שלום ^^'

שלום ^^'

אמ... אני הבנתי שאפשר לשאול כאן על התלבטויות בקשר לאיזה אומנות לחימה אני רוצה? אז מההתחלה- אני רציתי ללכת לחוג שכעיקרון עובד על כושר גופני, וראיתי שיש חוג נינג'יטסו בשכונה קרובה במתנ"ס , אז הלכתי לחוג ניסיון... אז ככה, קראתי את רב המאמרים, ועברתי על כל המאמרים של השיקולים... על רב השיקולים וההתלבטויות החוג דווקא יצא על הצד הטוב ^^ אז נשארו לי רק כמה שיקולים, ואני מבקשת אם מישהו/י יוכל לעזור לי: 1) החוג מסתיים בשעה יחסית מאוחרת, 11:30 מקסימום, ואפילו שהמורה התנדב להסיע אותי הביתה עדיין אני צריכה לקום למחרת ב6:30 ללימודים, כעיקרון אני עוד יכולה לחיות עם זה, אבל זה שיקול שהוא יחסית קשור לבריאות, ואם יש הצעות (אני חשבתי שאולי אני אלך לישון בצהריים) אז אני אשמח לשמוע :] 2) אחרי החוג ניסיון... כאב לי
למרות שחצי מהתרגילים לא עשיתי נכון וזו עיקר הסיבה, אני די בטוחה שבשיעורים הראשונים זו תהיה הבעיה, כי היה לי מאוד קשה לזוז יום למחרת... שוב, זה הכל שיקולים שקשורים ללימודים (למה יש לי בי"ס ביום שישי? ;;) כי השיטה מאוד מעניינת אותי... רק דבר אחד מאוד בילבל אותי: ניסיתי לשאול את המורה בקשר להסטוריה והוא נתן לי דף עם הסבר, בין השאר כתוב שם, אני מצוטטת "בהשראת השיטה הנוכחי הנין ג'יטסו מהווה כלי עבודה לחיים, הוא מחשלף מחזק, ונותן יכולת למציאת פתרונות יצירתיים לבעיות בחיי היום היום." אז הקטע של מחשל ומחזק הבנתי, אבל איך הלימודים של השיטה עוזרים ב"מציאת פתרונות יצירתיים לבעיות בחיי היום-יום"? אני לא אומרת בכל מתלונן x_x אני שואלת... ואמ... אם יש לכם אולי דוגמא טובה? ^^' ושאלה אחרונה: מה זאת אומרת בי"ס לאומנות לחימה? שבאמת פותחים בארץ מקומות כל המטרה שלהם הוא לשרת את החוג היחיד הזה? ואם כן, אז באה השאלה אם גם ללמוד במתנ"ס זה לא פחות טוב? ^^' בתכלס, נשמע מעניין, ואני מקווה שיסתדר בסה"כ :]

Wing Chan

New member
כמה תשובות..

(את מהקהילת אנימה של תפוז, אני מנחש?) טוב, כמה תשובות לחלק מהשאלות,אבל אולי הן יספקו לך תשובות חלקיות. 1. האימון מסתיים ב11:30 בלילה לפי מה שאת(אתה?) אומרת, נכון? תנסי לבדוק אם יש זמנים אחרים שבהם תוכלי להתאמן. האם זה רק יום אחד בשבוע? יש רק קבוצה אחת? תנסי למצוא ביחד עם המורה שעה מתאימה, או שיעור שמסתיים מוקדם יותר (אם יש..?) 2. זה שיעור ראשון שלך, נכון? יפה, הגוף שלך ואת עוד לא רגילים לאימונים, וזה שכול הגוף נתפס לך ביום שלמחרת זה הגיוני לגמרי. לכולם זה ככה באימונים הראשונים, ואז כשזה לאט לאט יתחיל להיות קבוע את תראי שאת מתרגלת לאימונים וייתפס לך הרבה פחות. =)

נסיון לענות

1. 23:30 זו שעה לא מוקדמת, אבל אם בעינייך החוג שווה את זה, זו אך ורק החלטה שלך אם להשאר או לא. גם אנחנו מסיימים אימונים ב-23:00 ןקמים למחרת בשש וחצי ואפילו מוקדם יותר, אבל בעינינו זה שווה את זה. 2. פתרונות יצירתיים לבעיות... כל מורה והגישה שלו. כדאי שתשאלי אותו. 3. באמת פותחים מקומות שכל מטרתם היא ללמד אמנויות לחימה, וזה שהחוג במתנ"ס לא גורע בהכרח מרמתו. הכל תלוי במדריך.

ethanguy

New member
יותר מאוחר יותר טוב!

