שלום

XCLASS

New member
שלום

קניתי מצלמה חדשה שך סמסונג דגם VP-D73I ואני מאוד מרוצה ממנה חות משני דברים אחד: יש כפתור פוטו במצלמה אבל אני לא ידוע איך ואם אפשר להוציא ממנה תמונות דרך הכפתור הזה.. 2.כשאני מנסה להעביר למחשב את קטעי הווידאו שצילמתי דרך התוכנה שסיפקו לי הם יוצאים ממממממש באיכות גרועה. אשמח אם תעזרו לי

שיר ורד

New member
תשובה

גם לי יש מצלמה כזאת 1. כפתור פוטו - אתה לוחץ על הכפתור, אם התמונה על המסך (או בעינית) נראית יפה, אתה לוחץ על כפתור ההקלטה, המצלמה תקליטת את תמונת הסטילס במשך 8 שניות על הקלטת, אתה יכול להוסיף קול להקלטה הזו. אם התמונה לא מוצאת חן בעיניך, תלחץ שנית על כפתור הפוטו והמצלמה תחזור למצב ה סטנד-בי. 2. לפי הבנתי התוכנה המצורפת מיועדת להעברת תמונות סטילס דרך כבל ה Usb. כדי להעיתיק את הסרט למחשב אתה צריך כרטיס firewire במחשב, כבל מתאים לחיבור, ותוכנה מתאימה במחשב. איך הצלחת להעביר בכלל קטעי וידאו למחשב?

XCLASS

New member
תודה! והסבר

בתוכנה עצמה יש אפשרות לפתוח חלון קטן כזה שמראה מה מראים בLCD מתוכו אפשר לבחור כמה זמן ומה אתה רוצה להקליט הבעיה שרואים ממש באיטיות ועם הרבה ריבועים על המסך . דרך אגב מה אתה אומר על המצלמה?

שיר ורד

New member
אני עדיין לומד את המצלמה

על ההתחלה היתה לי בעיה במצלמה. אחרי בערך שעה של צילומים, התקלקלה המצלמה (במצב stdby רואים מסך שחור). מסרתי למעבדת היבואן (מדק) ואחרי שבוע נתנו לי מצלמה חדשה. בינתיים אני מצלם בעיקר תמונות סטילס. כמו בכל מצלמות הוידאו הדיגיטליות האיכות לא כל כך טובה (רזולוציה נמוכה ןעוד הבדלים). אני מצלם בעיקר פרחים, וכדי להגיע לאיכות סבירה, אני משתמש בפוקוס ידני. תוכל לראות דוגמאות לצילומים שצילמתי במצלמה בפורום טיולים בארץ (683) ובגלריות של פורום שמירת טבע (718). שים לב - לא כל התמונות שלי בגלריות צולמו במצלמת הוידאו, חלק ניכר מהן, צולמו במצלמת פילם רגילה ועברו סריקה ישירות מהפילם לדיסק. ומה דעתך על המצלמה?

XCLASS

New member
תראה

בץור מישהו בן 14 חסר סבלנות אני לא חקרתי את ההוראות חח אז אתה יכול להגיד לי איך עושים פוקוס ידני? חוץ מזה אני בנתיים מאוד מרוצה מהמצלמה אני דווקא מצלם בעיקר ווידאו והאיכות ממש טובה ולמטרות שאני רוןצה(בעיקר טיולים וצילום ווידאו די מקרוב) זה ממש מצוין רק דבר אחד שחשבתי שאני יוכל להעביר ווידאו למחשב והבנתי שזה לא כל כך פשוט להעביר באיכות טובה..

שיר ורד

New member
פוקוס ידני

מעל המסך יש 5 כפתורים לשליטה על הקלטת במצב play. כאשר נמצאים בצילום משמש הכפתור הימני ביניהם למעבר לפוקוס ידני (כתוב עליו m f/a f. ו SLOW. לחיצה אחת מעבירה אותך לפוקוס ידני, לחיצה נוספת מחזירה אותך לאוטומטי. במצב פוקוס ידני תוצג על המסך/עינית המילה m. focus. במצב זה יש להשתמש בגלגל (ליד הסוללה) לפיקוס התמונה. בכל מקרה כדאי לך לקרוא את ההוראות, לא צריך לקרוא את כולם ביום אחד. יש שם גם אזהרות חשובות (כמו לא לצלם מול השמש - זה יכול להרוס את ה CCD). ההעברה למחשב, לפי מה שהבנתי אם יש לך במחשב כרטיס firewire תקבל העברה באיכות מעולה. אני כנראה אקנה כבר מחשב חדש בהזדמנות קרובה (אין לי מקום על הדיסק , צורב, dvd ווכודמה) שיכלול גם firewire ורק אז אתחיל העביר צילומים למחשב. הבנתי גם, שצורבי dvd עדיין יקרים מאוד, וזו עוד סיבה לחכות.

XCLASS

New member
שוב תודה

ושאלה אחרונה..בכל המחשבים החדשים יש כרטיס כזה?(כולל הנידיים?)

שיר ורד

New member
לא

בשלב זה הכרטיס קיים רק בחלק קטן של המחשבים. מי שיש לו, מציין זאת במפורש במפרט המחשב. דוקא בניידים חדשים זה יותר נפוץ (אולי בגלל מחירם הגבוה מלכתחילה , או בגלל שידוע שקשה להוסיף כרטיסים לניידים ולכן מי שקונה נייד , רוצה שיהיה לו כבר את הכרטיס בפנים).

למעלה