שלום...

שלום...

אני בת 20, השתחררתי מהצבא לפני כחודש וחצי ומאז עוברים עליי כמה דברים שאני לא כל כך יודעת איך להתמודד איתם. קודם כל חשוב לציין שבצבא הייתי קצינה, היה לי תפקיד חשוב והייתי אחראית על הרבה דברים, ביניהם על 10 חיילים. שירתתי בבסיס סגור והייתי בבית רק בסופי שבוע. מאז השחרור נתקלתי בקשיי שינה (מתעוררת כמעט כל לילה באמצע הלילה). כשבועיים לאחר השחרור התחלתי לעבוד בתור מלצרית שזו לכאורה עבודה פשוטה וקלה לעומת מה שהתעסקתי איתו בצבא אבל בכל זאת אני מרגישה המון המון לחץ. זה מתבטא בכך שבלילות לפני העבודה אני לא ישנה טוב וחושבת מה הולך להיות מחר ואפילו חולמת על זה. אני מרגישה שאני ממש צריכה להוכיח את עצמי והכי נורא כשהאחראית עליי אמרה לי כמה דברים שעשיתי לא בסדר במשמרת הראשונה הרגשתי ממש רע עם עצמי ואני לא מבינה למה?? זאת המשמרת הראשונה וזאת סתם עבודה... זה כלום לעומת מה שעשיתי בצבא. אני חושבת שאולי בגלל שבצבא היה לי תפקיד חשוב ורציני ועכשיו אני כבר פחות "חשובה" במרכאות כמובן אני מלחיצה את עצמי כדי להרגיש חשובה יותר. אין לי מושג... אני אשמח לקבל ייעוץ. חג שמח לכולם.

ניני5

New member
שוקו חזק, אולי עבודת מלצרות זאת לא

העבודה שמתאימה לך. אם היית מפקדת בצבא, קשה לך להיות משרתת. תחפשי לך עבודה שדורשת אחריות ומסירות, כי את ראש גדול.

גרא.

New member
שוקו חזק,התופעה הזו של מעבר

ממצב בו אתה נמצא בצמת הענינים, יש בידך כוח כלשהוא, זקוקים לך,ואתה מאד מוערך...ולפתע, אחרי טקס השחרור,את חוזרת הביתה..כבר לא בצומת, כבר לא חשובה, כבר סתם עוד אזרחית מהשורה..התופעה הזז, מכבידה ביותר בעיקר על קצינים בכירים ממך,בדרגות בכירות הרבה יותר..אלא שאת כנראה אחרי שנתיים, עדיין צעירה וכל חייך לפנייך. והם אחרי שנים רבות..באמצע חייהם האמיני,להם הרבה יותר קשה..בכלל במשך כשנתיים, חייך היו מאורגנים למופת לא היו לך דאגות כלכליות..והכל זרם על מימ מנוחות..ולפתע, הכל משתנה, את צריכה לחשוב על מה יהיה מחר..צריכה להתרגל לביקורת או הערות של נמושות, וזה ממש לא נעים..אבל,שוקו, ככל שתכני עמוק יותר לתוך חיי המציאות שוב ושוב תגלי כל מיני "עבד כי ימלוך" קטנים כאלה, שבתוף כל מיני נסיבות מקבלים תפקידים..ויהיו אחראים עלייך..הפתרון אינו מיידי..אין לי ספק שאת נערה מוכשרת, עם תעודת בגרות טובה אולי טובה מאד..השאלה שלך היא לא אם תהיי חשובה, אלא מה את רוצה להיות שתהיי גדולה..אז אם יש לך תוכניות להמלט לחול לזמן מה..מה רע במלצרות..אבל כדאי לך יותר לעבוד בעבודה נדרשת, את יודעת כזו שאחרי חצי שנה את מקבלת מענק. למה שלא תלכי להיות מאבטחת (אבל בזהירות), או מתדלקת בתחנת דלק. בסופו של דבר את תברחי כנראה בלימודים באוניברסיטה,,והם יהיו קרש הקפיצה שלך להיות אי פעם חשובה באמת.

למעלה