שלום

nutmeg

New member
הבדל אחד

הוא הכוון. ביטוי הוא מהפנים החוצה ומושג נלמד מהחוץ פנימה. ביטוי שייך לדרך בה המושגים שלך נתפסו.

אטיוד5

Active member
OK סליחה על הציניות

פשוט לא ראיתי שום קשר בין שתי המילים. ביטוי הוא משהו שמבטאים. מושג הוא משהו שנקלט, שמצטייר ונתפס במוח.

לא נעים...אבל לא הבנתי

אהיה יותר ספציפי : "עין הסערה" - הוא ביטוי או מושג ? ואם זה מושג - האם אפשר להסביר למה זה לא ביטוי ואם זה ביטוי האם אפשר להסביר למה זה לא מושג ? ועכשיו תוך כדי כתיבת השאלה צצה לי שאלה נוספת שאולי מבהירה לי אפילו תשובה אבל אני לא בטוח : עין הסערה הוא המוקד של הסערה (העיגול שמי שנקלע אליו בזמן הסערה סופג את רוב עוצמתה הרעה ) אז זה ביטוי או מושג ? ויש גם שימוש לצרוף המילים הזה כשאומרים "בעין הסערה" (תוספת ב') למשהו שנמצא במוקד העיניינים נגיד במוקד של ויכוח צבורי ...- ועכשיו זה ביטוי או מושג ?

hillelg

New member
גם וגם

'עין הסערה' הוא מושג, בתור מה שהמילים מסמנות (כלומר, 'המוקד של הסערה' (השקט דווקא, דומני) הוא אותו מושג עצמו); 'עין הסערה' הוא ביטוי, בתור המילים המבטאות את המושג (וכאן 'המוקד של הסערה' הוא ביטוי אחר). בסדר?

nutmeg

New member
פירוט

עין = מושג סערה = מושג עין-הסערה (במובן הכוונה האמיתית לאותו מרכז שקט)= מושג שימוש ב'עין הסערה' כמטאפורה = ביטוי, מכיוון שהוא מדגים לשומע את ההבנה שלך לגבי המושג, אבל השתמשת בו על מנת לבטא את עצמך באיזה אופן ולא לספר על איזו עין-סערה קונקרטית. לדוגמא: מסביבי כולם התווכחו, ואני כמו ישבתי בעין הסערה.

למעלה