שלום

ברלה25

New member
שלום

בבדיקת tsh שעשיתי יצא לי תוצאה 7.26 ,לאחר שלפני שנה הפסקתי עם האלטרוקסין האם זה גבוה מדי? ואני צריכה לחזור לאלקטרוסין? פשוט קבעתי תור לרופאה רק לעוד חודש ועוד שאלה, האם יש קשר בין תת פעילות בלוטת התריס לסכרת?

קינטק

New member
אם את מודאגת...

אז תתקשרי למוקד קופ"ח שלך, ותדברי (אם בנמצא) עם אחיות שאמורות לדעת אם התוצאה תקינה, בכ"ז, לא הייתי מציע לך לעשות דבר ללא הכוונה מקצועית של הרופא המטפל.

TSH מוגבר

שלום לך, ראשית זו תוצאה שבהחלט סובלת דיחוי של חודש. התוצאה מראה שאכן יש לך תת פעילות קלה של בלוטת התריס. אם את אישה צעירה, סביר להניח כי המצב יתקדם לקראת תת פעילות עמוקה יותר. כך שאם לא תקבלי אלטרוקסין כעת, אני מניחה שתצטרכי לקבל אותו בעתיד. לגבי הקשר עם הסוכרת. אם את מדברת על סוכרת מסוג 1, סוכרת שתלויה באינסולין, אזי ישנו קשר ברור. שתי המחלות האלה הן מחלות אוטואימוניות ואצל אנשים עם סוכרת יש שכיחות גבוהה מאד של תת פעילות של בלוטת התריס, עד כדי כך שבדיקת תפקוד הבלוטה היא חלק משגרת הבדיקות השנתיות של חולים אלה.

ברלה25

New member
היי

אבחנו לי תת פעילות של הבלוטה לפני שלוש שנים ןלקחתי אלקטרוסין במשך שנתיים עם הפסקות, ולפני שנה הפסקתי בכלל אז זה הגיע לי למספר הזה אז הרופא משפחה אמר לי להתחיל לקחת שוב אלקטרוסין השאלה שלי אם תת פעילות של הבלוטה יכולה לגרום גם לסוכרת לא כל כך הבנתי את התשובה בקשר לזה

לא, התת פעילות לא גורמת לסוכרת

אבל כפי שהסברתי, תת פעילות וסוכרת מטיפוס 1 יכולות לקרות בו זמנית אצל אדם אחד. לעומת זאת, יש מקרים שדווקא פעילות יתר וסוכרת פורצות ביחד. במקרים אלה, אין ספק שפעילות היתר, לא גרמה לסוכרת, אבל עזרה לה לפרוץ.

למעלה