שלום!!

גימי1

New member
קודם כל

אני שמח שאין לך... תודה לך על המשוב הממוקד. באשר לאסטמה, רק לידיעה, רואים את זה בכתב היד שלך. אבל זה הופיע בצורה כל כך מינורית שהחלטתי לא לציין זאת. שוב תודה והמשך יום מהנה.

תגיד גימיק,

אתה רופא ? כנראה שלא. איך זה שלגברת הזאת ולקודמתה יש בעיות במעים. ועוד מעיים עצבניים ? אתה לא חושב שמי שיש לו בעיות רפואיות כדאי לו ללכת לרופא ? ולא להתיישב מול רופא אליל ?

איך אומר "אלי" שמחקה את הנשיא קצב

בתכנית של יום ששי בערב: "אם יורשה לי.." משהו רציני יותר אני הייתי מציע לכל מי שמנתח כתב יד, ולא משנה מה הכשרתו ונסיונו, שיתייחס רק לדברים שהוא מזהה בכתב, שיוכל להצביע עליהם אם ישאל, ואף להגן עליהם בבג"ץ. אני אישית שמח להיווכח שאתם יודעים לזהות בעיות רפואיות, קלות וסבוכות כאחד בדרגת מיומנות שכזו. היות שאני לא יודע אני גם לא יכול להתייחס קונקרטית לשום דבר, לכן אני מבקש שמי שמזהה, יזהה בצורה כזו שיוכל גם להראות לאחרים. ובקשה אחרונה, מתוך נמוס וכבוד למנותחים, ולא משנה כלל מי צודק ומי מאוזן, אבקש לא 'לשלוח' מנותחים לייעוץ כזה או אחר, בטח לא כאשר המנתח מצהיר עוד בפתיחת ניתוחו שהוא חובבן ומבקש להתייחס לאמור בזהירות הראויה. תודה.

יש לי רעיון למחקר קטן

מציע שכל מי שיכול, שיעלה לפורום כתבי יד של אנשים שסובלים בצורה וודאות וברורה ממחלה מוגדרת ומאובחנת מקצועית (לא אנמיה, שיש לכל אשה שניה, או חולשה בכליות), ונראה מה תהיה מידת ההצלחה. מנסיוני, זה אף פעם לא עומד במבחן הביקורת. ותהרגו אותי אם הבנתי את החלוקה בין משוב למחקר אמפירי. למה, מחקר אמפירי זה לא משוב? רק אולי קצת יותר גדול וקצת יותר מייצג.

shamon51

New member
מפחיד את מי ש

הי שייקה, "מחקר אמפירי" מפחיד רק את מי שלא מבין ממש מה זה ... לא הייתי מתרגש מכל גחמה / משפט שלי או של כל אחד אחר בפורום. להבנתי "מחקר אמפירי" פרושו משוב שנבחן בצורה מסודרת עם כללים ברורים ובדוקים. וזה טוב מספיק בשבילי
שמעון

גימי1

New member
לשייקה ולשמעון

שלום לכם רבותיי... אני מסכים שמחקר אמפירי הוא סוג של משוב, אבל כמו שאמרתי קודם...חשוב לי המשוב מהאדם המנותח. אם אני מזהה בעיה מסוימת ומצביע עליה ואח"כ מקבל לכך אישור , מה יכול להיות טוב מזה ? לקחת קבוצה + קבוצת ניסיון + אחוז טעות + מדדים סטטיסטיים + השד יודע מה עוד.. ומזה להגיע למסקנה שייש סיכוי ניבוי של X אחוז... זה יותר טוב ? עכשיו לעניין הצעתך, שייקה...אני לא רופא ולא רופא אליל ואפילו לא מגדיר עצמי כגרפולוג (אולי רק עוד כמה שנים) ואין בכוונתי להעמיד עצמי לניסיונות השיפוט שלך. איני מכיר אותך, למעט מה שכתוב עליך באתר של האגודה. אני מניח שאתה יותר שמרן ממני בגישתך לנושא (תבורך). לשימחתי, הפורום פתוח לכלל הציבור (מקצועיים, חובבים ומתעניינים ), עוד דבר שאני שמח עליו הוא, עצם זה שההיבט הרפואי כל כך מסעיר אתכם...אולי תתחילו להיות קצת סקפטיים גם לעניינים אמפיריים ובעלי "רמת תוקף" כזו או אחרת... הרי כל יום שני וחמישי אנו שומעים על מחקר מדעי שמוכיח כי א' יכול להשפיע על ב' בסבירות מסוימת.....אז ????

