מכל מלמדי השכלתי
את המורה שלי מחטיבת הביניים הדחקתי, לשירת ביאליק לקח לי שנים לחזור, אם כי גם היום אני יכולה לצטט כמעט במלואו את :" הקיץ גווע מתוך זהב וכתם ומתוך הארגמן של שלכת הגנים ושל עבי ערביים המתבוססות בדמם...." את המורה שלי מהתיכון אזכור לעולם. איש אשכולות ,שלימד ספרות תנ"ך תושב"ע דיקדוק לשון וחיבור, מקצועות שאנשי המגמה הריאלית בה למדתי נהגו לזלזל בהם עד זוב דם. אלא שהאיש היה מרתק ומלבד שאר יכולותיו היה מומחה לשפות שמיות. העברית שדיבר היתה שפה שגם היום משפיעה על הדרך שבה אני מתנסחת,כותבת מכתבים, חוזים ופתקים על המקרר לחצי. למרות העובדה שאני קוראת המון, לעולם לא אצליח להתנסח כמותו , בדיוק ובעושר לשוני שאין לו גבול. היו לו דרכים נפלאות ציניות, סרקסטיות ובעיקר מצחיקות, לבקר את דלות הלשון של דורי, שגם מהן למדתי לא מעט. גם היום שנים רבות אחרי שסיימתי את לימוודי התיכון שלי, אני יכולה לעצום את עיני, ולראות אותו עומד מול הכיתה, אוחז בספרון של המלך ליר, איש קטן עם קול מרעים מסיים את קריאת המערכה השנייה כמדומני:"שוטה דעתי נטרפת עלי.." אני לא בטוחה שבאותה תקופה הערכתי נכון את המטען העצום שהנחיל לי, בדיעבד, הוא היה אחד המורים הטובים שהיו לי . לצערי, לא עוד הרבה דורות של תלמידים זכו ללמוד איתו, כשנתיים לאחר שסיימתי את לימודי נפטר.יהי זכרו ברוך. אני מאחלת לילדי מורים מסוג זה, עם ידע אינסופי ועברית נהדרת, עם פתיחות לדיעות וניתוחים שונים ממה שכתוב כבר בספרים,עם יכולת ללמד מעבר לחומר הנלמד ובדרכים שאינן מקובלות בספרי הפדגוגיה. בנתיים חזר בני עם דף עבודה ואני מצטטת: עליך להקיף שיבעה ציפורים. בשלב הבא הוא יתבקש כנראה לסמן שלושה חתולות. את התרגיל הזה- בני לא הכין, מחאתי הקטנה (ואולי המטופשת...).