אני לא יודע מה אתך אבל כשאני חוזר מאימון מאוחר אני רוצה לישון וזה חוסך את כל החלק של "להינסות להרדם" אלה אני נרדם מהר-אבל זה רק במקרה שלך. אם זה פעמיים בשבוע זה לא נורא אני הלכתי לפעמים לאיגרוף שלוש-ארבע פעמים בשבוע ארבע שעות כל אימון ובעשר ורבע הייתי חוזר הביתה לא הייתי אומר שזה הפריע לי הרבה בלימודים (כתה ט).

NomadSoul

New member
לא לכולם

אצלי למשל, אחרי אימון קשה, אני מתה לישון - אבל הגוף שלי עדיין ער... לפעמים לוקח לי עד שעתיים להרגע. בשנה הראשונה שלי היינו מסיימים מאוד מאוחר, אבל למזלי השיעורים היו רק בימי חמישי, וביום שישי היה לי יום חופשי. "למזלי" - כי לקום מהמיטה היה לי מאוד קשה...

עוד נסיון לתשובה

1. לדעתי אין מה לדאוג מן השעה המאוחרת. כל זמן שתקפידי להשלים שעות שינה בימים אחרים או אחר הצהריים לא יגרם כל נזק בריאותי. 2. זה טבעי ורגיל שהגוף כואב אחרי האימונים הראשונים. אח"כ גם מתרגלים למאמץ, גם לומדים לספוג את המכות בצורה יותר מעגלית ונכונה, ואז האימון נהיה אפילו עוד יותר כיפי. 3. לגבי עניין הפתרונות היצירתיים, יש לי שתי דוגמאות בשבילך: א. סיפור הרכבת בטוקיו ב. סיפור על סכסוך שכנים אמיתי לגמרי שסופר ע"י חבר הפורום שי רגב. (ארוך נורא והרבה הודעות לא רלוונטיות, אבל מעניין. שי, אולי תספר את סיפור המעשה בקיצור?)

שי רגב

New member
מיתר, תודה על המחמאות...

אבל ממש אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי בעבר (הדברים אליהם נתת קישור). רק לחדד מעט את הדברים הללו (שכתבתי לפני כ- 5 חודשים), בנושא תקיפות ולחימה: בימים האחרונים יצא לי לשוחח שיחות ארוכות עם אדם "שעבר הרבה" בחיים (קרבות ולחימת רחוב אמיתית). הבחור מאוד מיומן ב-"מלאכת ההרג והאלימות" ולמרות (ואולי - בגלל) זה, אמר לי חד משמעית: אם מתקיפים אותך - תברח! לדבריו, שום שיטת לחימה לא מכינה אותך לקרב רחוב אמיתי (אני מפקפק בכך, שכן הוא, למרות היותו "קילר מלידה", למד גם שיטות לחימה שונות, במסגרות שונות. שיטות שאותן, ודומות להן, לומדים גם חלק מחברי הפורום הזה...) ובכל מקרה, גם אם אתה מותקף ומתגונן - תמיד המשטרה תאשים אותך (במידה וגרמת נזק לתוקף). ול-"ניבה הדובדבן": דעתי שונה רק במעט מדעתו של אותו אדם (למרות שקטונתי מלהגיע לעשירית מהרמה שלו), בכל הנוגע לתגובות לאלימות (הוא, לאור כל הדברים הללו, שהביע בפני, מזלזל בכל נושא לימוד "אמנויות הלחימה" ובכלל, טוען שאין דבר כזה "אמנות לחימה", אבל זה נושא לדיון אחר, אליו אין לי חשק להכנס). עם זאת, גם אם נקבל את דעותיו בדבר מידת "הכדאיות"/אפקטיביות של לימוד "אמנות הלחימה" לצורך "קרבות אמת", יש היבט נוסף שלא עלה בדבריו, והוא: תרומתה של "אמנות הלחימה" בחיי היומיום. בנושא זה דובר רבות כאן בפורום, אך למען "האורחת החדשה" אבהיר כי חיי היומיום מורכבים, לצער רבים מאיתנו, גם מעימותים רבים. עימותים שאינם דווקא פיזיים, אלא יכולים ללבוש צורות רבות (למשל: מריבות עם חברים/בני-משפחה/מורים/בוסים בעבודה ועוד). אמנות הלחימה, במידה רבה, מלמדת אותנו "טאקטיקות" ו-"צורות" התמודדות. דבר זה נקרא "הפילוסופיה של אמנות הלחימה". ולכל "אמנות לחימה" (או - "שיטת לחימה") יש את הפילוסופיה שלה. גם לנינג'יטסו יש את "הפילוסופיה" שלו, שאני מקווה שברבות הימים תלמדי אותה (אגב, מי המורה שלך??). בהצלחה!