shamon51

New member
צדיק באמונתו יחיה

הי גימי, כל אחד לפי הבנתו ומה שחשוב ונכון בעיניו. אשמח אם תשתף אותנו איך הגעת למסקנות בנוגע למצב הבריאותי אם אינך מעונין, גם טוב. בכל מקרה, בואו נתרכז בגרפולוגיה ולא בויכוחים. תודה שמעון

אז הסתקרנתי גם אני ולקחתי את הכתב,

השתדלתי לנטרל את מה שנאמר עד כה, ונראה מה יצא. כעת אני מבין מנין שאב פיסטוק את דעתו, אכן יש אותיות שנראות כמתפרצות שמאלה, על פי הרחבות והעוצמה שהושקעו בלחץ בהחלט ניתן היה לחשוב שיש כאן מדה יתירה של לחצים ואגריסיביות, פעם נבלמים בכח עז ופעם משתחררים בזעם ואף באגריסיביות ואלימות, ואכן לו היה הצירוף מתקיים יש כאן השלכה החוץ של תסביכי האני ולחציו, שכביכול האגרסיה והאלימות האמורים הם תוצאה של מחדלי התנהגות מעצבנים של צד שני כלשהו, שמוציאים אותו, כמו שהיו מוציאים כל אדם סביר אחר מדעתו. אי לכך מי ש 'הזמין' את ההקצנה והמכות המילוליות והפיזיות זה הצד השני. ההבדל 'הקטן' שמונע את אמיתות הפירוש נעוץ במרכיבי לחץ ועוד כמה אלמנטים, ובהחלט עלול מישהו להעריך כך ולדבוק בזה. ואם אכן כך העריך אך טבעי בעיניו שתבוא הכחשה גורפת, שכן כל המנגנון הזה של השלכת התסביך ולחצי האני על האחרים מעיד על היעדר בקורת עצמית לגבי אחריות ואשמת האיש לכך, וממילא אין לצפות שאותו איש ישלים עם הכנסתו לתווית של מופרע וכד'. על כן לא התקיימו כל המרכיבים יש צדק רב בציפיה של פיסטוק להכחשה גורפת. מה שכתבתי חשוב להבנה שכן הוא מראה, לפחות לי, שמה שכתב פיסטוק איננו בשום פנים ואופן השלכה של איזה לחצים ואגרסיה חבויים בו עצמו, שהתנקזו לניתוח הכתב, אלא כמעט טעות סבירה שנובעת מהכתב. איך היה צריך לכתוב זאת, עד כמה להתעקש וההמשך זה כבר דיון שונה לגמרי. עכשיו ננסה לפרט כמה מרכיבים, ונזכיר שזו לא בדיקה אלא התרשמויות, ולמרות כל מה שנכתב והוגב ייתכנו גם באילו טעויות, והתנצלות מראש.

והנה כמה מרכיבים ( המחשב נפל )

איזור עלי קמור: לשקול את התגובה, לחשוב איך לנסחה באופן אחראי ומכובד, 'בונה', בקורטוב דיפלומטי, מעט מעגל פנות ונמנע מהקצנה שיכולה להחריף. אותו עליון: הפנמה בבחינת ריכוך הגלולה, הבנה שכך העולם ולא ניתן לשנות, למרות שהיתה רוצה יותר ערכים, סובלנות, כבוד, ראית האדם כעולם ומלואו, כבוד להורים, דאגה וטיפול מסורים. לחץ כבול באותיות שקועות: דאגות מה יהיה, לחץ להבטיח אמצעי קיום, תחושה שאין לה כיום את האנרגיות להתמודד שהיו לה, לא רוצה להילחם נגד כולם, נמאס לה לחנך ולהיווכח שכלום לא השתנה. באותו ענין, נשאבת לתוך חובות וגידול ילדים, השקעה יתירה, תחושה שהרבה עליה, קושי להשתחרר לצד צורך להתאוורר, לנסוע ולשכוח לכמה ימים. האנרגיות האחרות שחוקות ובלילה כבר יש עייפות ולכן שתוף הפעולה פסיבי. רווחי אותיות מורחקים: השהית התגובה, ידון, רגישות, מתן הדעת על זהירות ונמוס, גם על טאקט. מה שנקרא מגיבה על פחות דברים ממה שצדו את הבחנתה ומפריעים לה. סיגלה לעצמה אדישות וסתגלנות מסוימת אולי בגלל שלא רוצה להיות הנודניקית, המתערבת ומעכירה. עלי מתנשא ושיפודי, מעט מתוח "אבל": תודעה חינוכית ערכית, צורך להעיר מול נסיון להתאפק, רצון להשפיע ולשנות ומנגד תחושה שכוחה והשפעתה דלים. אי לכך פעמים שומרת בקורת לעצמה, או נכנסת לוויכוח קצר בלי ללחוץ ולהתמיד עד שמבוקשה יעשה. מלים יורדות: דכדוך מסויים, חוסר מורל, קושי רב יותר להתלהב ולהתחבר לפעילות הנאה לפרק זמן ממושך, אולי בגלל עול רב, דאגות ותחזוקה שוטפת שגוזלת המון אנרגיות. עד כאן.

