכים יש להביא וכד'. אני לא ראיתי את הכל ולא יודעת מה נסגר עם זה בסוף, אבל רק שתדעו שזה מה שראיתי.

M o n a L i s a

New member
אני לא ידעתי את זה ../images/Emo4.gif

טוב, אז מעכשיו לא נזכיר אותו פה אם הוא פוגע ושנוי במחלוקת!

המממ

New member
כדאי שתנסי לברר על זה יותר.

לא יודעת איפה, אבל כדאי שאם מחליטים לא להזכיר אותו, שנהיה בטוחים שאכן זה בצדק.

אבל כל דבר שנוי במחלוקת...

לדעתי צדקת קודם, הפורום הזה אינו מעודד פציפיזם, אבל מי שבחר בדרך הזאת, למה שלא נעזור לו קצת? פרופיל חדש פועלת למען אזרוח החברה בישראל ולכן יש לה אג'נדה פוליטית. למפיקי "כלבוטק" יש עמדה פוליטית מנוגדת ולכן הם החליטו כביכול "להזהיר" אותנו מפני פרופיל חדש. לדעתי זה דבר מביש ולא מתאים למדינה דמוקרטית. חוץ מזה, יש אנשים שבשבילם כל עניין השירות הלאומי שנוי במחלוקת, אז מה, נסגור בשבילם את הפורום הזה???

Mיקי_

New member
העניין הוא שזה לא נכון

רק כל משהו שמישהו אומר בקול סמכותי ואומר בדרך הרבה "השתמטות" הוא נכון. את מוזמנת לקרוא את מה שכתבתי על הכתבה ההיא בפורום פצפיזם. ומעבר לכך שלומית לא מתנגדת לפצפיזם והיא העמותה היחידה שעוזרת לסרבני גיוס מטעמי מצפון להגיע לש"ל... מעולם לא העירו לי ולו בחצי הערה בקורתית ולא מעודדת בשלומית על הפטור שלי. ההפך הוא הנכון. כל מה שצריך זה הרבה כוח רצון בוועדת המצפון ולאורך כל הדרך, שלומית זה כבר החלק הכיפי...

מיקי יקרה- בעניין הפטורים

אף אחד בעמותה לא יעיר לך על סוג הפטור שקיבלת. העמותה מעודדת את כל מי שהצבא פטר אותו- לעשות שירות לאומי. זה בוודאי עדיף על לא לשרת בכלל. יחד עם זאת, לא תמצאי אף נציג מעמותת "שלומית" שיעודד אי התגייסות לצבא ו/או יסביר איך להוציא פטור. זו בוודאי לא המטרה שלשמה הוקמה העמותה !

ognew

New member
בולשיט@!!@!

מזה השטויות האלה כלל פציפיזם!!!! בלי צבא לא תיהיה לך מדינה ותאמיני לי אני מכיר מספיק פלשטינים כדי לדעת ששלום לא יהיה פה לעולם הם לא אוהבים אותך ולא רוצים אותך פה ואם צהל לא יהיה תאמיני לי ואני אומר את זה בצער רב גם את וגם אני ואף אחד לא יהיה פה. כיום יש במדינה 82 התראות על פיגועים. אז תתגיסי תעשי צבא כמו כולם כי כל תפקיד שעושים יש לו את החשיבות שלו מהג'ובניק ביותר לקרבי ביותר את כולם צריכים כי מצטער להגיד לך אנחנו במלחמה.

M o n a L i s a

New member
לדעתי........../images/Emo13.gif

אם עושים שירות לאומי, זה שירות מעולה בשביל המדינה! אני מסכימה איתך שצריך לשרת את המדינה, אבל יש אנשים שלא יכולים להתגייס מסיבות שונות וכאלה שמסגרת הצבא לא מתאימה להם אבל הם בכל זאת עושים משהו חשוב מאוד ותורם לא פחות! אני למשל מדריכה במחנה מעפילים בדיוק כמו כל מדריכה חיילת במוזיאון של משרד הביטחון. ואני מחנכת לערכים של א"י, מלמדת על ההיסטוריה של א"י והמלחמות שלה. לדעתי אני תורמת המון למדינה!

טוט

New member
את מזכירה לי את עצמי לפני 26 שנים

ואת גם צודקת בהרגשתך, כמובן. אני לצערי הייתי אז פחות נחושה ופחות סגורה עם עצמי, ולכן התגייסתי ובזבזתי שנתיים מחיי, וגם לא תרמתי כלום, רק לבזבוז הזמן הכללי. כמה חבל... כל הכבוד לך! לכי בדרכך זו והושיעי את ישראל! (והכי חשוב, את עצמך, כמובן.)

אב לבת

New member
תשקלי טוב מה שאת עושה

כאב לבת שברחה מהצבא ועשתה שרות לאומי קשה אני מציע לך שתשקלי טוב מה שאת עושה וכיצד יגיבו אנשים קרובים לך. אצלנו למרות שעברו כמעט שנתים אינני יכול להשתחרר מהתראומה שבתי עשתה כאשר ברחה מהצבא. אני קויתי שנתתי לה ערכים כי במדינה במצב שבו נמצאת מדינת ישראל אין תחליף לצבא גם אם הוא לא סימפטי לאנשים מסוימים.

אם היית אבא שלי

וברוך השם אתה לא, הייתי בורחת אבל לא מהצבא אלא ממך וכמה שיותר רחוק. "לא יכול להשתחרר מהטראומה" תתבייש לך...

למעלה