rowshi2

New member
כמה אתם עכשיו בקבוצה?

אני וחבר שלי מתאמנים גם בחיפה (לא אצל אבישי, כן...), היינו אצלו...כבר שכחתי מתי, והיו 3 תלמידים... גדלתם?

שי רגב

New member
אבישי ה ג-ד-ו-ל ../images/Emo70.gif

הוא לא "מאוד נחמד", הוא הכי נחמד !!! אז ככה: 1. תמסרי לו המוווון נשיקות ואהבה, ממני. 2. אבישי שולט בפילוסופיה של הנינג'יטסו (למעשה, היא מוטמעת עמוק בכל ההתנהגות שלו), עד כדי הקצנה אולי. 3. את במתנ"ס אלון?? 4. יש סמינר/גשקו בשבוע הבא... חג שמח!

כן, אלון ^^

שמעתי על הגשקו, אני עדיין מנסה לגרום לאמא שלי לוותר על אחד מהמקלות של המטאטאים בבית בשביל זה ^^' אמ... חג שמח גם לך :]

שי רגב

New member
מסרי לכל החבר'ה שם ד"ש ממני!

(לכל "החבר'ה" שמתאמנים בקבוצה שלכם במתנ"ס אלון...)
חג שמח!

rowshi2

New member
מוזמנת לאימון שלנו

בבית ספר ליאו בק (מתנ"ס), ימי ראשון 19:30...

דורKה

New member
רק להוסיף על המאמר...

עקרונית, לפי הדין, אדם רשאי לעכב אדם שהוא : 1 האדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע גניבה או עבירה שגרמה נזק לרכוש או שאדם אחר הקורא לעזרה מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה שכזו. 2. יש חשש שהחשוד ימלט או שזהותו אינה ידועה. המבצע עיכוב רשאי להשתמש בכוח סביר , אם: 1. החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב 2. אין בשימוש בכוח כדי לגרום לחשוד חבלה. כמו כן, מסכים עם מה שאמרת לעיל... ולמיתר, אני יודע שזה מוסיף הרבה לחיים (מהעבר הרחוק ) - בטחון, ריכוז ועוד ועוד.

Hwoarang

New member
בקשר לגוף...

תדאגי לחימום טוב לפני האימון וגם אחריו..תאמיני לי זה משנה בהצלחה

לולא

New member
לחימת רחוב

היה לי מורה שיצא לו משום מה בימי חייו ללכת הרבה מכות ברחוב היה לו דאן 3 בקרטה ולדעתי הוא היה טוב. והוא אמר שלמרות שאת רוב המכות הוא גמר על הרגלים עם זה מגיע לברוח מהמקום . לטענתו המצב משתנה כל שניה ולא צפוי וזה לו אימון קרבות . וקראתי פעם אימרה של איזה מסטאר " כששני נמרים נפגשים ביער אחד מת אבל גם השני לא יוצא חי מזה "

למעלה