גימי1

New member
../images/Emo127.gif

אכן...מסכים עמך... לא בעניין הניתוח, על זה הגברת הנחמדה תוכל לענות. בהחלט מסכים שייש משקל רב לצורה בה נאמרים הדברים. במיוחד כשמדובר לעיתים קרובות בנושאים קרובים ללב ואולי בנושאים לא כל כך נעימים וחיוביים. כמו שאומר פתגם סיני עתיק: 80% מבעיות העולם הן בעיות תקשורת. ואני לא חושב שהוא מתכוון ל"בזק".

ואם כבר דיברנו על תקשורת אז יש מקום

לציין את הריווח האופקי כמלמד רבות על אופי התקשורת. הרחבת אותיות בפרט בזוית ישרה וקהה, לצד הרחקת הריווח מצביעים על קושי או מלאכותיות בתקשורת, ובמקרים רבים, כמובן ע"פ נתוני כתב נוספים, אנשים אלה נמנעים לתקשר את פנימיותם, את מה שהם באמת מרגישים, חושבים, רוצים, מתכוונים, מוטרדים וכד'. ככל שיש למישהו בעיה כלשהי עם המבע הטבעי של פנימיותו ואופיו כך הוא נאלץ לערוך רפורמה פנימית בהבעתו והתנהגותו כדי לסגל עצמו לדרישות. זה כרוך בהדחקה וכבילת המבע והזרימה ומתבטא בהרחקה. האימפולסיבי יכול בדרך זו לתקשר בבואה רציונלית, פוטנציה ח' של "אודם" שמבעו עוקצני, מסכסך, פלגני, קנטרי, מרושע וכד' עשוי בדרך זו לתקשר גם כן בבואה רציונלית, אובייקטיבית ו עאלק מאוזנת. השולל ומתנגד באופן מסורתי יכול בדרך זו להופיע חסיד נלהב, הקיצוני להשמיע זמירות מתונות. הגברת בעלת היחס הרגשי החם והמאוהב בפלוני יכולה לתקשר אליו נימה אוהדת בדיוק כמו לכל אחד אחר, ובכך להסתיר את אהבתה אליו, ובמקרה אחר את סלידתה ממנו. שעור ההרחקה ילמד אותנו עד כמה הוויסות נדרש לשם איזון סביר של הפנימיות, באופן שיהיה מתואם למציאות ולחברה, או שהוויסות כבר איננו וויסות אלא נאלץ להחביא את ה 'אני' בשל שורה ארוכה של נתונים שהם חלק מהאני, אך לא נח לתקשרם. עד כאן.

Blue Rose

New member
הנה אני שוב...

לא ראיתי שביקשו את התייחסותי בהודעה הזו, אך ביקשו בזו שאחריה- אז הנה אני! פיסקה ראשונה- מאוד מתאים לי להתנהג כך. פיסקה שניה- נכון מאוד... פסקה שלישית- נכון, רק שזה לא שאין לי את האנגיות להתמודד, זה שאני לא רואה את הטעם להוציא על זה את אותה כמות אנרגיות שהוצאתי לפני זמן לא רב. הסיבות הן אותן סיבות שרשמת. פיסקה רביעית- גורמת לי לחשוב, אני לא מרגישה נשאבת לתוך חובות וילדים, אלו דברים שאני רוצה (אם הכוונה לחובות כספיים- אנחנו מסתדרים דוקא לא רע בכלל).הקושי להשתחרר נכון מאוד, וקשה לי לצאת משגרת היומיום- היא המועדפת עלי. דוקא בלילה יש אנרגיות, פשוט מסוג אחר. פיסקה חמישית- נכון, גם הסיבות להתנהגות זו נכונות, למרות שיש עוד- דברים שבעיקר כרוכים בחיים בקיבוץ. פיסקה שישית- אין מה להגיד- נכון. פיסקה שביעית- אני די מגדירה עצמי כאפטית, לא מתלהבת מכלום, לפי מה שהבנתי זה דוקא קשור ל- ADD כי אין לי הרבה דאגות ביומיום. תודה רבה על הניתוח!!! רוזי!

איזה קטעים, בכלל שכחתי שניתחתי ולא

הבנתי לאיזה ניתוח את מתייחסת. כל טוב ואני מקווה שלמרות התלאות שעברת אצלינו תזכרי אותנו לטובה.

למעלה