שלום

• פותח הנושא mto
  • פורסם בתאריך

mto

New member
שלום

אני מחפש כבר כמה זמן משהו אולי תוכלו לעזור לי לכוון אותי או לתת קישור. זה כמו שק"ש רק דק כמו ציפה של שמיכה, זה טרמי וישנים בתוך זה, זה אמור להיות דק מאוד. האותייות הראשונות של החברה שאני יודע עליה הן - TAC יותר מזה אני לא יודע אני מקווה שתבינו על מה אני מדבר. תודה מראש - משה

sela v

New member
שמיכת חירום

בביקורי הראשון בארה"ב קניתי שמיכה קטנה וקלה, ששמה היה שמיכת חלל. זו בעצם שמיכה טרמית, שאמורה להגן מפני קור, והיא שוקלת כמעט כלום. בכדור הארץ (אין לי מושג למה היא משמשת בחלל) משתמשים בזה כציוד חירום בטרק בשלג, שאם נתקעים באיזה סופה, אז אפשר להתגונן מפני הקור הנורא. האם לזה כוונתך?

ששש

New member
שמיכת חירום\מילוט

לשמיכה זאת שימושים רבים. ייתרונה הגדול שהיא קלה וקמפאקטית, השמיכה עשויה מפיסת אלומניום דק שמצד אחד היא כסופה ומצד שני צבע זהוב או ירוק בדגמים הצבאיים. על מנת להתגונן איתה מקור ומרוח יש להתעטף כשהחלק הכסוף כלפי פנים כלומר כלפי הגוף. וניתן להשתמש בה גם כמחסה ארעי מרוח ומגשם קל. היא יכולה לתת צל סתם במהלך טיול (אז כדאי שהחלק הכסוף יהיה חיצוני כלומר כלפי מעלה.) ואפילו כאמצעי זיהוי למרחק כיוון שהיא מבריקה ונוצצת בשמש. בזכות שימושיה הרבים וכיוון שאינה תופסת כמעט מקום ומשקלה זניח השמיכה הינה אמצעי מומלץ לכל מטייל בכל איזור לאו דווקה באיזורים קרים או מושלגים. ניתן לרכוש אותה במחיר נמוך בכל חנות מטיילים והיא אינה מיועדת לשימוש קבוע או כתחליף לשק"ש!

סאקרה

New member
לדעתי ,לא התכוון לשמיכת מילוט

אלא ל"שרוולית" שק"ש. בד"כ תפורה מפולרטק דק או מפלנל או מכותנת ויסקוז,מיועדת לשמירה על השק"ש,כך שלא צריך לכבס אותו בתדירות גבוהה מוסיפה בידוד תרמי ולמי שסובל משינה בבגדים או ממגע הניילון של השק"ש-זה סוג של פינוק.

למעלה