שלום

River Man1

New member
שלום

האם אפשר לשרוף פיקסלים בCCD בשימוש קיצוני\\לא נכון,לדוג' צילום של השמש בצמצם פתוח עד הסוף לזמן חשיפה של 15 שניות?המצלמה המדוברת - CANON A70 (ולא לא קלקלתי אותה,אני רק מתעניין)

איפה אפשר לקרוא עוד על הנושא?

או במילים אחרות, איך קוראים למונח "פיקסלים שרופים" באנגלית כדי שאני אוכל לזרוק לגוגל? יש לי כבר איזה 2-3 ואני מקווה שיהיו עוד בקרוב ושגם תיהרס לי בכלל המצלמה (תירוץ טוב לקנות מצלמה חדשה
)

River Man1

New member
וצילום רגיל עם צמצם יחסית קטן ו...

...זמן חשיפה של חלקית השנייה של השמש כמן בשקיעה\זריחה או כשסתם יש שמש מעל הר שמצלמים (בלי שום פילטר מיוחד) גם יפגע בCCD?

nightjar

New member
הצעה-

קנה 20 A70, כוון אל השמש ובכל אחת כוון לזמן חשיפה שונה. אל תחזור בלי גרף המציג את מידת הנזק כתלות בזמן החשיפה... אם אתה רוצה לחסוך קנה MUSTEK במקום הקנון. וברצינות- לפני כחודש היה בפורום השכן גל של תמונות שקיעה מצויינות, בכולן השמש הופיעה. בכל מקרה רק בתנאים מיוחדים אפשר לראות פרטים על השמש, לכן אני לא רואה טעם לכוון אליה את המצלמה ולסכן את החיישן.

River Man1

New member
תודה על האזהרה...

...שלמרות הטון הסרקסטי שבה תרמה לי רבות. זו הפעם הראשונה בחיי שתהיי לי מצלמה דיגיטלית( בדרכה בדואר) וכל העולם הזה הוא חדש בשבילי ודברים שהם בנאליים לכם הם הפתעות בשבילי.חשבתי שבגלל שאין פה פילם אז אין מה שישרף עד שאתמול ראיתי שרשור על פיקסלים לוהטים.

nightjar

New member
לגבי פיקסלים לוהטים-

איפה שהוא קראתי שכאשר המצלמה מתחממת, בעיית הפיקסלים הלוהטים מתגברת. לא נוספים פיקסלים לוהטים, אבל אלה הקיימים מתחילים לבלוט גם בחשיפות קצרות יחסית. לכן כדאי לשמור את המצלמה בצל גם אם היא לא ממש מכוונת אל השמש.

ted

New member
מנסיון של אחרים. הבעיה בכיוון של

מצלמה דיגיטלית לשמש היא לא בגלל הפיקסלים. נכון החיישן מתעוור לחלוטין באופן בלתי הפיך, אבל מיד הכיף האמיתי מגיע: העדשה מרכזת את קרני האור והחום על החיישן, ופשוט אחרי כמה עשרות שניות נחרך בו חור יפה ועגול, ואז הוא משמיע קול פיצוח עדין ויפה כשהוא מתפורר לחלקים...חוויה אקוסטית מעניינת ויקרה.

River Man1

New member
אמאל'ה!!! וקיימת סכנה לצלם...

...מקורות אור בוהקים פחות,כמו מנורת להט רגילה?ומה עם זרקור באיצטדיון?

ted

New member
אין בעיה, אם לא חושפים דקות ארוכות.

עוצמת השמש גדולה פי מיליונים מכל נורת להט.

River Man1

New member
ונדנוד אחרון להיום ואני מפסיק...

...הCCD חשוף כל הזמן שהמצלמה דולקת(כי אחרת איך יש תמונה על הLCD),ככה שגם ללא צילום אסור לכוון את המצלמה לשמש ,גם לא בטעות.זה נכון?

ron8

New member
במצלמה דיגיטלית פשוטה כן

ובמצלמת רפלקס דיגיטלית - לא.

ted

New member
יש ברוב המצלמות תריס קטן לפני ה CCD

בפשוטות מאוד התריס הוא אלקטרוני בלבד. אפשא לכוון לשמש לזמן קצרצר, ויש המון צילומים של שקיעות / זריחות ממצלמות דיגיטליות. ב SLR הבעיה מסובכת יותר, כי אם אתה מכוון את המצלמה לשמש, העין שלך נשרפת...

למעלה