שלום

שלום

אני סיימתי תואר ראשון במנהל עסקים במכללה למנהל. סיימתי תואר זה בממוצע של כ81 האם יש מקומות שעל פי נתונים אלו אוכל להתקבל לתוכנית הסבה לעו"ס? ואם לא, כמה שנות לימוד זו תוכנית מלאה? אני כרגע בהתלבטות באשר להמשך דרכי. ברור לי שאני לא רוצה להמשיך בתחום בו עשיתי את התואר והתלבטות שלי היא באשר לעבודה סוציאלית מול פסיכולוגיה מול קלינאית תקשורת כשההתלבטות נובעת משיקולים שונים. אני רוצה לקבל מידע מפורט על כל תחום לפני קביעתי הסופית. מצאתי בקישורים מידע על קלינאית תקשורת אך האם יש מידע מפורט יותר על התחומים השונים שניתן להתמחות בהם לאחר קבלת התואר הראשון בעו"ס או בפסיכולוגיה?

הסבה לעו"ס

תוכנית הסבה לעבודה סוציאלית לבעלי תואר ראשון. תואר ראשון שנתיים לימודי יום תואר ראשון 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, בי"ס לעבודה סוציאלית ותוכנית שוורץ, י"ם פרטי מסלול תשס"ד לימודי הסבה לעבודה סוציאלית. הסמסטר הרביעי יתקיים בקמפוס אונ' בר אילן ברמת גן. תואר ראשון שנתיים לימודי יום תואר ראשון 04/6927702 ת.ד.160 ירושלים 11 13206 מכללת צפת, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ד תוכנית הסבה להכשרת אקדמאים לעבודה סוציאלית. תואר ראשון שנתיים לימודי יום תואר ראשון 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, בי"ס לעבודה סוציאלית פרטי מסלול תשס"ד הסבה לעבודה סוציאלית לבעלי תואר ראשון. תואר ראשון שנתיים לימודי יום תואר ראשון 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, בי"ס לעבודה סוציאלית, רמת גן פרטי מסלול תשס"ד לימודי הסבה לעבודה סוציאלית. תואר ראשון שנתיים לימודי יום תואר ראשון 08/6789111 ת.ד.9071 יצחק בן צבי 12 78190 מכללת אשקלון, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ד תוכנית ההשלמות לקראת לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית. שנת השלמות + שנתיים לימודים לתואר שני. תואר שני שלוש שנים לימודי יום תואר ראשון 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, פקולטה ללימודי רווחה ובריאות

עו"ס

המאפיין את מקצוע העבודה הסוציאלית הוא הדיפרנציאציה. המקצוע מגוון מאד והעובדים הסוציאליים פעילים בתחומים רבים ורחבים ביניהם נזכיר: טיפול ברווחת המשפחה - טיפול בבעיות ילדים ונוער - טיפול בפשיעה ועבריינות - עבודה סוציאלית במוסדות רפואיים - עבודה סוציאלית בתחום בריאות הנפש - תחום הגריאטריה - טיפול באוכלוסיה מתקשה - בתחומים של עליה וקליטה - בתחום השיקום - בתחומי החינוך - שרותי רווחה במסגרת הקהילה - תחומים של התמכרויות -

פסיכולוגיה

בצד הפסיכולוגיה העיונית התפתחה הפסיכולוגיה השימושית-יישומית על ענפיה השונים, ביניהם: א. הפסיכולוגיה הקלינית - ב. הפסיכולוגיה החינוכית - ג. הפסיכולוגיה ההתפתחותית - ד. הפסיכולוגיה החברתית-תעסוקתית -ארגונית ה. הנדסת אנוש - ו. פסיכולוגיה שיקומית ז. נוירופסיכולוגיה קלינית ח. עיסוק במחקר - תחומי מחקר רבים כמו פסיכוביולוגיה, חקר המוח, פסיכומטריקה, אינטלגנציה, תפיסה, חשיבה, למידה ועוד ועוד.

למעלה