שלום

קרנוש21

New member
אז ככה

יש תחושת חום חם לו תמיד מה זה רע??? הלוואי עלי חיחיחחיחייח יש לו דלקת חניכיים חריפה תמידית מה שנקרא.... כרוני וסינוסיטיס כרוני היה לו ועכשיו אין ויש לו מין כאלה נקודות על הלשון אבל הרופא אמר שהם בסדר גם בכל טיפול שיניים השיניים שלו מתפוצצת כבר יש לו 4 שתלים מה שמעיד על חוסר בסידן אבל הוא צמחוני!!!!! טוחן הרבה חומוס ולא ממש עזר תוספות הויטמנים כי הוא לא לקח אותם קבוע!

נשמע עוד יותר כמו כמו בעיה בקיבה

(בראיה סינית, כמובן), אבל לך תסביר את זה לרופא מערבי... לגבי הנקודות על הלשון, אם הן אדומות זה סימן לחום (אני מנחש שבצד התחתון של הלשון אפשר לראות שני ורידים בולטים, ממש סגולים, שמעידים על סטגנציה); בכל מקרה, רופא מערבי לא אמור לדעת אבחנת-לשון סינית. לגבי הצמחונות, זה פשוט אומר שהוא צריך לבנות תזונה מאוזנת שתכיל הרבה סידן ממקור צמחי (ובאותה הזדמנות, כדאי לבדוק שיש גם מספיק מכל השאר - ויטמינים, פחמימות, חלבונים ומינרלים). הבעיה הברורה היא שהוא צריך לרצות לדאוג לכל הדברים האלה. את לא יכולה לעשות את זה בשבילו.

קרנוש21

New member
מה זה סטגנציה?

ויש ורידים כאלו ואתה צודק שזה החלטה שלו ושהוא צריך לרצות יש לו בעיה יותר גרועה שלרופא הוא לא מוכן ללכת בגללה יש לוו גם עייפות ובלילה הוא עירני אבל שיהיה בריא

סטגנציה: תקיעה של צ'י, חוסר זרימה.

הכוונה לכל מצב "תקוע", מה שאמור להיות תהליך של שינוי - אינו זורם. פקק-תנועה בכביש, סכר על נהר, חסם-עורקים ועוד, הם חסמים פיזיים. ברפואה סינית מדברים על סטגנציה של צ'י - אנרגיה - ו/או של דם, חומר.

Orrza

New member
הדבר שעניין אותי יותר מהכל קרנוש,

הוא האם ישנם פצעים על הפה והלשון, וצרבות... זה יעיד בדרך כלל על בעיית "אש" בקיבה, אם אין את הסימפטומים האלו כנראה שלא הבעייה הזו גורמת לריח ולטעם.

WhiteBear

New member
זה טרמינולוגיה קצת שונה.

אני לא ארחיב והסביר, יש פה גדולים (וידענים) ממני. בגדול, כשבאים לבצע איבחון ברפואה סינית, יש סוגי של קריטריונים. כמו שברפואה מערבית יומרו "יש סימנים של לחץ דם נמוך, או מחסור במים". אז ברפואה הסינית מדברים על סימפטומים אחרים שמתייחסים למצב האיזון של הגוף. אני מניח שהשאלה שתעלה זה "מה שווה איבחון של איזון בין דברים שלא קיימים במוחשי"
התשובה הקצרה היא - תשמעי, הרבה משתמשים בזה, וזה עובד מאד חזק. תשובה טיפה פחות קצרה תהיה - הוודאויות שאת לוקחת כמובן מאליו הן ברובן ניקבעות תרבות, והרבה מהן מעורערות לא פחות, ועובדות טוב לא פחות... לסיכום: לפי מה שתיארת, על פי הרפואה הקונבנציונאלית, יכול להיות שאין מה לעשות (לא הבנתי עדיין האם היה בירור עם רופא "רגיל"). על פי כמה וכמה סוגים של שיטות "משלימות", מדובר במקרה שניתן מאד לעזור לו. עם הייתרונות והחסרונות של הרפואה המשלימה. בקיצור, שווה להגיע למטפל. (ומומלץ לחפש מישהו שתרגישו בטוחים שהוא לא שרלטן, אני יכול להמליץ על המטפל שלי, שאני וההורים שלי הולכים אליו, אבל בכל מקרה, רק אם תבקשו במסרים. יש גם הרבה מטפלים שמסתובבים בפורום שבטח ישמחו לתת המלצות). בהצלחה

מוטימוט

New member
טיפול בריח בואש מהפה

שלום קרנוש ראשית, יש לעבור מספר בדיקות אצל רופאים: 1. רופא א.א.ג-לשלול גורם חיידקי בגרון 2. רופא שיניים-לשלול בעיות חניכיים רופא גסטרו-לשלול רפלוקב ובעיות בשוער העליון של הקיבה אם הדיקות תקינות, בראיה הסינית מדובר על פי רוב בחום בקיבה הגורם לריח רע, מלווה בדר"כ בעצירות, דימום בחניכיים, צמא וכו'. הטיפול בעזרת דיקור וצמחי מרפא בהצלחה מוטי

למעלה