אהיה יותר ספציפי : "עין הסערה" - הוא ביטוי או מושג ? ואם זה מושג - האם אפשר להסביר למה זה לא ביטוי ואם זה ביטוי האם אפשר להסביר למה זה לא מושג ? ועכשיו תוך כדי כתיבת השאלה צצה לי שאלה נוספת שאולי מבהירה לי אפילו תשובה אבל אני לא בטוח : עין הסערה הוא המוקד של הסערה (העיגול שמי שנקלע אליו בזמן הסערה סופג את רוב עוצמתה הרעה ) אז זה ביטוי או מושג ? ויש גם שימוש לצרוף המילים הזה כשאומרים "בעין הסערה" (תוספת ב') למשהו שנמצא במוקד העיניינים נגיד במוקד של ויכוח צבורי ...- ועכשיו זה ביטוי או מושג ?
'עין הסערה' הוא מושג, בתור מה שהמילים מסמנות (כלומר, 'המוקד של הסערה' (השקט דווקא, דומני) הוא אותו מושג עצמו); 'עין הסערה' הוא ביטוי, בתור המילים המבטאות את המושג (וכאן 'המוקד של הסערה' הוא ביטוי אחר). בסדר?
עין = מושג סערה = מושג עין-הסערה (במובן הכוונה האמיתית לאותו מרכז שקט)= מושג שימוש ב'עין הסערה' כמטאפורה = ביטוי, מכיוון שהוא מדגים לשומע את ההבנה שלך לגבי המושג, אבל השתמשת בו על מנת לבטא את עצמך באיזה אופן ולא לספר על איזו עין-סערה קונקרטית. לדוגמא: מסביבי כולם התווכחו, ואני כמו ישבתי בעין הסערה.